Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 434
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря! Да, ясно ми е, че го губим, но все пак това място ще излезе на 4-то и имаме шанс за него при положение че балът ни е 11,5 над минималния. Поне така аз разсъждавам, или греша?

Здравейте,

аз имам въпрос по механизма за трето класиране. Как се процедира в случай, че искаме да участваме в него, но все пак не й без преди това да имаме информация за наличните свободни места? Кога се очаква да се обявят последните? И ако между 22-24 се запишем в приетата паралелка на 2-ро, ще има ли възможност непосредствено преди трето да се отпишем, ако се обяви свободно място в желаната паралелка и искаме да се борим за него? Как чисто стратегически е най-удачно да се процедира? Предварително благодаря за отговорите!
Записвате се сега,  след това виждате свободните места за 3-то класиране. Ако има свободно място в желаната паралелка се отписвате и кандидатствате за него. Но, губите мястото от второто класиране.

# 196
  • Sofia
Честито на всички приети деца и успех на останалите в последните класирания!
Моят син остава в паралелката от 1во класиране - НТБГ - Застархователно и осигурително дело АЕ с ИЕ - бореше се за Електронната търговия със същите езици, нно в последствие си смени желанието и искаше да си остане Застрахователно...така и се случи Simple Smile вярвам, че всяко дете си има определено място, където е трябвало Simple Smile

Може ли някой да ми валидира документите за записване още ведъж:
1. Свидетелство за завършено основно образование (свидетелство 7-ми клас)
2. Входящ номер от първо класиране
3. Медицинско свидетелство за професионналнна паралелка
4. Медицинска здравна карта от личен лекар

нещо проускам ли?

Благодаря Heart

П.С. @sanaka
Благодаря за цялостната компетенция, дискусия и съвети и нах-точната и близка прогноза за бал на 2-ро класиране! Flowers Hibiscus
В сайта на НТБГ има образци на документите, които трябва да се попълнят + оригинал на свидетелството + оригинал на медицинско свидетелство

# 197
  • у дома
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....
Да отивам в инспектората да видим какво ще ми кажат
Децата с еднакъв бал също се подреждат по определен  начин по спомен - 1.сбор от топки нво,2ро сбор тички диплома 3. Определени предмети от дипломата.
Явно по това врорипно подреждане детето  Ви се класира по-надолу от свободните места.
Въпросът е защо не са се закачили в др училище това са 200т разлика все пак.

# 198
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....

Паралелката с бал 332.5 на коя позиция в желания се намира?
Според мен са хванали чл.59 от Наредба 10

# 199
Благодаря! Да, ясно ми е, че го губим, но все пак това място ще излезе на 4-то и имаме шанс за него при положение че балът ни е 11,5 над минималния. Поне така аз разсъждавам, или греша?

Здравейте,

аз имам въпрос по механизма за трето класиране. Как се процедира в случай, че искаме да участваме в него, но все пак не й без преди това да имаме информация за наличните свободни места? Кога се очаква да се обявят последните? И ако между 22-24 се запишем в приетата паралелка на 2-ро, ще има ли възможност непосредствено преди трето да се отпишем, ако се обяви свободно място в желаната паралелка и искаме да се борим за него? Как чисто стратегически е най-удачно да се процедира? Предварително благодаря за отговорите!
Записвате се сега,  след това виждате свободните места за 3-то класиране. Ако има свободно място в желаната паралелка се отписвате и кандидатствате за него. Но, губите мястото от второто класиране.

Може и някой с по-висок от вашия бал да ви изпревари на третото. Риск си има.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 15:49 от teta75

# 200
Е тук съм без думи....
Децата с еднакъв бал също се подреждат по определен  начин по спомен - 1.сбор от топки нво,2ро сбор тички диплома 3. Определени предмети от дипломата.
Явно по това врорипно подреждане детето  Ви се класира по-надолу от свободните места.
Въпросът е защо не са се закачили в др училище това са 200т разлика все пак.

Предполагам, че така са ги подредили. И тази паралалека е преди други с по-висок минимален бал.

# 201
  • София
Докато свърша малко къщна работа изтървах цялата драма с класирането, но от МОН счупиха тъпометъра определено. Не знам дали трябва да спрат достъпа до системата преди публикуване на резултатите, но трябва да затворят министерството и да обследват кой става за там и кой - не.

Наборът, очаквано, остана на същото място, важното е, че то реално беше най-желаното, горното беше в сферата на фантастиката 🤭

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 15:45 от Jackobiana

# 202
  • ту тук, ту там
Минахме и ние на първо желание. Чак невероятно ми се струва. ☺

# 203
Честито на всички класирани🌞
Имам въпрос за моя близка приятелка с близнаци-класирани са в определено училище и двете на 1во класиране. Сега си ги прекласираха в същото училище но в по-горно желание. Тя ще запише едното момиче, но се чуди може ли другото да не го записва и с нея да участва на 3то, като ако не стане в исканото от тях да я запишат като близначка. Надявам се да го написах ясно 🍀😇🤣
Благодаря на всички за отговора

# 204
Може ли някой да ми каже минимален бал на второ класиране за ЕГ"Иван Вазов" гр.Пловдив с английски,испански и италиански?

# 205
  • София
Имам въпрос, какво е това допълнително подаване на заявления от 25.07 до 26.07. Това е преди третото класиране.
Това е за децата от допълнителната дата.

# 206
Извинете за тъпия въпрос, но как виждате минималните балове за второ класиране? В "желания" си стои информацията от първо класиране. Благодаря❤

# 207
  • София
Честито на всички класирани🌞
Имам въпрос за моя близка приятелка с близнаци-класиране са в определено училище и двете на 1во класиране. Сега си ги прекрасираха в същото училище но в Горна паралелка. Тя ще запише идното момиче, на се чуди може ли другото да не го записва и с нея да участва на 3то, като ако не стане в исканото от тях да я запишат като близначка. Надявам се да го написах ясно 🍀😇🤣
Благодаря на всички за отговора

По това, което четох в темата, може.

# 208
  • Пловдив
Да не би детето да е класирано п о4то желание (например), а за 5то да е тази разлика?
Не знам дали ми се разбира.

# 209
Извинете за тъпия въпрос, но как виждате минималните балове за второ класиране? В "желания" си стои информацията от първо класиране. Благодаря❤

Ако детето е записано на първо класиране, няма как да видите минималните балове. Или питайте конкретно в темата, ако ви интересува някоя паралелка, или изчакайте Дидева, предполагам до час ще качат баловете.

Общи условия

Активация на акаунт