Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 734
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
СМГ нямаше свободни места за трето касиране само миналата година. В предходните три години винаги е имало.

# 316
Гледам и не вярвам на очите си. За двете свободни места, където беше приета на първо класиране бала се е вдигнал с
около 70 точки (приети са 2 момчета)  и с над 25 точки в паралелката, която се записахме?! Аз това го предвидих сравнявайки с миналогодишните балове на първо, второ и трето класиране, но признавам си чак толкова не очаквах.
Априлски душ, Благодаря! Успокоих се.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 15:41 от moonligh 78

# 317
  • София
Балът зависи от това какви деца кандидатстват на трето. Едно дете да има с бал с повече от 70т от минималния за една паралелка, ще се вдигне със 70т, много ясно. Ние не знаем кои са участниците.

Моето щеше да се прекласира където си е, нямаше да му стигне за съседната паралелка.
Мисля и аз да дрънна един джин.

Тва е положението. За дете без уроци по математика и квартална школа по БЕЛ си е ок.

# 318
НФСГ е едно дете. Или са объркали паралелката или е дете записано в частно/МК/НГДЕК, което "пази" бекъп място на приятелче за 4 класиране.

# 319
НФСГ е едно дете. Или са объркали паралелката или е дете записано в частно/МК/НГДЕК, което "пази" бекъп място на приятелче за 4 класиране.
А защо изключвате да иска там? Simple Smile

# 320
....дете записано в частно/МК/НГДЕК, което "пази" бекъп място на приятелче за 4 класиране.
Ехаааа, какви схеми имало! Евала на изобретателните хора!

... в Немската дори женския бал е паднал драстично и е съвсем изравнен с мъжкия...
И на мен това ми направи впечатление. След всичките страници, които се изписаха как момчетата не учат.

# 321
Немският е най-предпочитаният чужд език (различен от английски) от момчетата. При момичетата на мода е испанският. Затова в гимназиите с немски разликата в бала е малка.

# 322
Не знам, може и така да е, но около мен всички учещи немски са момичета, само две изключения от м.р. има Wink Момчетата като по-енергоспестяващи (този хубав форумски термин) предпочитат най-вече АЕ май.

# 323
А защо изключвате да иска там? Simple Smile

Защото не е кандидатствало на първите 2 класирания там. Няма дете с такъв висок бал на първо и второ.

# 324
  • София
Ако бяхме играли, моята вероятно щеше да се класира за Първа английска или 9 Френска. Погледна току що баловете за трето класиране, сви рамене и отсече, че по-добре било така, защото и двете й били по-неудобни като местоположение. След това й се обадиха да излиза и изхвърча толкова бързо, че дори не съм сигурна къде ще ходи. Поне каза с кого.

Към запознатите - за четвърто класиране какви са тенденциите - скачат ли баловете спрямо второ/трето класиране и изобщо възможно ли е да се прави някаква прогноза на база предишни години?

# 325
Да кажат по-опитните. Аз каквото знам е, че на 4то излизат местата от онези, които са изтеглили документи след 2ро (+някои незаписани на 3то). Тоест има вероятност детето, което е освободило, да играе пак за собственото си място, тоест с по-висок от минималния бал на 2класиране.
 В случай, че не му се получи да мръдне напред на 3 и на 4 класиране, ще падне до своето старо място. Ако не дойде някой случайно с повече от него, де.
С две думи никаква предвидимост няма на 4то от моя гледна точка. Не се знае колко ще играят са старото си място.

# 326
Ако бяхме играли, моята вероятно щеше да се класира за Първа английска или 9 Френска. Погледна току що баловете за трето класиране, сви рамене и отсече, че по-добре било така, защото и двете й били по-неудобни като местоположение. След това й се обадиха да излиза и изхвърча толкова бързо, че дори не съм сигурна къде ще ходи. Поне каза с кого.

Към запознатите - за четвърто класиране какви са тенденциите - скачат ли баловете спрямо второ/трето класиране и изобщо възможно ли е да се прави някаква прогноза на база предишни години?
Няма "тенденции". Това са случайни фактори - единични места и единични деца, които по една или друга причина са харесали някое място. Затова се възнаграждава, но и силно наказава, рискът.
С други думи много стратегически за конкретно място, ситуация и бал се преценява.

# 327
  • София
Ние отиваме на 4-то. Приет е в резервния вариант. Минималният бал на паралелката в 73-то е равен на неговия, но той има една петица в дипломата, така че предполагам, че това го измества, ако са равни баловете с приетото дете.

PaulieM, честито, радвам се за вас. Blush
Ако питаш мен си се върнете в 35 -то , от нас ще изпадне едно място на 4-то в 388 паралелката и вашето си 1 и ето ти две. Като не е изключено и сега да има дечица от 73. да са се пробвали в първа немска и отново да има 1-2 места .
Niffi, ние също освобождаваме 1 място в 35-то с НЕ, така че за 4-то класиране ще има поне 3 свободни места. Стискам ви палци!

# 328
  • София
Принципно има по-малко места за четвърто класиране, отколкото за трето и съответно вероятността балът да скочи е по-голяма. Но няма нищо сигурно.

# 329
  • Куциндрел
Аз да отклоня пак темата към Манга. Разбрахме от един по-голям младеж, че имало приложение, от което четеш манга безплатно. Webtoon се зовяло, ако някой не знае, а се чуди как да спаси семейния бюджет....

Общи условия

Активация на акаунт