Бивш мъж, приятелство!

• 5 012
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
Бащата на детето ми, бивш, живее (не знам дали сключиха брак) с жена моя позната на семейството ми (баща ми и майка ми). Познаваме се и се уважаваме с нея. Праща ми лятото домашно сладко от смокини по дъщеря ми като им ходи на гости. Добра жена е. Трябва да ме мрази или аз нея ли? Раздялата съм я инициирала аз преди 4545 години. Значи съм приключила с този човек. Как и с кого ще си гради живота занапред, е негова работа.

# 61
Има разлика между бившо гадже и бивш мъж, с който имате деца и грозен развод /предполагам щом чак се мразят/.
Има и голяма разлика кой, как и защо е приключил брака и как е изживял раздялата.
Хора различни, истории различни!

# 62
Скрит текст:
Spiritlight всъщност ти си тази, която в момента преиграва с патоса.
Всъщност си има основания хората да разсъждават за мишкуване и да поставят под въпрос приятелството.

Преди 1 година се запонах с един мъж във фейсбук.
…  Сагата започна преди 2 месеца.
Останах шокирана. Започнахме дълги разговори. Много, много си допаднахме в много отношения. Той започна да ме увещава да бъдем заедно. Исках да чуя и неговата гледна точка за разпадането на брака им. Няма да отрека, че той много ми харесва. В крайна сметка обаче аз обичам много моята приятелка и ми се струваше много нередно, че общувам с него.
Нали всички, които четем разбираме, че те от 1 година са приятели без да е имало писане и чак преди 2 месеца като се е разбрало, че е бивш е пламнала искрата? Тръгнало е от там, че започнали дълги разговори с цел изясняване на неговата гледна точка по развода и от там преминали на общи възгледи и се стигнало до това той да я увещава да са заедно.
Това всички го разбираме, нали?

Очевидно не всички разбираме, че авторката е взела решение по отношение на мъжа, нищо, че е написано много ясно и недвусмислено. Важното е драма да има, да обвиняваме в мишкуване и подлост, да веем лозунги за приятелството и т.н. Да, аз съм тази с патоса, добре Joy

# 63
Когато си харесам някой свободен мъж и ако той, разбира се, има интерес към мен, не не спира нищо. Голяма приятелка, голямо чудо. Голямо табу: бивш мъж на т.н. приятелка. Понякога си мисля, че съм в паралелен свят тук. Бих си действала и който не одобрява, негов си проблем.

# 64
Бащата на детето ми, бивш, живее (не знам дали сключиха брак) с жена моя позната на семейството ми (баща ми и майка ми). Познаваме се и се уважаваме с нея. Праща ми лятото домашно сладко от смокини по дъщеря ми като им ходи на гости. Добра жена е. Трябва да ме мрази или аз нея ли? Раздялата съм я инициирала аз преди 4545 години. Значи съм приключила с този човек. Как и с кого ще си гради живота занапред, е негова работа.
Едно е позната, друго е близка и добра твоя приятелка. Разликата е голяма.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 12:03 от Borqna Sto 771419

# 65
Има разлика между бившо гадже и бивш мъж, с който имате деца и грозен развод /предполагам щом чак се мразят/.
Има и голяма разлика кой, как и защо е приключил брака и как е изживял раздялата.
Хора различни, истории различни!

При нас раздялата беше много драматична. Аз с него не комуникирам. Но с жена му, да. Joy
Всъщност няма значение как сте се разделили, а доколко зрял човек си. Това с омразата е характерно за едни по-несложни хора да го нарека меко. Зрял човек ще прецени кое, как и защо и натам.
Никаква разлика няма. Ако някоя от малкото ми добри приятелки вземе случайно, че се хареса с някои от бившите ми – халал да ѝ е. И да са щастливи заедно даже искам и ще се радвам.

# 66
И времето си казва думата за укротяване на емоциите след раздялата ...

Добре де, през цялото време се виждате себе си как бившия на приятелка ви закача. А сега си представете как вашия бивш се гушка с приятелката ви /тази същата, на която сте споделяли лични неща и сега сте неуверена колко лоялно ги пази в тайна/ и и разяснява неговата гледна точка за брака ви, за секса ви, за това какъв човек сте /ясно е, че не са хвалебствия/. И как е? Това няма да промени отношението ви към гушканата приятелка?

# 67
Скрит текст:
Spiritlight всъщност ти си тази, която в момента преиграва с патоса.
Всъщност си има основания хората да разсъждават за мишкуване и да поставят под въпрос приятелството.

Преди 1 година се запонах с един мъж във фейсбук.
…  Сагата започна преди 2 месеца.
Останах шокирана. Започнахме дълги разговори. Много, много си допаднахме в много отношения. Той започна да ме увещава да бъдем заедно. Исках да чуя и неговата гледна точка за разпадането на брака им. Няма да отрека, че той много ми харесва. В крайна сметка обаче аз обичам много моята приятелка и ми се струваше много нередно, че общувам с него.
Нали всички, които четем разбираме, че те от 1 година са приятели без да е имало писане и чак преди 2 месеца като се е разбрало, че е бивш е пламнала искрата? Тръгнало е от там, че започнали дълги разговори с цел изясняване на неговата гледна точка по развода и от там преминали на общи възгледи и се стигнало до това той да я увещава да са заедно.
Това всички го разбираме, нали?

Очевидно не всички разбираме, че авторката е взела решение по отношение на мъжа, нищо, че е написано много ясно и недвусмислено. Важното е драма да има, да обвиняваме в мишкуване и подлост, да веем лозунги за приятелството и т.н. Да, аз съм тази с патоса, добре Joy

Ами решение по въпроса на мъжа е взето, но авторката пита “Въпросът беше дали да кажа на моята приятелка истината. Не искам лъжи да ни мътятт приятелството.”

Хубаво е да се следи дискусията. Лозунга на приятелството и лъжите не го веем участниците.

# 68
Нищо не е блокирала. За парлама е това, за да не ѝ скачат тук моралистките.
//
Дорис, след като аз съм приключила с този човек, значи не ме интересува с кого и как се гушка. Ако имате подобни неудобства и емоции към човек, който ви е бивш, това означава, че не сте затворили ментално и емоционално страницата за себе си и лично за мен не е ок това.

# 69
Нищо не е блокирала. За парлама е това, за да не ѝ скачат тук моралистките.
//
Дорис, след като аз съм приключила с този човек, значи не ме интересува с кого и как се гушка. Ако имате подобни неудобства и емоции към човек, който ви е бивш, това означава, че не сте затворили ментално и емоционално страницата за себе си и лично за мен не е ок това.

Абсолютно съгласна съм за "парламата".
Относгно гушкането не говоря за свой опит, а по принцип. Моя личен опит в тази сфера се свежда до това добра приятелка да се хване тайно с бивше гадже, което аз зарязах, да я заведе на два скъпи курорта /мен тогава абсурд баба да ме пусне някъде с момче/ и я зареже без обяснения, за което признавам го приех, като възмездие и тя нямаше очи аз да я утешавам. И това преди 100 години, като разтиквахме динозаврите да идем на училище. Simple Smile

Та за гушкането - той бившия бивш, ама приятелката е активна и настояща. Просто ми прави впечатление как дамите пишат, че няма проблем да се хванат с бившия на приятелката си, но ми стана интересно те така ли приемат и с техния бивш да се хване сегашна тяхна добра приятелка.  Ларж - да се обичат бе, че даже ще си обсъждаме с нея пикантерии Wink

# 70
Моя много близка приятелка така утешавала мое бивше гадже след раздялата ни, че накрая преспали заедно. И дойде тя хъката-мъката да ми се изповяда...Аз се разсмях и казах "споко, няма проблем, ама защо не каза по-рано, че имаш мераци към него да ти кажа, че в леглото не струва"
"Разбрах" - тъжно рече тя, разсмяхме се и му турихме пепел.

# 71
Eva+, ами ако бившият ставаше в леглото и не ревеше той, а ти за него, а докато приятелката ти те утешаваше, тайно спеше с него, дали щяхте да му турите пепел толкова лесно?

# 72
  • София
Моя много близка приятелка така утешавала мое бивше гадже след раздялата ни, че накрая преспали заедно. И дойде тя хъката-мъката да ми се изповяда...Аз се разсмях и казах "споко, няма проблем, ама защо не каза по-рано, че имаш мераци към него да ти кажа, че в леглото не струва"
"Разбрах" - тъжно рече тя, разсмяхме се и му турихме пепел.

Oхххх, хиля се с глас насред хола!
Истината е, че е въпрос на зрялост. Но трябва да мине време.  Раздялата с човек е факт, когато другият ти е напълно безразличен. Това, че тя го мрази (освен, ако не е имало физическо насилие и/или заплаха за живота ми/този на детето ми) би означавало, че тя не е приключила с него. Аз лично, нямам нищо против и най-близката ми приятелка да тръгне с БНД. Но етично би било да ми каже "така и така, имам чувства към него". Пак казвам, нищо против не бих имала, та моят съвет е ако е толкова близка приятелка на авторката последната да ѝ сподели нещата така, както ги описа тук. Но има и един друг момент - да е проверка - тоест, приятелката ѝ да види дали онази има мераци и дали ще ѝ каже.  Каквото и да е не е много зряло, наистина, да разбере защо чак пък го мрази.

# 73
“Аз съм приключила с него, не ме интересува с кого ще бъде” е ок, докато този някой не се окаже човека, с когото си пиеш кафето, споделяш тревоги и “много се обичате”. На теория всички са широко скроени, на практика - не дотам.

# 74
Говоря от свое име. Не ме интересува кой колко е широкоскроен. Хората е добре да се придържаме към себе си и над което имаме контрол и влияние.
Чувството за собственост над друг човек е огромен червен флаг.
Нека психолозите ви обяснят значението.

Общи условия

Активация на акаунт