Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 33 626
  • 916
  •   1
Отговори
# 45
  • Другата България
А забелязали ли сте занижени качество на стоките, които са на промоция в Кауфланд? Една лютеница Велика, която е доста скъпа, отиде в кофата
Аз съм от “дебилите“, които не гледат срока на годност, или поне не редовно. Blush
Явно досега съм имала късмет, не съм имала фалове с изтекъл срок на годност или лошо качество.
Но аз купувам само едни и същи неща, лютеница един вид - на Брей, с кимион.

# 46
Купешката лютеница е пълен боклук от всякъде.
Купуваме по 1 буркан на година, и то задължително едросмляна. Да се виждат семки и люспи.

# 47
  • София/Севлиево
Лютеницата Велика се разваля много бързо след отваряне(вероятно е с по-малко консерванти,знам ли)...

# 48
Единствената лютеница която харесваме е едросмляната на Родна стряха в Лидл.
Но и тя доста поскъпна.

# 49
Стоките на промоция в Кауфланд са по-скъпи от кварталния магазин без промоция. Хубава лютеница е Пингвин, намира се в турските магазини.

# 50
  • Другата България
И тази на Брей е едросмляна.
И ние само такава купуваме.

# 51
  • Beyond the stars
Покрай другото се сетих за цените на билетите на София Самър фест - всичко е минимум по 40лв. тази година.
Като цяло 90% от летните събития са на тази цена.
За сравнение, концерт на популярна в близкото минало група, 2023 - 20лв. билет, 2024 - 25лв. Тази година - 40 лв. А мястото е едно и също и те са си едни и същи, не са станали по-хитови.
Това са си 50%+ нагоре.

# 52
За последните 2 години, само шоколадовите и млечните неща имат някакво повишение. На други продукти даже им падна цената.

# 53
  • Другата България
Категорично не е вярно това.

# 54
  • там където има винаги вятър
За последните 2 години, само шоколадовите и млечните неща имат някакво повишение. На други продукти даже им падна цената.

Да бе да, толкова паднаха, чак без пари е Rage - почти двойна е цената на масло, кафе...

Категорично не е вярно това.
+1

# 55
Ние писахме в друга тема в тази връзка, та тогава проверих, защото обичайно на око не мога да преценя има или няма скок - забелязвам, че общата сума е по-висока, когато пазарувам едни и същи неща от години. Понеже пазарувам от 2018 г. почти изцяло онлайн (eBag) всичко се пази електронно, сравних определени храни, купувани миналата година по това време и наскоро - във всичко има скок, при някои драстично - писах вече при кои, при други малко, но все пак го има. Пиле и меса като цяло, особено мляното месо, мляко и млечни - масло, крема сирена, кафе, шоколад и производни всичко това е със значително по-високи цени. Общо взето за 100 лв. в количката вече няма нищо.

# 56
На други продукти даже им падна цената.
Освен олиото, което дойде на реалните си нива, и някои сезонни зеленчуци, не знам на кое е паднало цената.

# 57
Минералната вода също поскъпна.

# 58
На други продукти даже им падна цената.
Освен олиото, което дойде на реалните си нива, и някои сезонни зеленчуци, не знам на кое е паднало цената.

Краставиците, но те са в сезон, нормално е извън сезон да поддържат високи цени. Друг път в сезон дори са били по-ниски.

# 59
Зехтин ,олио, плодове и зеленчуци.. не е малко. Пак казвам за последните 2 години, преди това бяха по-евтини нещата. Млякото си е 1,5 евро за литър и половина, риба там лаврак, ципура, сьомга все около 7-8 евро. Маслото 2,3 евро за 250 грама, ориз от 1,3 евро започва, хляб 0,5 евро. 2022 бяха на доста по-добри цени, факт.

Общи условия

Активация на акаунт