Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 377
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за съветите. Опитвала съм се да го приспивам по-рано и резултатът е същия. Ще опитам днес да го сложа по-късно и ще видим. Свощи изместих банята по-рано, защото мислех че му действо възбуждащо, но се оказа че не е това проблема. Искаше ми се да ляга по-рано за да имам време да свърша нещо домакинско на спокойствие, ама няма да стане 😅 Поне да заспива по-бързо, че вече тези часове приспиване ми действат психически много зле.

# 661
И аз така искам, но обърнах нещата. Оправям всичко докато е будна - ядем, чиниите, кухнята, да се изкъпя, закуска за сутринта и всичко, каквото имам за вършене вечер. Чак тогава я слагам да спи. Като заспи, съм свободна да правя, каквото искам. Иначе преди се боря два часа да я приспя, изнервена съм, че нищо не съм свършила, не съм си и починала, детето не е заспало навреме и общо взето батак отвсякъде. Сега и играчките прибираме с нея, може да пусна и прахосмукачка с нея, за да може като я приспя буквално да нямам нищо за вършене.

# 662
Весела Коледа, момичета!
Доста от дечицата са болни.. моят го пуснах на ясла ноември и от средата на ноември до средата на декември беше със сопол и кашлица. 6 пъти за 4 седмици го водих на педиатър - прослушва, гледа.. уж било кучешкия зъб. Сменихме 2 вида капки за нос и 2 сиропа. Е, най-накрая пуснахме бактерия и… бактерийка в нослето и е на антибиотик. Та - ако нещо ви усъмни - пускайте кръвни (црп) и бактерии. Поне да ви е спокойни да не ви мотаят докторите.

# 663
И аз съветвам да пускате ЦРП, че ние при вируса с пъпки пробвахме с някакъв имуностимулант, свалихме за 2 дни темперетурата, но пак започна да вдига, чак тогава лекарката каза да пуснем кръвни и црп беше 85. Изрично я попитах дали да пуснем още на самия преглед, не било нужно за момента.. Прегледа беше платен, с цялата си наглост искаше да отидем пак, за да изпише абтибиотик, за да вземе пак пари за преглед. Отидохме при друг лекар и каза, че с това црп няма вариант да минем без. Това се случва в провинцията, че сме на гости при бабата. И цените на прегледите са по 80/90 лв., от спешното те гонят с думите: “Вие за една темперетура ли идвате?”

# 664
Весели празници, момичета! Бъдете здрави, спокойни, наспани и щастливи! 🎄

MonikaMM, каквото и да опитвате, давай му 2-3 дни време, за да видиш дали работи. Децата имат нужда от време да се настроят. Иначе на мен режима ми изглежда ок, може би само гледай обедният сън да не е повече от 1,30ч.

# 665
Весела Коледа, момичета!
Доста от дечицата са болни.. моят го пуснах на ясла ноември и от средата на ноември до средата на декември беше със сопол и кашлица. 6 пъти за 4 седмици го водих на педиатър - прослушва, гледа.. уж било кучешкия зъб. Сменихме 2 вида капки за нос и 2 сиропа. Е, най-накрая пуснахме бактерия и… бактерийка в нослето и е на антибиотик. Та - ако нещо ви усъмни - пускайте кръвни (црп) и бактерии. Поне да ви е спокойни да не ви мотаят докторите.

То всеки път като имате сопол, най-вече цветен ще се изолира бактерия. Да не кажа, че и без сополи е възможно изолиране на бактерии,които си виреят там. Не всеки сопол се трепе с антибиотични капки, има и други начини и е важна цялостната картина. Сопол 2 седмици си е напълно нормално за съжаление.
dr.genkova, mamasoc bogdanova.md и др. имат доста инфо по въпроса.

https://www.instagram.com/reel/DQmTamWjFBQ/?igsh=MTd5MzdoMjZjeG91NA==

nb: говоря за антибиотични капки и употребата за нос, не за общ антибиотик

За спането. Или преумора или недостатъчно умора. При моят са много близки като поведение и на мен ми е трудно да ги различа по понкога. В последствие разчитам сигналите. Напоследък не иска да си ляга вечер и да не е достстъчно уморен и да е преуморен, иска да си гледаме книжки и такива неща. Разбирам, че е преуморен, ако приплаква през нощта, ако не другия ден не издържа до обяд и му се доспива по-рано, ако иска да спи повече.  Не винаги е на другия ден, може след няколко дни. Ако не виждаш някакви неща за умора, сигирно е недостатъчно умора. Може са видиш всеки ден да ставате не по-късно от 7 за да може до 21:30 да е запсал и да имаш време.

# 666
И нашият режим е като на МоникаМ. Но оня няколко дни е кошмар: едва става в 8 - 8:20, на обяд заспива 13:30, а вчер с борба ляга 22:00 - 22:15 ч. И мисля, че всичко идва от недостатъчно умора. Не знам как да я изморя вкъщи, а времето няма изгледи да се оправя. А бяхме достигнали етап, в който 07:30 става 21:30 ляга, като заспива бързо. Сега отива 1 час борба. Разбира се, не пропуска да стане нощем за АМ или да дойде на спалнята при нас.

# 667
Проблема идва от недостатъчно умора. Колкото по-студено става, толкова по-зле е тя.
Чакам с нетърпение да тръгне на ясла и имам надежди, че ще е по-добре от към режим. Обаче тогава ще дойдат болестите. И хем болна, хем трябва да работя, хем ще се обърка режима. Крепи ме мисълта, че лятото ще е добре.

# 668
Проблема идва от недостатъчно умора. Колкото по-студено става, толкова по-зле е тя.
Чакам с нетърпение да тръгне на ясла и имам надежди, че ще е по-добре от към режим. Обаче тогава ще дойдат болестите. И хем болна, хем трябва да работя, хем ще се обърка режима. Крепи ме мисълта, че лятото ще е добре.

Ваня, кога смяташ да я пускаш на ясла? Аз мисля септември, живи и здрави, ама вече съм толкова изтощена, че ми минават мисли да я пускам юни-юли. Не ми се мисли как ще работя, когато тя е болна.

# 669
От средата на март. Септември ми е много далечно.
Надявам се да пропуснем вирусите. Докато се адаптира ще мине март. Април евентуално, ако нещо се разболее и си правя сметки май, юни, юли, август да е здрава, за да работя спокойно и да навлезна отново в работата си, че има промени при нас. Ако я пусна септември, ме притеснява да не си изкараме до следващата пролет на “ходя/не ходя на работа”. Та според моята логика, която не винаги е правилна, реших че март е добър месец да започне ясла 😃

# 670
Яслата определено ще помогне за изморяването Simple Smile

Друго, което ми хрумва:
- кафета, молове и т.н. с детски кът
- добре облечени навън
- вкъщи гоненица, танци, търкаляне по дивана (моето много обича да се катери по баща си)
- стълби, вместо асансьор
- музеи, библиотеки и т.н. обществени места
- тук има детски магазини с кът за игра, примерно Humanic
- на гости на приятели/роднини

# 671
От средата на март. Септември ми е много далечно.
Надявам се да пропуснем вирусите. Докато се адаптира ще мине март. Април евентуално, ако нещо се разболее и си правя сметки май, юни, юли, август да е здрава, за да работя спокойно и да навлезна отново в работата си, че има промени при нас. Ако я пусна септември, ме притеснява да не си изкараме до следващата пролет на “ходя/не ходя на работа”. Та според моята логика, която не винаги е правилна, реших че март е добър месец да започне ясла 😃

Според мен ти е съвсем правилна логиката, при се че лятото въздушно-капковите коктейли значително намаляват. Моето дете го пуснах август, досега е боледувала два пъти (пу пу, да не дърпам дявола). Сега вдигна температура в понеделник и три дни след това имаше малко сополи, но доколкото разбрах всички са се тръшнали след тържеството с дядо Коледа. Аз се върнах на работа в началото на октомври и при все, че това ни е най-натовареното време, съвсем човешки си работя. Като е болна отмятам мейли, докато спи на обяд и пак успях да вляза в час. Пожелавам ти го ✌️

# 672
mokka, а ти взе ли си отпуск, докато детето беше на ясла, а ти тръгна на работа?

Честно казано, на мен не ми се ходи на работа точно през летния сезон, защото всичко ще падне върху мен. Върти ми се в главата мисълта, че мога да пусна моята девойка примерно юни, а аз да си пусна минимум 2 месеца отпуск.  Обаче не знам дали шефът няма да разбере, че детето е в ясла, а пък аз си почивам и бързо-бързо да ми прекрати отпуската. Като цяло съм много изтощена и искам почивка. Иначе мисля, че на детето би му се отразило чудесно ходене в ясла, за да е сред други хора, защото е само с мен и баща си и вече всичко му е омръзнало. Но се и притеснявам как ще е с адаптацията.

Ще кандидатствам през март за държавна ясла, пък ще видим. Нямам надежда, че ще се дореди за държавна и ще трябва да проуча с частна какво се случва.

# 673
Съветвам те от сега да проучиш, защото местата се взимат. Аз я записах в ясла, която не дават точка, защото просто в другите две, които исках, няма места. Разбира се, ще кандидатствам май месец на голямото класиране (шанс за някое междинно - абсурд). Иначе всеки си знае положението в работата и си преценя. При нас лятото е разпусната работа. Другото, което е при теб, че щом не искаш да я пускаш по-рано от юни, изчакай майските класирания, за да видиш все пак дали ще я приемат. Ако се класирате, няма смисъл да я пускаш на частна юни и после септември да й сменяш пак обстановката.
За отпуската. Какво го интересува шефа ти дали детето ходи на ясла, а ти си почиваш. А и все пак тази отпуска трябва да се изчисти. По-добре сега докато не си захванала работата. После ще му е по-трудно да ти я даде.
И аз смятам, че и за детето, и за родителите е по-здравословно то да е на ясла сред връстници. А и моята е много контактна и обича други деца. Със сигурност ще й хареса и не се притеснявам за адаптацията.

Мокка, благодаря. И аз мисля, че и болна, ще се справям някак. Имаме хоум офис, все ще се оправя с работата.

# 674
Момичета, а кога се кандидатства за месец май и кога за септември? Аз нищо не съм проучвала за тези ясли..

Общи условия

Активация на акаунт