Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 354
  • 729
  •   1
Отговори
# 720
Момичета,  вашите деца свързват ли изречения от две думи? Колко думи знаят?
Мойта госпожица знае 6,7 думички и това е. На годинка и девет месеца е.

# 721
Същата работа е при нас. На годинка и 9 месеца, 6-7 думи.

Момичета,  вашите деца свързват ли изречения от две думи? Колко думи знаят?
Мойта госпожица знае 6,7 думички и това е. На годинка и девет месеца е.

# 722
С мъжа ми направихме класация. Най-използваните думи за 2025 г
Ама
Мама
Тата
😀
Иначе моето е на година и 7 м (без 10 дни) и не ходи още на ясла, няма братче или сестриче, та не мога да се сравняваме още 😀

# 723
И при нас е същото положение. Няколко думички и всичко друго се изразява в жестове. Имам наблюдение, че масово децата около нас проговарят месец - два преди втория си рожден ден. Говоря за напълно проговаряне, свързване на изречения от раз.

# 724
Моят син бърбори постоянно,но негови си работи.Нищо смислено и разбираемо.Основните неща са Да и Не. Опитва се да казва Айде,поне на това ми прилича Grinning

# 725
И моят има само няколко 6-7. Но всяка дума която се използва "целенасочено за комуникация, независимо (не чрез имитация) и последователно (не са ги казвали веднъж и никога повече)" се брои за дума включително звуци на животни (мяу, бау, муу и т.н), възклицания и разни такива, опростени думи "да" за "вода" например

# 726
На 1,9 год. казва доста думички, мноого бърбори и на бебешки и също повтаря всичко. Словосъчетания като "на мама/тати нещото" (примерно чорапите), "ето го" и "няма го" казва също.
На себе си си вика Ти, още не схваща личните местоимения 😁.

# 727
При нас има яко приказки и вече умирам от смях с неща като "Мама гола не", "Ааа, ето го мама", "Това кон май не" и любимото ми "Б*си мамата". До преди седмица смело състяваше изречения, като думите, които не знаеше, сменяше с "това" - "Дай това там" (иди разбери кое къде), "Това тук не" (заповед), "Дай друга това" (бисквитка примерно 😀). От няколко дни повтаря яко каквото си хареса, буквално един ден се събуди и почна да повтаря, много е странно. Нооо пък от друга страна с гърнето сме го никъде, не го харесва, изобщо не си казва или показва като върши нещо, така че всеки с темпото си.

# 728
Добрее, вече съм спокойна. Имах едни подмятания от родата, та реших да ви питам.

# 729
И аз имах още за прохождането, много неадекватни и дразнещи… Сега и за проговарянето има, моето дете е само на “да”и “мама” и някакви нейни си неща.

Общи условия

Активация на акаунт