Как избирате заведенията за хранене, когато сте в чужбина?

• 2 298
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
Избирам заведенията за хранене най-вече по лични препоръки, както и такива от собственик на място за настаняване. Понякога се доверявам и на ревюта в платформи като google maps. 'Вайръл' местата често са надценени според мен.

# 61
С какво помогна "Когато пътуваме избягваме заведения" на човек, който пуска тема за помощ в избор на заведение? Културни сме, но нека да сме полезни, очаква се да четете основно именно за избор на заведение, когато се включвате в такава тема, не се очаква другите да изслушват защо НЕ избирате такова.

# 62
Аз не прочетох някой да не ви изслуша или да има спор, просто се зададе въпрос. На мен също ми беше любопитна причината.
Така е,  ма се притесних от потенциални хейтъри и рекох да се презастраховам Simple Smile

Сега пък хейтъри... Нали все пак човек за да живее трябва да яде? А и не разбирам защо в Гърция трябва да ям бургери, а не октоподи например. Заведенията и местната кухня са част от културата на един народ и си струва да се опознаят. Пък и човек се изморява да обикаля забележителности, пък му се приисква да седне някъде да отмори. Впрочем от последното ми пътуване най-нестандартно и запомнящо се беше посещението на три алкохолни музея, с дегустация за гарнитура Simple Smile

# 63
Така правя с бирата,но не и с храната. Когато съм в чужбина пия от всички местни бири и която ми хареса най-много,пия само от нея.

Струва ми се че храната в крайпътните заведения е с една идея по-вкусна и истинска. На два пъти отсядахме в една кръчма на международния път при Крагуевац в Сърбия и бяхме доволни. В кръчмата имаше и семейство изискани французи,въпреки че собственика е сръбски селяндур,който демонстративно се оригна на чесън пред всички ни. Yum

# 64
Когато пътуваме избягваме заведения. 

Има ли причина?
Аз избягвам в България.

Причината е че имаме съвършено друга нагласа. Не ходим на туризъм за да ядем, а за да видим природни и други забележителности (напр. архитектурни).  Ядем семпло, скромно, бързо. Това пести ресурси (време и пари)  за  нещата които смятаме за по-важни.
Всеки си има приоритети. Тези неща не могат да бъдат предмет на спор. Но могат да се казват и изслушват от културни хора. Както други писаха за заведения и аз ги "изслушах"/изчетох  Wink

Това е и нашето виждане за нещата. Особено синът и баба му са толкова незаинтересовани от яденето, че ако могат, изобщо няма да ядат. Бабата може де, ама синът е на почти 13 вече и отскоро започна да разправя, че е гладен.

От няколко години все повече използваме апартаменти под наем (и заради себе си, и заради кучето) и вечер и сутрин обикновено ядем у дома. За обяд където каквото намерим, без да ни е цел.

# 65
То като влезеш с бутонките в темата, ходи после се презастраховай срещу хейтъри Grinning

# 66
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Винаги се насочваме към местни ресторанти.Чета травъл влогове и препоръки.
Не се храним в международни вериги.

Ако някое място ни хареса, задължително се връщаме поне още веднъж,за да тестваме още ястия от менюто.Съпруга ми държи и на хубавото вино.

Кулинарният туризъм е не по-малко важен от природният,защото е част от културата на местните и така се обогатяваме още повече.
Обикаляте Тоскана и си ядете санвичите от бял хляб с парче кашкавал Витоша и шпек салам?
Свидливост,а не,че не ви се сяда на ресторант с вкусна,локална храна.

Общи условия

Активация на акаунт