В момента чета... 96

• 52 548
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Минавам да оставя това тук за феновете на Страйк. Дано не повтарям някого от последните страници, че бързах да покажа и не съм чела назад.

# 721
  • София
Няма нищо лошо и в двата варианта. Аз предпочитам да дам шанс да ги прочете някой за друг за доста по-малка стойност от реалната им, защото, както казах нямам сантимент към тях, нямва да ги прочета повече, а  и няма къде да ги държа. Разбирам и тези, които много си държат на тях и не желаят да се разделят с тях. Simple Smile
  Имам и позната от читалище в 1 малък град - там също съм оставяла.

# 722
Аз успявам да си разпродам повечето книги, които знам, че няма да прочета втори път, но явно са търсени (кой знае защо) като биографиите на Цветана Манева или Кирил Маричков, Бакман, Щиглеци, Бърдарови и прочее. В olx на половин цена и айде

# 723
  • София
Привет, момичета! За темите с номинациите писах се доброволец в "За четенето", преди да ви прочета тук, че сте изявили желание.

sea.sea, ти първа си видяла и си писала, така че си с предимство. Потвърди ми, да знам със сигурност:-)

# 724
  • София
Между другото, миналата година имаше разни предложения за нововъведения при номинирането и при гласуването, които може да обсъдим?

# 725
Ако помня правилно:
1. Максимум 3 номинации на човек.
2. Гласува се за максимум 2 заглавия на човек.
3. Нямаш право да триеш глас, за да го дадеш на друг при оспорвана битка.

# 726
  • София
Привет, момичета! За темите с номинациите писах се доброволец в "За четенето", преди да ви прочета тук, че сте изявили желание.

sea.sea, ти първа си видяла и си писала, така че си с предимство. Потвърди ми, да знам със сигурност:-)
Вземи ги Петя! Аз ще направя темата за Малинките. Simple Smile

# 727
  • София
Ако помня правилно:
1. Максимум 3 номинации на човек.
2. Гласува се за максимум 2 заглавия на човек.
3. Нямаш право да триеш глас, за да го дадеш на друг при оспорвана битка.

Имаше и предложение да се номинират само новоиздадени книги (от последните няколко години), както и при гласуване да се взима предвид само гласовете на хора, които ги обявяват публично в темата.
И, да, да не се позволява промяна на глас.

Всичко това обаче много ще усложни нещата и не знам как могат да се приложат на практика.

# 728
  • София
Аз съм на 100% против да е само за нови книги, за другите неща нямам особени претенции.

# 729
  • София
И според мен хората трябва да имат право да номинират това, което са чели и им е харесало най-много. Няма значение стари, нови.

ОК, sea.sea, взимам ги, ще следя дискусията тук, за да се съобразя с всичко, за което се разберем.

# 730
Миж, имаше веднъж такава класация за най-добрите книги, издадени в последната година, но нямаше интерес и повече не се повтори. Пък и много книги се преиздават и голяма част от читателите ги откриват едва наскоро. "Оризовата майка" на Рани Маника спечели миналата година именно заради Бард.

# 731
  • в сърцето на един мъж...
Висока е цената на "Жигосаният", но аз мисля да я поръчам на - 35 %. Действително цените са вече безобразно високи, аз съм фен и ще купя.  Проблемът е , че след прочит книгата остава на рафта в библиотеката, като част от поредицата. И възможността да се прочете отново е минимална, но въпреки това купувам и ще купувам, моето е обсесия на тема книги.Blush

Къде можеш на 35% да я поръчаш?
На мен специално ми се струва, че се прекалява с някои цени. Предната беше на доста по-нормална. Поне така си мисля.
Аз лично дарявам книги, като се се използват за ин витро процедури. Не продавам, не оставям в къщичките, давам ги на Искам бебе и Майки за донорство и те ги разпродават, а парите отиват за бебета Heart Преди това дарих около 150 книги, за да отворят библиотека в читалище.
За номинационните теми, аз нямам претенции. Не винаги мога да чета новите книги навреме, живея в чужбина и до каквото успея да се добера, това.

# 732
  • Sofia
Geia, 25% от Колибри +5 лв. доставка, в бързината съм объркала процента Confused, съжалявам, че несъзнателно съм подвела с намалението. Но аз чаках книгата с нетърпение да излезе на пазара и за това бързам да я купя. Много ми допада поредицата, а и Роулинг си е явление в литературния свят, независимо от жанра.

# 733
  • в сърцето на един мъж...
О не не, не се притеснявай! Всичко е наред! Аз още обмислям дали да я купя, за да си допълня поредицата, но не ми се дават безумно много пари.

# 734
Висока е цената на "Жигосаният", но аз мисля да я поръчам на - 35 %. Действително цените са вече безобразно високи, аз съм фен и ще купя.  Проблемът е , че след прочит книгата остава на рафта в библиотеката, като част от поредицата. И възможността да се прочете отново е минимална, но въпреки това купувам и ще купувам, моето е обсесия на тема книги.Blush

Къде можеш на 35% да я поръчаш?
На мен специално ми се струва, че се прекалява с някои цени. Предната беше на доста по-нормална. Поне така си мисля.
Аз лично дарявам книги, като се се използват за ин витро процедури. Не продавам, не оставям в къщичките, давам ги на Искам бебе и Майки за донорство и те ги разпродават, а парите отиват за бебета Heart Преди това дарих около 150 книги, за да отворят библиотека в читалище.
За номинационните теми, аз нямам претенции. Не винаги мога да чета новите книги навреме, живея в чужбина и до каквото успея да се добера, това.
Вземете си електронна книга. В МБ и по групите във фейсбук, тук също има група за ел книги, излизат и нови.

Общи условия

Активация на акаунт