Мъжете вечно в "търсене на себе си" и до колко са виновни жените, че ги търпят?

• 3 935
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
Аз разбирам какво казва Ариел и познавам такива хора. Не ги познавам покрай връзки или да съм се задълбочавала в семейните им отношения, но имам ясни спомени, че от много малка бях отвратена от фразата “къде ще му работя на тоя за 500 лева” от перманентно безработни мъже и живеещи ден за ден. Към днешна дата нямам такива познати в обкръжението, за щастие, но въобще не смятам, че са малко или изчезнали.

# 16
Зависи от мъжете.
Всички мъже, които познавам или съм имала връзка, намират креативен начин да имат доходи.
Не е задължително да са на тръстиката.
Имат или творчески професии, или богати роднини.
Та – не им гледай в паниците, а как общуват и се отнасят с теб.

# 17
  • Далечният изток
Аз познавам само един такъв. Мъж на моя близка е. Тя последните 20 години изкарва наистина много много пари, а той все не може да намери свястна работа. Почна и бизнес да прави по едно време, но само набута баща си и жена си, защото с техни пари започна.
Човекът е мързелив и прост, иначе от приказки го докарва, голям професор е, от всичко разбира.
Сега, жена му дали го търпи или ѝ харесва този начин на живот, нямам представа.

# 18
Как жените са с такива ли? Тези мъже са много сладкодумни и обаятелни. Личен опит нямам, но близки мои приятелки имат. Те винаги са в търсене на по-добра работа. То няма лошо, ама може да си я търсиш тази работа и докато си на старата си и изкарваш някакви пари. Но не... така им се губи вайба, потенциала, енергията... Grinning Трябва да са свободни и отворени за нови възможности, винаги имат план да инвестират, да започнат нещо свое и ново, но все пустата съдба, лошите хора и ретроградния Меркирий са виновни, че не става.. и така с години.. и накрая на жената й писва и се маха. Едната ми приятелка около 5 години го чака нейния да му дойде късмета...

А други мои близки познати мъже са такива волни птици, че то не може да го затвориш в офис, магазин, да бачка. На по 40 години са станали, имат по макс 2-3 месеца на всевъзможни места. Аз отстрани им се дразня, а си имат жени и тези жени си ги търпят... явно са големи факири в леглото, щото друго обянснение нямам..
Точно това е обяснението.
Има много жени, които за да се покриват нуждите им са готови на всичко.
Но никоя няма да си признае, все се изкарват някакви доводи - навик, привързаност, любов.
Но то чеп за зеле не става от него, но те били привързани.

# 19
Всъщност, има много жени, които наистина се привързват и си обичат шушляците.
Това ги спасява мушмороците.

# 20
Познавам една такава, възможно най-лошия тип разведена жена - диво озлобена, в съдебни битки с бившия, ползваща детето като инструмент. За съжаление и изключително глупава, миришеща на километри на отчаяние тип "търся мъж на всяка цена ". Съответно всяка година прибираше по един търтей на топло, колкото той да изкара зимата и да го хранят. Дали те са бягали от нея и нейния ужасен характер или тя ги е шкартирвала в търсене на принца не знам.

# 21
В една връзка никога не знаем какво точно дават и вземат партньорите ✌
Може тя да е финансово силната, той да дава спокойствие, любов, грижа за дома и децата, страхотен секс, и т.н.

# 22
Ако и двамата се чувстват добре в такава ситуация - ами чудесно. Но първоначалното питане беше малко по-различно:
"Как като мъж ще живееш спокойно на гърба на жена, която очевидно не иска да те издържа?

# 23
  • София
В този форум, ако не е 50/50 - не се брои.

# 24
  • Далечният изток
Ами щом не иска, не го прави.
Освен ако търтеят не ѝ е опрял пистолет в слепоочието.

# 25
Ариел, къде ги срещаш такива мъже?
Аз, мъж, който да лежи на жена си, нямам в обкръжението си, а дори и не познавам.
И чак толкова обаятелен мъж няма, че да ме омае дотам да го издържам.

+1

Ариел, наистина, къде ги намираш такива познати?
Като темата с немците как си гонят децата на 18, аз и такива не познавам даже.

# 26
Ариел, къде ги срещаш такива мъже?
Аз, мъж, който да лежи на жена си, нямам в обкръжението си, а дори и не познавам.
И чак толкова обаятелен мъж няма, че да ме омае дотам да го издържам.

+1

Ариел, наистина, къде ги намираш такива познати?
Като темата с немците как си гонят децата на 18, аз и такива не познавам даже.

Във всички теми (не само мои) прави впечатление, че щом даден човек не познава такива хора - то те автоматично не съществуват. В темата се включиха и други потребителки със сходни наблюдения ама вероятно си измислят защото няколко потребителки "никога не са срещали такива типажи".

# 27
  • София
Аз в този форум като вляза и оставам с впечтление, че ако не си делите сметките, жената е една използвачка, златотърсачка, лентяй и търтей.
Плюс грижите по домакинството, децата и самия мъж.

По-скоро въпросът е, ако е някакъв различен формат от този 50/ 50, как ще се приеме.

# 28
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Отварям нова тема, да не спамим в другата, защото там подхванахме темата.
Напоследък срещам мъже (чувам и разговори) как видиш ли меркантилната жена не подкрепяла вече безумните им начинания във вечно сменяне на кариерата им.
Много често тези мъже остават и перманентно безработни защото нищо не е достатъчно добро за тях, пък и за какво им е? Мама ще прати пари, а жената може да се хване на втора работа.
После като жената го зареже защото й е писнало да го носи на гърба си то тя става крайно "меркантилна".
Това някаква епидемия ли е?
Какво е това чудо?
Как като мъж ще живееш спокойно на гърба на жена, която очевидно не иска да те издържа?
Говорим за млади здрави мъже. Какво мислите по въпроса?

Мъжка еманципация - свиквай. Wink

# 29
Повече такива жени познавам, отколкото мъже.

Иначе за инселите и гроздето - знаем.

И аз познавам повече жени. Не е полово обусловено, до характер и манталитет е.

Не разбирам какво значи "виновни ли са, че търпят". Пред кого и за какво да са "виновни"? Искат - "търпят". Пък и "търпенето" за едни, са си перфектни отношения за други. Пълнолетни хора, здрави и прави, могат да влизат в каквито си искат отношения и връзки.
Докато в една връзка няма насилие и няма застрашени деца - не е работа на чуждите носове да се врат там.

Общи условия

Активация на акаунт