🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 5 974
  • 154
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
А, да, и от 8ч ама ние вече сме излезли за градина и отпадна сутрешното време за ТВ. 🤭

# 136
Весели празници, момичета. Подавам се тук, на 1-2 години веднъж 😂 Прекрасно довечера (колкото може с кореми или бебета/деца) и много силна 2026г. ❤❤❤

# 137
Здравейте, здравейте!
Плахичко се записвам в темичката в 8-а седмица с чуденка в избора на специалист за ранната ФМ. За сега между двама - проф. Марков от Марковс (или като цяло някой друг там) и доц. Чавеева.
Също сме се спрели за сега на пренатален от CellGenetics - Niptify.
За момента след положителния тест съм пускала ТСХ и фт4, както и коагулация. Кога се започва с другите изследвания? Следващата седмица съм при Тончев и знам, че той пуска доста неща, но не знам дали са свързани само с неговата специалност или има и друго.
Ще се радвам ветераните да споделят опит. Hug

# 138
Честито, слънце! Стискам палци всичко да върви гладко до финал.😊🍀
Пъреата и втората ми фетална бяха при проф. Марков. Бързичко ги прави -15-20 минути макс. Други жени чувам, че над 40 минтуи ги гледат. Та надявам се тпй да е толкова добър, че просто бързо да се ориентира и да вижда всичко. Иначе като отношение е добре - мил, спокоен, дава възможност за въпроси и отговаря подробно. За час трябва от рано, та не отлагай.

Редактирам се да допълня, че на Марковс ехографът е много добър (а през доста съм минала). При предна бременност на него се видя супер ясно проблем през корема. Тогава ходих и на второ менение при Чучумишев и там през корема изобщо не се видя, а вагинално едва едва.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 18:44 от ВаНиЛа

# 139
Относно изследвания, аз съм на клексан и на 4 седмици пускам коагулация без АнтиХа, него пуснах само веднъж, така и не ми го е искал хематолог повече. Хематолозите искат и ПКК. Удобно е да се пусне в лаб, където имат реф. стойности за бременни, като например Майчин дом. Е, там е неудобно по други линии, но на мен ми е там АГ по здравна каса и ще раждам там, та действам там. Пускам и ТСХ и ФТ4, въпреки че ендото каза, че нямало нужда. Също и захар, следя да е под 5,1. Веднъж беше 5,2 и направих обременяването по-рано около 21г.с.
Ако ходиш при хематолог, го питай кога и какво да пускаш по линия анемия (обикновено хемоглобин, феритин, желязо, ЖСК, протеин, но ги искат по-натам обикновено). По някое време е хубаво вит Б12 да се пусне еднократно, може и вит Д. За това се сещам. Успех!

Иначе ФМ аз правя при Чучумишев, при него се и следя. Много е подробен, прегледи над час. Не говори много, ако не е там мъжът ми да го разговаря, но аз съм ок с това. Следи важни неща като кръвоток, шийка, сърце на всеки преглед. Много съм доволна.

# 140
  • Замък сред облаците
Слънце, да знаеш че твоята бременност е една от тези дето най чаках! Гуш и късмет!
Скрит текст:
Със Слънцето имахме СА в рамките на една и съща седмица, бяхме в една отчетна тема преди 2г почти, че и в една болница се следяхме при различни лекари).

За ФМ препоръчвам Марковс, иначе дали ще е 20мин или повече зависи от как е застанало бебето, 15-20 мин са достатъчни за качествен оглед.

Витамини и елементи си пусни от платените (Д и Б12 конкретно, желязо и феритин), а към 12гс ще ти назначат и други (урина, пкк и още няколко показателя).

# 141
Благодаря ви! Heart

АА, че даже преди 3 години беше. Бързо си отлетя времето. Hug Днес CRL-a отговаряше на 8+1, а последно като ме мериха в болницата с аборта бях на 8+3, така че скоро задминавам този кофти момент и си стискам палци нищо лошо повече да не излиза на никое изследване. Вярвам, че е време за хубави неща! Hands Pray

Ще звънна утре в Марковс да видя как са часовете. Надявам се тези 4-5 седмици дето имам да са достатъчни да се вредя някъде.

Една приятелка ми изпрати на Тончев изследванията, доста са подробни, не знам дали и в новата болница е така.
Скрит текст:
Включват: ПКК, СУЕ, урина, глюкоза, креатинин, пикочна киселина, билирубин, ЦРП, общ белтък, албумин, АСАТ, АЛАТ, ЛДХ, алкална фосфатаза, ГГТ, аПТТ, д-димер, фибриноген, б12, ТСХ, феритин, желязо и ЖСК.
Мисля, че като за начало е ок. С предната Б ми бяха пуснали и някои неща от Торч панела, сега ще ги изровя.
Междувременно да си се оплача, че този път ми е доста зле. Целодневно гадене, сутрин съм като парцал, подозирам доста ниско кръвно, нищо не ми се яде. Но пък се успокоявам, че това е хуба знак и си бутам напред.

# 142
Слънчице, гаденето колко и да не е приятно толкова и успокоително ми действаше. Сенкова и другите от НеоВитро всеки път ме питаха и казваха, че е супер, че ми се гади.  Много се радвам за теб ❤

# 143
слънце, честито Heart пожелавам ти да имаш една много лека и съвсем безпроблемна успешна бременност!

Много се радвам като видя нови попълнения в тази темичка!

# 144
Честито, Слънце!! Дерзай, ще дойде и златния втори триместър, по време на който обикновено симптомите стават малко по-добре 🩷✨
За изследванията и ФМ вече са ти дали доста добри насоки. От мен - аз бях в МЦ Марковс за второ мнение при Павлова два пъти и тя също беше страхотна. Апаратурата им е наистина добра - брояхме пръстчета на крачетата и на ръчичките 😅

# 145
Честито, Слънце! Доста внимателно се следиш, така че няма какво да те посъветвам и само ти пожелавам всичко да върви по вода! Flowers Four Leaf Clover

Имаме ли си други бременни момичета в темата?

А на останалите - дечицата на колко станаха вече? Нашата бебочка вече е на 2 месеца и не мога да повярвам колко бързо мина времето и колко се е променила само за толкова кратко.

# 146
Фей, аз съм 28 седмица. По коледа разбрахме, че чакаме момиченце. 🌸🥹

# 147
Доста динамична е първата година. Нашата лудетина е на 9 месеца и половина. Кога се роди, а вече се учи да ходи ….. Няма бутон пауза за съжаление.

Честито , Ванила  Пожелавам ти спокоен остатък и леко раждане.

Слънчице и на теб ❤

# 148
Честито, момичета!
Леки бременности на всички и здрави бебета на финала!
Много се зарадвах за вас.
Супер мило ми стана да прочета АА, 2402, Фей, Fearless,  да не пропусна някой.
 Първата година наистина е доста динамична, с Пълнолуние си пишем в отчетната тема. Моя юнак е на 8 месеца и половина, времето лети.

# 149
Нашето момче е вече на 5 месеца и 1 седмица.
Още нямаме установен режим за нищо 😃 всеки ден е мистерия. Тъкмо преживяхме коликите и май започват зъбките сега да го мъчат.
Като на увеселително влакче сме още 🎢

Общи условия

Активация на акаунт