Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 174
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Аз съм пример за човек, който знае за профилите всичко, минал е два пъти през това и пак набутах моето в грешния профил: обявен за чуждоезиков в РУО, но на сайта- като природни науки.
Дори не ми е минало през акъла да не вярвам на ексела на РУО.

Добре че на детето вече не му дреме какво ще учи.

# 1 351
Чета и тайно стискам палци и извън тази група всички да се борят за МАТЕМАТИЧЕСКИ паралелки на 3-то класиране. Палците са стиснати за онези 2 момчешки бройки в Испанската 😉 Останах с впечатление, че не са много привлекателни за момчетата. Хайде така да е и приятелското ни дете да си спечели едното място. Другото го даваме 😆😆😆

# 1 352
Аз съм пример за човек, който знае за профилите всичко, минал е два пъти през това и пак набутах моето в грешния профил: обявен за чуждоезиков в РУО, но на сайта- като природни науки.

Природни е приличен профил. Академичен.

Вероятно ще ви набутат чужди езици като трети и четвърти профил.

# 1 353
Чета и тайно стискам палци и извън тази група всички да се борят за МАТЕМАТИЧЕСКИ паралелки на 3-то класиране. Палците са стиснати за онези 2 момчешки бройки в Испанската 😉 Останах с впечатление, че не са много привлекателни за момчетата. Хайде така да е и приятелското ни дете да си спечели едното място. Другото го даваме 😆😆😆

Колко му е бала на детенцето? Миналата година забелязах, че за същите 2 момчешки места в Испанската на 3-то класиране доста е паднал бала спрямо 2-ро, с 10т за френски и 15т за португалски.

# 1 354
Мисля, че 1 или 2 точки го деляха от прием на Второ класиране. Стискаме му палци, защото този риск да играе на Трето класиране е само и единствено по негово желание. Аз силно подкрепям такива деца, които вярват в себе си и гонят мечтите си.
Миналата година е паднал с 10 точки бала на Трето, но 23-та е паднал с 0,5

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 21:06 от LaRe

# 1 355
  • София
Мисля, че 1 или 2 точки го деляха от прием на Второ класиране. Стискаме му палци, защото този риск да играе на Трето класиране е само и единствено по негово желание. Аз силно подкрепям такива деца, които вярват в себе си и гонят мечтите си.
Миналата година е паднал с 10 точки бала ма Трето, но 23-та е паднал с 0,5
Вярвам, че ще успее. Стискам палци и аз Blush
PaulieM, успех и на вас.
Аз ще отписвам утре. Да минават бързо тези 2 дни. Rolling Eyes

# 1 356
  • София

Природни е приличен профил. Академичен.

Вероятно ще ви набутат чужди езици като трети и четвърти профил.

Приличен, но нежелан. Целта ни беше математика.

# 1 357
Миналата година е паднал с 10 точки бала ма Трето, но 23-та е паднал с 0,5

Стискам палци, вярвам че ще го приемат и с моята девойка ще станат съученици!

# 1 358
Санака, в СМГ профилите ги пише в таблиците ДПП и класиранията - математика и информатика +АЕ и НЕ примерно - ето ти ги 4 неща.

Честно ти казвам, че хората изобщо не подозират какво се пише в бгмама, нито какво всеки всяка година променя из всички системи и закони на България. Щом се допитват до мен като по-информирана, смятай, че нито знаят имената на училищата, нито номерата, нито къде се намират, а камо ли закони и наредби. И разлика между профилирана и професионална паралелка дори не знят, че има. Наистина тук е един балон, в който всеки смята, че нещата са елементарни, но извън вашия балон ситуацията е друга. Аз тук за 2месеца научих доста ценна информация, за което съм благодарна.

Абсолютно така е, 90% хал хабер си нямат за профили, класирания и промени то МОН. Писах преди време как майка ми недоумяваше защо просто не запиша детето в гимназията до нас /2-ра Английска/. Сега вика, ето казах ти има още свободни места 😀

# 1 359
В 51 изпит по рисуване има само за паралелка с профил рисуване. Другите са с три по бел.
А иначе Вазова е пример за това какво може да направи за едно училище добра и целеустремена директорка с добре подбран от нея екип учители.
Директорът е този, който създава училището, добрите деца сами ще дойдат.
Да, но в 51-во бала не е с 3 пъти БЕЛ, а с 2 БЕЛ и 2 пъти математика. Сега виждам, че някой ме е изпреварил.
За директорите съм съгласна. Дано има повече такива хора. Доколкото разбрах подобно нещо се случва и със 105-то СУ. Директора е сменен и доколкото разбрах има амбиции училището да бъде конкуренция на италянския лицей в Горна баня, дано успее. От тази година там също има паралелка "Интериорен дизайн" с Ит.Е, но балообразуването е, като в 51-во СУ.
В 127-мо и 125-то от тази година няма профили "математика".
Че той и директора на 51 во, няма да е същият. Това значи ли, че училището ще западне?

# 1 360
  • София
За профили, професионални паралелки и т.н. се информират основно хора, които имат седмокласници и при това децата им поне малко проявяват интерес към развитие в една или друга посока. За тези, които имат целенасочени деца, склонни да учат и да се интересуват, е трудно да повярват, че има и други, които в седми клас все още идея си нямат какво искат да правят с живота си след 5-10 години (да си го кажем честно, възрастните, които могат да си направят подобни планове за бъдещето, също са малцинство).

Може да се смеете, но аз за профилите научих от дъщеря си преди няколко месеца. В тяхното училище им бяха обяснявали много подробно. Тя си каза - искам това, не искам онова и т.н. Един куп училища (при това много добри) директно отпаднаха.

Форумът ми беше и още ми е много полезен, защото предоставя бързо подробна информация, споделени мнения от хора с опит, човешко разбиране или провокативна гледна точка (така че и да се ядосаш, поне да се замислиш от друг ъгъл). Естествено, всеки може да рови из наредби, 101 сайта на училища и т.н. Едното не заменя другото.

# 1 361
Ако английския е трети/четвърти профил може ли да се държи по него ДЗИ и ако да, на какво ниво?

# 1 362
Добро утро на всички,още в петък следобед изтеглих документите на синът ми,за да участваме във трето класиране, но от училището отказват да ни сменят статуса,за да кандидатстване отново.Къде в Бургас има училища гнезда или могат ли да отида в училището където учеше до 7клас и там да подам документи.

# 1 363
Добро утро на всички,още в петък следобед изтеглих документите на синът ми,за да участваме във трето класиране, но от училището отказват да ни сменят статуса,за да кандидатстване отново.Къде в Бургас има училища гнезда или могат ли да отида в училището където учеше до 7клас и там да подам документи.
Как така отказват да сменят статуса??? Веднага оплакване в РУО! Не губете време. Ако статусът не е сменен, и в гнездото не могат да помогнат.

# 1 364
Това е безобразно! Оплачете се в РУО, нямат право да отказват да сменят статуса.
Напомни ми как навремето бившата ми класна беше говорила с директора, за да не мога да кандидатствам след седми клас в друго училище...И тя сигурно не знаеше на какво основание.🤪 Не и' се получи, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт