Търся съвет - замайване, губене на координация, липса на апетит

• 1 239
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
На 45 години съм, мъж. Някой сблъсквал ли се е със странна симптоматика – замайване, губене на координация, липса на апетит, невъзможност да спя добре, усещане сякаш „се губиш“?
Изтръпва ми само лявата длан, а краката ми понякога сякаш не са мои.
Правих  какви ли не изследвания – всичко излиза в норма, но въпреки това не се чувствам добре.
Случва се да губя равновесие и да се удрям в предмети.
Имам високо кръвно, но приемам лекарства и го контролирам успешно.
От година и половина пия Ксанакс, но започнах постепенно да го намалявам по схема, с цел напълно да го спра.
Както писах и по-горе – изследвах важни показатели: желязо, витамин B12,витамин D, щитовидна жлеза, фолиева киселина и други. Няма установени дефицити, но въпреки това не се чувствам добре.Нямам психични проблеми, моля ви! Когато няма отговор и има незнание, дори лекарите казват, че това е психически проблем. Стига вече, сякаш това стана модерно....
Настоях за ЯМР на невроложката и вече се записах.
Според вас, на какво може да се дължи всичко това?
Има ли някой, който е преминал през подобни състояния?
Моля за адекватни коментари, без поставяне на диагнози, стрес и критика. В тези групи сме за човещина и помощ, нали така?
Нека всички бъдем живи и здрави и останем хора.
Благодаря за възможността да споделям тук.
Има вероятност и да е на чисто психична основа. Но за да се изключат физически заболявания, една разширена ПКК ще даде общ поглед.

# 16
  • София
Колега преди години имаше подобни оплаквания. И той обиколи всичкото светило лекар и нищо. Беше си наслагал диагнози мозъчни тумори и от сорта лоши неща, буквално беше почнал да се сбогува с всички. Подкрепяхме го, защото беше очеизвадно колко му е трудно.
Направи ЯМР и резултатът беше покъртителен: шипове на прешлените е в шийната област. Ако спи в неправилна поза (каквото и да значи това) шиповете притискат гръбначния мозък и оплакванията бяха подобни на твоите. Смени матрака, смени възглавницата, успокои се и се оправи.

Направи ЯМР, стискам палци да не е нещо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт