ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 13 883
  • 280
  •   2
Отговори
# 240
Днес направихме пълни изследвания, минахме през личния да попълни профилактичната карта / уви не е в електронен вариант все още/, направи последната ваксина дифтерия - тетанус - коклюш, че и до училището успяхме да минем и да оставим тази заветна карта на сестрата.
Стана ѝ носталгично някак на мис, като вървяхме по празните коридори и сякаш окончателно осъзна, че е последната ѝ година там. Но пък има брат в 10 клас в същата гимназия и съм сигурна, че ще си намира поводи да отскача пак Smile.
Чакаме второто си море, което ще е и празненство за пълнолетието ѝ на 22.09 с допълнителни 2 дни към почивните и после може да започва истинският спринт към финала на средното образование. People Runner

# 241
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нашите зазки се отваряха нормално. Simple Smile Свръхзвукова машина е това - звукът идва и след час идва самата машина. Simple Smile

На 15 започва опознавателната седмица Simple Smile ще започне точно като български ученик Simple Smile

# 242
  • Пловдив
Не мога да не се похваля с детето на моите най-добри приятели, което е и като мое дете. Днес премиерът връчи националната диплома  първо на него. Blush

Велислав Борисов от Математическата гимназия в Пловдив се е явил на три матури, които е взел с пълен отличен (по100 точки) а също така е и лауреат и на националната олимпиада по български език и литература.

От години се шегуваме, че Велислав ще стане мин. председател на България и днес му викам: Каза ли на Желязков, че ще го сменяш на поста? Joy

# 243
  • София
Иланг-иланг, за съжаление такива деца не стават за тези места. Ще ги нарекат умно-красиви и ще ги подиграват, че са умни.

# 244
  • София
Ако не се лъжа като, че ли с него и неговият най - добър приятел имаше репортаж по Нова телевизия. Той каза, че ще учи в АУБГ.
Поздравления за всички тези младежи, нека да успеят да осъществят мечтите си.
И на моята девойка и е тъжно, че много скоро училищния живот ще е зад гърба й и като си говорим за това и й се пълнят очите.
На 15.09 всеки дванадесетокласник ще въведе по един петокласник в училището. Искаше ми се да отида, но тя не иска, защото ще й бъде много емоционално и не искала да я виждам така. Не, че последните дни не я виждам така. Може би и грим нямала да слага.

# 245
Много емоционални деца! Или пък момичетата по така го чувстват! Нашият няма търпение да свърши и тази последна година. Хич не му е мъчно. Аз също бях така. Нищо, че бях момиче Simple Smile всички ми казваха, че ще ми липсват училищните години- не, никога! Не че не учих после още 10 години, но беше различно, този тормоз в училище ( за учене говоря) никога не ми е липсвал. И сега с нетърпение чакам Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 09:43 от MollyBy

# 246
  • Пловдив
Нашите ще въвеждат осмокласниците с роза-всеки 12-класник с по един 8-класник под ръка прекрачват прага на училището.
Такава е традицията в ЕГ Пловдив. И моят е от тези,дето не се трогват. Даже като го питам къде ще учи гаджето,ми казва,че не знае точно. Не си ли правят планове за някъде заедно (като университет или град поне) не зная.
Използвам повода,че съм се включила да пожелая
успешна учебна година на децата ни!
Да са здрави, разумни и (имайки предвид моя!) да правят осъзнати избори!

# 247
  • Пловдив
Марти, да. И неговото приятелче е в 6-цата с три отлични матури.
Велислав замина за Нидерландия да учи компютърни науки. Желязков го е питал къде ще учи и Велислав му е казал, но обещал, че ще се върне.
Децата ни трябва да живеят тук, аз така мисля. Трябва да градят нашата си къщичка.

# 248
Иланг иланг, знам го това момче
Поздравления за него
Целият им випуск е с много надарени деца.
Наборът  няма търпение да завърши училище и да отиде в университет. Не знам какво си представя, че ще е там.
Иначе лятото мина неусетно. Един месец беше на работа/стаж. Взе САЕ с 198т / много съм горда и изненадана /. Започна шофьорски курс и учи за листовки. Инструкторът иска да вземе теоретичния, за да започне кормуване . Такава ли е практиката, странно ми се струва?

# 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имат някакъв брой часове теория и преди да ги направят не могат да кормуват.
Не е задължително да вземе изпита с листовките за да кара, но теоретичния норматив трябва да е покрил.
Ние ще чакаме диплома, която прилича на диплома Joy за да изкара книжка. Не съм много тъжна от факта. Blush

# 250
  • София
Иланг-иланг, всъщност е трябвало да каже, че ще се върне, ако се създадат условия да се ценят младите и умните, а не да ги обиждат, че са такива
Скрит текст:
познавам го лично Желязков и каквито и кусури да има, е много различен от обкръжението си и арогантността около него Confused, поне в отношението си към хората. Сигурна съм, че такъв отговор не би го подразнил, но пък и повече надежди му възлагах Confused
Избраната от младежът област към момента има добра реализация тук, въпреки държавата, че е сериозно перо в "износа" защото "сме" добри (за разлика от превзетия вътрешен "пазар"). Може да се учи и тук (всъщност огромният плюс да е тук е лесната реализация), въпреки че съм на мнение, че със сигурност преподавателите навън ще са по-ок.
Аз също искам децата ни да живеят тук, но само ако е техен избор, както и да имат свободата да се местят тук или навън. Приемам, че нашата къщичка в по-широка.

The Invisible, нашият инструктор също държеше на листовките преди да почне с шофирането - "искам да съм сигурна, че знаят правилата и знаците", а преди да я запише на изпита за листовките ѝ прави вътрешен тест. Реално първия път в скъсаха, но почна със шофирането, защото я видя, че знае правилата.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 11:08 от Desem

# 251
При нас също покриха цялата теория преди кормуването, но без вътрешен изпит. Затова пък още на първия час след общото представяне на полигона, инструкторът е казал да прибере колата до школата / ходи с баща си на полигон от поне 4г. и владее колата на базово ниво/.

# 252
Явно зависи от виждането на инструктора - младежът започна с кормуването и по време на това си действаха и с теорията. Взе листовките в края на август и сега има още два пъти да ходи на кормуване, вътрешен изпит и към края на месеца сигурно ще е и пред ДАИ. Току-що се похвали, че е карал по "Тракия", до Вакарел...

Успешна последна година на децата ни! Да им е ползотворна и на всеки да донесе това, което иска..
Нашият също не бърза да приключва училище...не му се пораства, но пък вече крои план и ремонтират с баща си един апартамент, в който да се изнася, като завърши, та явно е емоционална каша в главата му...Wink

# 253
  • Варна
Четох малко диагонално, но да дам моите 5ст по горещите теми Simple Smile
Курс по БЕЛ заточва през октомври в школа. Три вноски по 550лв, веднъж седмично два астрономически часа.
Шофьорски курс трябваше да започне на 15.09, но теорията съвпада с упражненията в SQL курса, та отлага за края на месеца. Първо минава теория, вътрешени, пред ДАИ и чак тогава се качва да кара. Цена - 1800лв, отделно вътрешни изпити за 200лв… БЧК не е карала още. Но предвид факта, че е родена през декември няма за къде да бърза Simple Smile
За училището е със смесени чувства, не е от най-емоционалните, но осъзнава, че иде края на една ера и й е носталгично. На мен още повече.
Макар да не е решила на 100% коя специалност ще пише на първо място, вече подава за общежития…

Честито на всички младежи с дипломи, сертификати, книжки! Да бъдат добър пример за останалите си връстници и гордост за родителите! Успешна учебна година!

# 254
  • София
Нашият няма търпение да свърши и тази последна година. Хич не му е мъчно. Аз също бях така. ... всички ми казваха, че ще ми липсват училищните години- не, никога! Не че не учих после още 10 години, но беше различно, този тормоз в училище никога не ми е липсвал. И сега с нетърпение чакам Simple Smile
Това все едно аз съм го писала, ама 1:1! И за набора, и за мен. Носталгично ми беше за университетските години, тъй като бяха вълшебни във всяко едно отношение. Но в училище не бих се върнала дори да ми опрат пистолет до главата. Радвам се и сега, че младежът е последна година. Щях да съм и по-щастлива ако се завършваше в 11 клас, както беше преди години; 12-ти ми се струва безсмислен и страшна загуба на време. Но нищо не може да се направи. На добър час на всички за последната училищна година! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт