Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 694
  • 661
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А пък щом готви и чисти, ще му задържи интереса. 🤣
А тези, които са красиви и интересни, не готвят и не чистят.
Тъй, тъй.

# 601
Аз пак да си кажа за фън шуяТ - чистенето изчиства и душата, и дома. Ама не друг да го прави вместо теб. За мен, като човек, ежедневно свръхнатоварен психически, това си е незаменима  терапия, както и всякакъв вид физически труд. Пробвала съм да легна след работа, веднага ме стяга главата, става по-зле.

# 602
  • София
Аз обичам да чистя и да подреждам. А щом се осмеля да изчистя и подредя при някой мъж, значи нещата са сериозни...

# 603
Споделям горното мнение.
Защо се приема, че една жена, ако изглежда добре и се поддържа, не пипа нищо вкъщи.
Една комплексна личност се справя с всичко – оптимизираш и си свиркаш.
Не е някаква кауза пердута.
Ама много е злобарско нали? Laughing
Също като твърдението, че красивите жени са тъпи, няма как иначе . Ако е някаква кривокрака гаргамела задължително е много Ентелигетна.Дам.
Посредственото мнение е, че няма как всичко да има един човек, как тъй !
Щом не готвела и не чистела някаква секс бомба ще да е...мхм Rolling EyesLaughing

Ама тя май нямаше предвид тъпи ли са, или умни тия, които искрено обичат да домакинстват и да готвят,
Ааабе, кой го интересува какво съм имала предвид, камо ли какво съм писала/питала Joy
Достатъчно вече стаж имам тук, че да ме учудва липсата на свързаност въпрос - отговори.

# 604
Парите задържат вниманието на мъжа.
За това се взима жена със зестра.

# 605
А, едва ли само заради едно нещо. То какво има едната страна, пък какво дава, пък срещу това какво слагаме насреща, такива диференциални уравнения излазоха връзките, че наистина как човек просто да не си вземе котка.

"Ако е някаква кривокрака гаргамела задължително е много Ентелигетна."
Тя си мислеше, че е умна, само защото беше грозна - айти хумор.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 04:10 от vяsko

# 606
Скрит текст:
А, едва ли само заради едно нещо. То какво има едната страна, пък какво дава, пък срещу това какво слагаме насреща, такива диференциални уравнения излазоха връзките, че наистина как човек просто да не си вземе котка.

"Ако е някаква кривокрака гаргамела задължително е много Ентелигетна."
Тя си мислеше, че е умна, само защото беше грозна - айти хумор.

Абе в това има логика. Същото важи и за мъжете обаче.

# 607
Не знаех, че интелигентността е зависеща от външния вид.

# 608
  • София
А още по-спорна ми е връзката на тези двете с дълга връзка.

# 609
Ако приемем, че интелигентността се определя само от генетични фактори, няма връзка с външността.

Но ако приемем, че се определя от външни фактори, всъщност си има Joy

Понеже първото твърдение не е вярно, остава второто.

Където според много психолози развитието е следното - в желанието си човек да се утвърждава и да се чувства значим, той развива определени свои качества, но основно тези, за които счита, че биха му дали най-голям успех при най-малка инвестиция.

Ето класически примери.

Една жена е красива. Нещата ѝ се случват лесно. Мъжете я търсят, вероятно и богати мъже. За нея грижите за външността са по-важни отколкото разните там интелектуални занимания, четенето на книжки, писането в бг-мама и прочие Joy

Един мъж е грозен. Не е и особено богат. Но иска да се пласира и да се докаже пред жените. Опитва се да стане лидер. За тази цел прекарва много време над учебниците си като ученик, старателен и последователен е. Неговият успех се определя от неговия интелект, който той интензивно развива.

Така да се каже - нуждите определят развитието. Не е интелект да няма. Но по-често по-ощетените откъм външност хора полагат усилия да се развиват в тази посока. Крайният резултат - дори и природно да не са много интелигентни надминават след време разчитащите само на красота, които в същото време често прогресивно затъпяват.

Разбира се, това съвсем не е правило. Също създават се много предразсъдъци.

И има достатъчно примери на грозни и тъпи хора, както и на красиви и умни.

Описаното по-горе е просто един модел.

# 610
  • София
Ох, съжалявам, обаче това е секситко и елементарно мислене. Само в България има хиляди красиви и умни жени, които НЕ са с мъжа си заради парите.
И много жалко за човек, който мисли по този начин.

# 611
Понеже първото твърдение не е вярно, остава второто.

Сори, че пак съм аз, ама това изречение изкърти рибата. Как разбрахме, че не е вярно, защо е написано като не е вярно и изобщо какви са тези абсолютни стойности.
Примерите според мен са валидни ако под интелигентност разглеждаме съобразителност. Човек се нагажда, развива каквото прецени, че му трябва. Но първо, че и всичките учебници да прочетеш по два пъти не можеш да надскочиш рамката, дадена ти от собственото ти устройство, тоест гените. И второ, всяка мишка може да развие качества, за да стигне до сиренцето в лабиринта. Това не я прави по-осъзната.
Интелигентност в смисъл на съзнателност не може да се научи. Може евентуално да се шлифова, ако е налична по дефолт. Всичко споменато, както и всичко, което мерим с тестове е способността ни да нахитряваме.
Който вярва, че интелигентността подлежи на измерване, хеле пък с IQ тест, той вече се е провалил на теста.
пп. Кълна се в негативния си брой точки.

# 612
  • Варна

Никаква зависимост няма, но за мързеливите и грозните се смята че са умни, забавни и големи любовници. Предполагам за да се успокоят все с нещо все пак Sweat Smile
 Не съм мъж както е ясно, но мързелива жена, която грам не се трогва какво е около нея не мисля че дълго време ще е музата на един мъж. Рязко писва в един момент.. преполагам. Според мен като за работещи двама души задълженията вкъщи са по равно. По този начин живея и ми се струва справедливо. Ако жената не работи, то вероятно поема по-голяма част от задълженията вкъщи, нямам поглед честно казано, нито аз съм била трайно безработна , нито близките ми приятелки.

# 613
  • София
И пак много зависи колко точно домакинска или служебна работа смятате за "труд" и "мързел". Аз лично съм "work smart, not hard" и някои хора ме смятат за мързелива.
Както вече казах имам пералня със сушилня, миялна и робот прахосмукачка.

Всъщност смятам, че колкото повече се натяга една жена на работа и в домакинството, толкова по-вероятно е мъжът й да не я смята за жена.

# 614
  • Out of the Mix
Ами ти добре описа "взаимното". Може би пък да не си попадал на мързелива?
Примерно, чете книга, шие гоблен, рисува в свободното време и не си слага на сърце, че няма сготвено, че дома трябва да се почисти или да се пазарува. Приемаме, че двамата не живеят в мизерия, тоест гореописаните дейности ще трябва да ги поеме мъжа изцяло, а тя ще му върне секс, добро отношение, компания и поети част от разходите, тъй като работи.

Гледам да се случват така нещата, че да има потенциално време за всичко.
Битовото се върши стегнато.
Когато и двамата си събират след себе си, никой не се товари да ходи след другия, и така се пести много време.

Не съм съгласен с "връща му със секс", или каквото, всичко е взаимно желано и се случва спонтанно.
Графиците натоварват. Отношението е по дифолт, не се "връща, или да е по заслуги", тях си ги има.

Разходи, няма какво да "поема".
Поема други неща. Wink

Да си се грижи за нейните си неща ми е достатъчно.

За мен ключово е приоритизирането.

А след определено време се влиза в русло, и се знае кога какво се прави, спрямо деня, всеки има такова.

Иначе ти разбрах примера.

Парите задържат вниманието на мъжа.
За това се взима жена със зестра.

Не ми трябва, мерси, други неща гледам и са ми важни.

Втори минус - ако е задлъжняла с бизнеси към кредитори, че дори и като физическо лице, постоянно овъртолена във финансови галимации, и някой трябва да "замита" след нея, още по-зле.

В този случай, по-добре от майкини, но готова и научена, с ищах, другото от мен.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:35 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт