Как избирате заведенията за хранене, когато сте в чужбина?

• 2 214
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
Макдоналдс.
Нали знаете защо Макдоналдс е най-голямата верига ресторанти в света? Защото знаете какво ядете в техните ресторанти.

И ние понякога така, ама Бъргър кинг. Поне знам, че синът ми ще хапне нещо. Обаче ако бабата е с нас, а тя най-често е, никакъв шанс за джънк фууд.

# 31
  • Beyond the stars
Макдоналдс.
Нали знаете защо Макдоналдс е най-голямата верига ресторанти в света? Защото знаете какво ядете в техните ресторанти.

Офф топик - единственото нещо, което съм яла някога от Макдоналдс е сладолед от машина преди 20 години.

# 32
Преди десетина години влизаме в Бъргър кинг в Копенхаген, в центъра, да хапнем на бързо по един бургер, че имахме точно 15 мин. да хапнем преди едно събитие, за което бяхме там. Поръчваме, сядаме и аз отивам до тоалетната да се измия. Е няма такова нещо - всички тоалетни запушени, смърди, няма сапун, подът лепне от урина на поне три дни .....щях да повърна. Не трети свят, пети свят направо! Изнесохме се скорострелно!
Вече положението е такова в света, че няма гаранция никъде и човек трябва да сяда на непознати места с едно на ум!

# 33
Това е защото по света Макдоналдс е дъното, най-ниското ниво, където се хранят разни маргинали само. У нас е (или поне беше)съвсем различно. И по летищата също става.

# 34
Ако за първи път отивате на някое място в чужбина,има риск макар и минимален,ако хапнете в местен ресторант,стомахът ви да не приеме храната. Докато с Макдоналдс няма изненади...

# 35
  • Melmak
Няма изненади, все е гадно!

# 36
  • Карлово
На Макдоналдс харесавам кафето, сладоледа и чистите тоалетни.
Дъщеря ми, обаче е фен. Дори в Париж на Шанзелизе похапна някакво меню там.Flushed

# 37
Не го броя Макдоналдс към ресторантите, но с деца сме го посещавали в няколко държави по тяхно желание (както и други вериги като Старбъкс, Файв гайс и т.н.).

Иначе на младини лично на мен ми е вършил работа, когато пристигна късно вечер в непознат град и хал хабер си нямам кое къде е и какво работи в този час - дори да е само за да си купя вода (но тогава се е случвало и да ям там, което поне от 10 години не съм правила). Това е преди масовия интернет. Сещам се за Лисабон и Сплит на първо четене. Иначе в Северна Америка - откъдето произхождат - са отвратително дъно всички тези вериги, тук си е направо лукс. Съответно и храната, която предлагат, е много по-стара и гадна, въобще няма такова нещо, че е стандартизирана и една и съща по целия свят.

# 38
Не съм фен на Макдоналдс и на вериги като цяло.

С кафето е сложно също, масово го прегарят, дори в specialty кафетериите. Понякога само като видя колко е мръсна машината зад бара и ми се отщява. Последният ми опит беше с Валенсия - за една седмица, само на едно място открихме хубаво кафе, а хубав чай абсолютно никъде.

# 39
Дайте препоръки за Валенсия моля, че ми предстои тази есен и ще постоя доста там. Имам някои идеи вече, но провереното си е друго.

Иначе в Северна Америка - откъдето произхождат - са отвратително дъно всички тези вериги.

Има много вериги там и не всички са зле. Има нови вериги за бургери, които са си доста добре и дори може да се каже, че храната не е вредна. Отделно има няколко вериги за ултра здравословна храна, където на крак, на бързо или от колата може да си вземеш зелено или каквото си искаш смути, супер пресни салати, десерти с чия, без захар, протеинови сандвичи, кафета със сто вида ядкови млека и т.н. Светът, както казах доста се променя последните години.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 17:22 от DiscoBiscuit

# 40
О, сигурно, аз съм била много отдавна и вероятно много неща са се променили, а и както казах, отдавна не ям такава храна. Говорех за класическите фаст фууд вериги като Макдоналдс, Бъргър Кинг, KFC, Тако Бел. Иначе то сега са десетки, дори не им знам имената, дъщеря ми ме информира за разни като Raising Cane's и Wingstop, но аз не съм ги опитвала.
За здравословно едно време беше само Subway, но те доста изпаднаха, сега вероятно има съвсем нови и различни предложения.

# 41
  • Melmak
Аз се чувствам зле да ям боклуци. Целият този джънк за мен е неразбираем. Не знам защо да ям това боклучливо нещо, вместо нещо вкусно и добро! За това бих го яла в някакви много крайни случаи, колкото да не умрем от глад ако се налага. За сега не съм имала такъв случай.
Особено в държави като Италия и Испания, как ли няма да им ям макдоналдс-а?! И в щатите не ядох, дори из летищата.

Събуей е много далеч от здравословно, същия боклук е, с претенции за свежест.

В Бари намерихме случайно един ресторант, семеен, далеч от туристически вид, малък. Вътре все местни бяха, с целите семейства в неделя на обяд. Доста добре хапнахме и беше на супер цена. Понякога случайно се намират такива местенца, но трябва да се навреш в уличките или да получиш препоръка от някой близък, който също не се кефи на капаните за туристи.

# 42
Ето моите препоръки и впечатления от Валенсия:

Muff & Co - африканска кухня, не бях яла досега, препоръчвам пилето с фъстъчен сос и пълнения ананас. По много интересен начин си приготвят ориза и собственика беше така добър да го сподели.

Xaruga - ресторант с гурме кухня, препоръчвам дегустационното меню. Има много странни, но много вкусни неща и като сервират ти обясняват кое какво е. Десерта им беше слаб, но всичко останало беше уау.

Bar restaurante El secreto de la señora patata - тук ядохме едни от най-хубавите бургери не само във Валенсия, ами изобщо. Само един вид са, но са много вкусни и добре балансирани, за разлика от тези в Hundred и Circo Burger (които също стават, но не са уау). Картофките им също са много хубави, подправят ги с тяхна си смес от подправки и няколко вида сол. Понеже висяхме там няколко вечери подред и станахме големи фенове, собственика ни почерпи с домашна луканка от уагю. Страхотна беше, явно готвенето е неговото нещо и го прави с много мерак.

Cult cafe - тук винаги има адска опашка и много се чака за маса. Кафето е средна работа, но сладкишите и сандвичите им са страхотни.

Arte Sana Gelat - много хубави сладоледи, правят си ги на място.

Cofix café - това е заведението с хубаво кафе. Само това му е хубавото, обаче.

И малко “анти-препоръки”:

Restaurante Levante - тук дойдохме с препоръка, резервация от предния ден, изискано, най-добрата паеля в града. Но на практика не беше добре подправен ориза, имаше прекалено малко сос и беше недосготвен, а месото беше пресготвено. Изглеждаше като да са се опитали да сготвят всичко наведнъж, а на различните компоненти им трябва различно време и просто не се беше получило.

Mayan Coffees - скъпо кафе, но зле приготвено. Стари сладкиши, полуготови, в стил Старбъкс. Купихме и кафе на зърна за вкъщи оттам - тотал щета.

Gelateria La Romana dal 1947 - сладоледа беше от готови смеси, въпреки голямата реклама.

# 43
В щатите, какъвто и режим да спазваш, ще намериш нещо вкусно да ядеш от верига. Има вериги за текс мекс, за средиземноморска храна, за супи и хляб, за морска храна ....но трябва да ги знаеш тези неща, защото разстоянията са огромни и може въобще да не ги видиш тези заведения. Иначе Sweetgreen, CAVA, Chipotle, Panera, Au Bon pain, Mendocino farms, Jamba Juice, Just Salad и т.н. Само калории да имаш ....

Little Queen, много благодаря, особено за бургерите, че моя ако не яде бургер три дена почва да се изнервя:-). Запазвам си поста ти и ще докладвам как е минало при нас. Мерси много!

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 18:11 от DiscoBiscuit

# 44
Братовчед ми живее в Америка от 8-9 годишен, вече е към 30. Казва, че храната в Бъргър Кинг в България е много по-вкусна и различна, от тази в Америка, главно заради зеленчуците. Аз нямам неговата база за сравенение. Яла съм в чужбина само в Единбург и не намерих особена разлика.

А най - блудкавото кафе, което съм пила беше в Париж, в котешкото кафене. Котките бяха супер дружелюбни, едната даже ми позволи да си направя селфи с нея, но кафето беше като разреждано с вода.

Общи условия

Активация на акаунт