Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 463
  • 240
  •   1
Отговори
# 150
Е. седнала в колата на обиколки из Европа и България. Още едно предимство е, че не се пипа с мръсни ръце. Отваря се само с натискане на кокалче на пръста, така и се затваря. Освен това пиеш от отворен кръг и не трябва да гледаш откъде точно. Но първия час- два напитките са супер горещи.

# 151
Аз предпочитам Contigo пред Stanley.
На Контиго ми се разшири уплътнението за 4 или 5 ползвания, изобщо не останах доволна.
Аз препоръчвам Клийн Кантийн и Камбука. На Камбука имам 2 термо бутилки, държат течността и топла, и студена и са се доказали при мен. Стенлито е тежко и неудобно, а и не ми е стабилно с тази малка основа.

# 152
  • гр.Пловдив
За много хора Гес е скъпа марка, но пък е вървежна и търсена. Затова и ментета има бол и навсякъде.
По принцип никога не съм ги харесвала, но съм срещала немалко мнения, че качеството (на оригиналите) преди и сега доста е спаднало.

ТиЛи,аз се отказах окончателно от Guess,Liu Jo,Moschino,CK -специално за чанти,раници и портфейли са тотал щета нещата,харесвам дизайните им,но са много ниско качество и буквално се люпят и белят "кожите" .Поръчвала съм все от modivo,answear,fashion days,about you и да,за мен са скъпи марки- раници по 320лв и портфейли  150лв

# 153
  • Пловдив

Аз предпочитам Contigo пред Stanley.
На Контиго ми се разшири уплътнението за 4 или 5 ползвания, изобщо не останах доволна.
Аз препоръчвам Клийн Кантийн и Камбука. На Камбука имам 2 термо бутилки, държат течността и топла, и студена и са се доказали при мен. Стенлито е тежко и неудобно, а и не ми е стабилно с тази малка основа.
Честно, никога не съм имала такъв проблем. Е, скапват се по някое време, но поне 2-3 години редовно ползване. Снимката е у моя, около половината чаши у нас.

Камбука и аз имам, хубави са, макар и малко малки за моя вкус.

# 154
Около мен всички носят got bag rolling top раници. Аз също ги харесвам и обмислям да си купя на някакви разпродажби. Тя е 160-180 евро и не ми се дава пълна сума Simple Smile)). Но определено ми е по-смислено от дамска чанта, поне събира багаж Simple Smile))

# 155
  • София
Имам някакви памучни тениски Guess основно заради факта, че мъжът ми често минава покрай техен аутлет в чужбина и пита дали искам, защото са сравнително евтини и издръжливи, поне това, което ми е купувал. Искам, защото много съсипвам тениски, не знам защо, но винаги правя някакви дупчици долу при талията - предполагам където колана на колата трие, и трябва да изхвърлям здрави тениски заради 2-3 дупчици. И винаги го моля да нямат никакви надписи по възможност, което обаче е голям проблем, поне избира да са минимални, ама пак имам някоя и друга необличани, защото са ми твърде крещящи надписите. Много се дразня от всякакви надписи по дрехите и чантите, търся качествени естествени материи, които да издържат дълго, всеки път се учудвам как някаква изкуствена материя може да струва скъпо, само защото е маркова.
Наскоро си купих в чужбина чанта, която много харесах, защото беше супер малка и в цвят, който ми трябваше, после се оказа някаква известна марка и поне 3 приятелки отбелязаха с каква чанта съм, а ние с мъжа ми нямахме идея Joy
Някакви неизживени дефицити са това - да демонстрираш лукс, който не можеш да си позволиш. За съжаление Инстаграм и ТикТок културата залива основно младите и трябва много говорене с тях.

# 156
Не понасям и никога не съм имала артикули, с огромни лога на марката. Хората ги купуват в стремежа си да изглеждат скъпо облечени, а реално не е така. Няма значение за мен дали дрехата е Гес, или Фенди.
Марките, които са приети за луксозни тук - тип Майкъл Корс и Гес, правят брандирани реплики на световноизвестни дизайнери, което е доста скандално за мен. Качеството няма да го коментирам, защото е потресаващо. За щастие не съм била потребител на тези марки, но съм наблюдавала покрай приятелки. Тези марки даже часовници правили - те всички изглеждат еднакви. Вместо да се купи часовник на бюджетна марка като Касио, които са доказани в тази сфера...
Освен това с голямо разочарование преди няколко години забелязах, че повечето слънчеви очила на вече наистина висок клас марки, не са с всички нужни защити, изключението - Рей Бан.
Хората в днешно време тотално залитат по надписи и марки, обличат се еднакво - нямат свой поглед и стил - дънките, тениската с логото и кецове. Да не говорим в България, че всеки втори ходи с реплики, оригиналите на които са поне 1000 евро. Личи си от километри - дори и да са висок клас. Шевове, кройка, метални детайли.
Аз, например, имам доста скъпи дрехи, с хубави материи, но наред с тях доста имам и от Зара,  от вторите употреби, та даже от Шейн и т.н. Нищо не изглежда евтино, ако знаеш как да го съчетаеш.

# 157
Продуктите на Карл Лагерфелд и мен ме отблъскват именно с огромните лога и картинки. Твърде крещящо е и оттам бие на евтинджос, колкото и да е добра изработката.

# 158
Продуктите на Карл Лагерфелд и мен ме отблъскват именно с огромните лога и картинки. Твърде крещящо е и оттам бие на евтинджос, колкото и да е добра изработката.

Винаги се смея, не съм сигурна, че Карл Лагерфелд някога е подозирал, че е измислил подобни неща. Smile
Те изглеждат сякаш са реплика на самата марка SmileySmiley

# 159
Не всички. Ние с дъщеря ми имаме дрехи без лого. Вярно, че моите обувки са леко кичозни, но това им е идеята според мен. Пембе с камъчета отгоре. Бях абсолютно наясно, когато ги купувах. Слагам ги рядко…
Дъщеря ми има чудесни блузи на Лагерфелд, които не са кичозни въобще. Стилни и интересни.
Имам мини-раничка MK, много е хубава и удобна и няма лого.
При нас има аутлетс, където продават маркови дрехи на по-прилични цени. Понякога има неща, които си струват, но общо взето не е нещо особено. Говоря за средна класа марки, като горепосочените.

# 160
  • Mediterraneo
Кичозното за един е върхът на лукса за друг. В модните теми се наглеждам на неща, които за мен лично са абсурдни за носене, ама ей на, купуват се.

# 161
То вече всичко е фалшиво.

# 162
  • София
Според мен, всички дизайнерски слънчеви очила... Не намирам никакъв смисъл да дам 500 лева за едно лого и то обикновено без поляризация и общо взето, посредствени лещи.

# 163
  • España
Да, остава и да седнеш веднъж върху тях без да искаш и….отидЕ и лого и рамка и лещи….. Като човек , който от тинейджърски години носи очила ( а това е от доооста дълго време) поддържам солидно количество и ги избирам заради рамките ( стъклата са съобразени с диоптъра ми , така или иначе ) . Според мен е проява на фалшив лукс носенето на очила ( с нормални стъкла без корекции ) , само защото е модерно .

# 164
Цените на качествените диоптрични очила са такива, че слънчевите са без пари в сравнение. (Колкото по-висок диоптър, толкова по-скъпо - аз съм 5+ и всеки път се изприщвам, като поръчвам).

Общи условия

Активация на акаунт