В момента чета... 96

• 33 915
  • 455
  •   3
Отговори
# 30
Манията по Фрида Макфадън ме обхвана и мен. Една след друга прочетох "Никога не ме лъжи", "Приятелят" и "Затворникът", а сега започнах "Катастрофата". Не са нищо особено, но стилът на авторката е много увлекателен и четеш в захлас страница след страница, докато неусетно стигнеш до края. Чела съм и първата част на "Прислужницата", но засега фаворит си ми остава "Никога не ме лъжи". Между другото, съвсем скоро (началото на август) се очаква новата книга "Наемателката" на български.

# 31
  • Карлово
ДамаТрефа, Амос Оз е сред любимите ми писатели, но и на мен "Познание за жена" не ми допадна особено. Бих препоръчала "Между приятели", "Черната кутия", "Животът и смъртта в рими", "Юда", "Сцени от живота на село" , "Как да излекуваш фанатик" и особено "История за любов и мрак".
Благодаря за препоръките. Предполагам ще го оценя подобаващо.

# 32
  • Чукарландия
В момента чета две много интересни книги! 😉
Едната е "Птиците свиват гнезда" - Аарон Флетчър. Семейна сага, австралийска, втора част от трилогия.
Другата е "Какво забрави Алис" - Лиан Мориарти. Сериалът по книгата от същата авторка "Големите малки лъжи" много ми беше допаднал. Засега "Алис" държи интереса ми. 🤗

# 33
  • София
На Мориарти и ги харесвам всичките книги и аз. Simple Smile

# 34
По “Какво забрави Алис” също има филм - Still Alice с Джулиан Мур. И аз харесвам книгите на Мориарти.

# 35
  • София
По “Какво забрави Алис” също има филм - Still Alice с Джулиан Мур. И аз харесвам книгите на Мориарти.

Филмът няма общо с книгата. Само имената са близки.

# 36
Да, моя грешка, филмът е по друга книга 🫣

За да не е спам - чета “Часовникът”, след като прочетох “Прокълната земя” за два дни и много много ми хареса. В “Часовникът” още не мога да схвана какво точно става, но е интересна без да е особено динамична.

# 37
"Часовникът" е изключително интровертна книга. Там трябва да се внимава едва ли не за всяка дума , защото важни неща се предават само с по една или няколко думи. Особено действие няма, но пък под привидно спокойната повърхност бушуват доста драматични събития.

# 38
В момента чета две много интересни книги! 😉
Едната е "Птиците свиват гнезда" - Аарон Флетчър. Семейна сага, австралийска, втора част от трилогия.
Другата е "Какво забрави Алис" - Лиан Мориарти. Сериалът по книгата от същата авторка "Големите малки лъжи" много ми беше допаднал. Засега "Алис" държи интереса ми. 🤗
"Какво забрави Алис" - Лиан Мориарти- четох я преди месец и се опитвам да си спомня сюжета.Relaxed
Явно не ме е впечатлила.Simple Smile

# 39
  • Чукарландия
Аз пък съм така с "Защото те обичам" на Гийом Мюсо. Чела съм я преди време, никакъв спомен нямам за какво иде реч. Прочетох анотацията. Нищо. Прелистих, попрочетох разни откъси. Пак нищо. Изумява ме амнезията ми. Как може въобще нищо да не си спомням?!? 🤦🏼‍♀️

# 40
Изумява ме амнезията ми. Как може въобще нищо да не си спомням?!? 🤦🏼‍♀️

Аз съм много често така! Остава ми само чувството - харесва ми, не ми харесва и... толкоз. Прочитам, оценявам и опразвам място за следващата. 😀
Ето например, с мъжа ми започнахме да гледаме сериала по "Институтът" на Стивън Кинг. Чела съм я може би преди 4-5 години, знам, че ми е харесала, но освен основната тема и името на главния герой - нищо. 😀 Половинката все ме пита "Тук сега какво ще стане? Кой е този?..." - тъмна Индия. 😀

Иначе съм в книжна дупка. От началото на месеца влача едно роментъзи, че пак съм на такава вълна и уж не е лошо, обаче не ми върви. Страх ме е да подхвана Сандерсъновия "Вятър и истина", да не би книжния ми застой да развали усещането.

# 41
  • София
И аз най-вече запомням дали ми е харесала или не, откакто ползвам ГР влизам и там да си препрочитам мненията и обикновено така си припомням. Grinning

# 42
  • Пловдив
И аз като Вили, чета - харесва ми или не и в един момент забравям. Има някои книги, които ги помня подробно, но не с всяка е така.

# 43
  • София
И аз съм в книжна дупка, по скоро бездна.

Чета новата на Стивън Кинг и ощесе чудя защо, за бога, я купих. Освен ковида, маските и ваксините, те и диалозите са тъпи. Мога да я сравня с криминалетата, които купувма на майка ми.
Дали Кинг остарява или аз, не знам, ама съм много разочарована.

# 44
Грета Ей, и аз съм в книжната бездна с теб... Simple Smile
Дори мисля да не почвам никаква художествена литература за известно време...
За Кинг ти съчувствам! И той, както и Исабел Алиенде , не е това, което беше..

Общи условия

Активация на акаунт