Бивш мъж, приятелство!

• 5 030
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Няма чувство за собственост, а граници.

Не си собственик на хората и ти нямаш дума за това дали те ще влязат във връзка. Но имаш дума за това дали ще останеш приятел с тях, имаш право и на мнение дали спрямо личния ти компас, това е морална постъпка.

# 76
Всъщност има много противоречия. Моята приятелка казва, че всичко е било ужасно с него още от самото начало. Докато са били във връзка тя не е работила. Той е състоятелен мъж. Казва ми, че всичко е било ужасно-секс, ежедневие. В същото време изкарват години заедно и имат дете. Колкото и да я харесвам, странно ми е, че е стигнала до семейство с човек, който не понася. Питала съм я защо е била с него, отговаряла ми е, че е искала дете. За това исках да чуя и другата гледна точка. Те и двамата са доста по-голями от мен. Той я е обичал много. Намирам го за емоционално дисбалансиран. От всичко ми е най-мъчно за тяхното дете, което е прекрасно. За протокола наистина съм блокирала мъжът, който иска да вярва.

# 77
Тук все пак писахме, няколко - 2-3 дами, че нямаме абсолютно нищо против приЯтелка + бивш.
Единствено отново казвам, няма да се срещаме семейно чак пък, по двойки, това не е моето.
Действително много зависи защо го мрази. Ако приятелката е разказвала за насилие, то е ясно, че от такъв далече.
Ама ако го мрази просто, защото са се разделили...  Аз бих била доста скептична към жена, която мрази и още се дразни и още се вълнува (негативно) от бившия си мъж. Мисля, че нормалното развитие е да си продължи човек живота напред и да не ти пука, ама хич какво прави някой, с който си се разделил. Не моментално, но като мине време. Другото ми е много странно - 3, 6, 22 години по-късно все още мразиш бившия и влагаш емоции в него... Няма ли си настоящ живот, мъже, гаджета да се вълнува от тях, да ги мрази, да ги обича:)

Може би все пак идва и от това, че с приятелките не си гвоорим с подробности за сексулания ни живот.
Т.е няма ситуация, в която седим на кафе и тя казва - е беше много скучно еди кое си и аз отговарям - айй., вярно така беше и с мен:))))

# 78
Eva+, ами ако бившият ставаше в леглото и не ревеше той, а ти за него, а докато приятелката ти те утешаваше, тайно спеше с него, дали щяхте да му турите пепел толкова лесно?
Не, от кумова срама би трябвало тя да изчака месец-два, докато се съвзема. Имах и такъв случай, не ни пострада приятелството, но ако приятелка скочи в леглото му веднага след като той ме изостави няма да е добре.
А в темата на таьи авторка са минали няколко години.

# 79
Ама разбира се, каква ти друга гледна точка, щом го мрази приятелката, значи присъдата е издадена, много ясно. Много знаете вие какво е ставало у тях.

Ако отговора Ви е насочен към мен, няма нужда да ми извъртате думите. Не съм написала, че няма друга гледна точка, а че ЕДВА ли е без причина омразата на приятелката й към бившият. 🚩🚩🚩
А и ако действително и е толкова близка и ценна приятелка колкото твърди, нормално ли е да тръгне с бившият й с който очевидно имат кофти история?

Нито знам коя сте, нито какви са Ви били думите, че да ги извъртам. Що за нарцисизъм? Няколко мнения имаше, че щом жената го мрази, значи е права. Не си водя записки кой точно е писал.

Първо, всичките истерии тук каква приятелка била, какво мишкуване било, са в резултат на някакви фантазии, авторката каза, че мъжът е блокиран и въпросът е дали да каже въобще на приятелката, а не дали да ходи да пробва с мъжа.
Второ, ако може по-спокойно с драмите и патетиката, великото приятелство е едва на 2 години, чак пък такава вечна вярност, лоялност и клетви - вие на 15 ли сте? Тези две приятелки дори не се познават чааак толкова добре. Това пак в рамките на ситуацията по принцип, а не конкретно за авторката. Тя решението по отношение на мъжа го е взела.

По-спокойно с изблиците и епитетите. “Нарцисизъм, драми, истерии, патетика” 😂
Дори и да не сте се обърнала конкретно към мен, мнението ми пак остава същото.
Щом за Вас не е проблем приятелка да излиза с бившият Ви мъж зад гърба Ви (или Вие да го правите? Предполагам, защото много горещо защитавате твърденията си), това не означава, че другите които имат различно мнение от Вашето са с грешни разсъждения. Всички хора имат различни принципи, морал и граници и това не ги прави “патетични”, защото се различават от Вашите!  
Колкото до приятелствата, явно за Вас единствените истински приятелства са до 15 годишна възраст, което е много жалко.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 13:13 от Mbj999

# 80
Аз нямам против бивш да е с моя приятелка, за мен също щом съм приключила, значи е така. Но не бих била ок да се мишкува. Харесваш го, пишете си - еми спомени нещо. Никога няма да кажа ‘приключваме приятелството’.
То и моя приятелка се занимава с двама, с които съм имала нещо, ама не съм я приключила, защото аз съм продължила, но и тя не е крила какво се е случвало.  С единия си беше и във връзка. Ама и тя знае, че сме имали занимавка, както и аз знам кога и как са им започнали нещата.
За това говоря. А не да вземат да се влюбят и аз да си го дърпам този. Нали не съм с него.
Просто не е коректно някак.

# 81
Авторката, защо си го блокирала? Не те разбирам. Сещам се за мъдрата мисъл: " Господи, пази ме от приятели! От враговете ще се пазя сам." Личният живот затова е личен, да не се разнася на приятели, колеги и роднини. Хич не им е работа да знаят.

# 82
Не, от кумова срама би трябвало тя да изчака месец-два, докато се съвзема. Имах и такъв случай, не ни пострада приятелството, но ако приятелка скочи в леглото му веднага след като той ме изостави няма да е добре.
А в темата на таьи авторка са минали няколко години.
Именно. Очаква се да мине време и жената да се съвземе. Ама в случая жената не се е съвзела, явно таи още чувства към бившия, а времето, което трябва да мине е различно.

Авторке, тя се хванала с него, за да си направи дете, пък го мрази от дъното на душата си... Това звучи нелогично.  Той пък бил емоционално нестабилен, ама ти много си го харесала.

FrauDanna, тъй де, в случая кой от кого трябва да се пази?

# 83
Съгласна съм, Манди, но ако не греша раздялата им е факт от няколко години...не е нормално да кипи още такава дива омраза. Аз бих стояла настрани от личност, която не може да се отърси от миналото, плашат ме нестабилни хора.

# 84
Съгласна съм, Манди, но ако не греша раздялата им е факт от няколко години...не е нормално да кипи още такава дива омраза. Аз бих стояла настрани от личност, която не може да се отърси от миналото, плашат ме нестабилни хора.
И за мен не е нормално, но баща ми например не иска да чуе за майка ми, камо ли да е на едно място с нея.
Минал е напред и двамата си имат партньори вече колкото е бил брака на баща ми и майка ми,  обаче егото му е…. Та има и такива хора явно.
На мен ми стават безразлични разни бивши, но за него предателството е над всичко.

# 85
Хора, никога не знаем къде точно ще ни натисне и нарани нещо, колко тежка щета може да причини нещо наглед тривиално. В днешната култура е модерно да продължиш, да не ти пука, да си над нещата. На практика, не винаги и от всеки е изпълнимо. Кога “трябва” нещо да ти мине и как трябва да то приемаш, не е нещо, за което има рецепта.

Държа да кажа, че коментарът ми е принципен, а не за конкретната дама, брак и изобщо казус.

# 86
Не съм забелязала силата на психиката да е на мода.
На мода е точно мрънкането и травмирането от всичко и всички, лабилната психика и паник атаките.

# 87
Смятам, че по отношение на бившите в живота ни, много по-социално е възприето да кажем - забравил съм, продължил съм и не ми пука, защото признанието, че човек таи обида или има остатъчни чувства се приема като слабост. Това са поне моите наблюдения.

# 88
То не е важно какво се казва, а какво се изживява.
На кого му дреме кой какво казва или самият той, ако вътрешно го гризе.
Виждаме и в темата – сакън никой да не пипа бившия, че ще им засегне чувствата и чувството за собственост. Демек  да не ми пипа никой играчката – детска работа.

# 89
Хората или изпитват болка от постъпката на приятел, или не. Няма смисъл да обясняваш какво е детинщина по твоя или моя аршин, защото това нито са универсални, нито рационални усещания ✌

Всъщност зрелостта е и да зачетеш чувствата на другия, не е нужно да се оправдаваме или да защитаваме причината си нещо да ни боли.

Общи условия

Активация на акаунт