Боледуване на децата ни-тема 91

• 17 450
  • 609
  •   3
Отговори
# 135
Момичета, изписаха Ксимебак на малкото. Как е на вкус, горчив ли е? Изписан е с опция за замяна евентуално...

# 136
Дани и в аптека и в дм има пантенол аз хем имам солиден тен и пак ми изгоря гърба в събота ...

# 137
Момичета, изписаха Ксимебак на малкото. Как е на вкус, горчив ли е? Изписан е с опция за замяна евентуално...

Незнам Барбалена. Моето дете го пие на таблетки. 1 таблетка разделена на 2 - сутрин и вечер по половинка. Таблетката е миниатюрна.

От нашата педиатърка знам, че Ксимебака и Панцефа са с една и съща активна съставка.

# 138
Никога не са се оплаквали от ксимебака, май е портокалов.

# 139
Ох, благодаря! Сигурно ще го вземем, но лошото е, че и голяма доза е изписана като мл, цели 6. Едно е 3, друго е 6.

При нас децата ходиха на градина цели три седмици след като се върнахме от морето. Петък им беше последен ден градина и дребното се разкашля сухо уикенда. Преди два дена мен за задращи гърлото, каката и нея я болеше, но уж нищо сериозно и... тази сутрин се разкашля супер зловещо ларингитно. На малкото му правих 3 дена по 3 пъти инхалации с физиологичен разтвор и на третия ден взе да отхрачва. Него го продължавам с физ.разтвор, но има изписан АБ заради течност в ухото, която не се махна след Етацид Cry Каката я почвам с Пулмикорт...

# 140
Барбалена, има сега такъв смотан вирус с кашлица и дразнене на гърлото. И моето дете започна с ларингитна кашлица, веднага реагирах с пулмикорт и ериус и взе да отхрачва. Бързо оздравяване.

# 141
Клоуз, аз си правих тест 9 в 1, нищо не светна Grinning

А колко Пулмикорт слагаш? Аз сложих цяла доза, 2 мл + 2 мл. Мисля сутрин и вечер само Rolling Eyes Личния лекар не знам ще успеем ли да стигнем до него. На частно не ми се ходи, защото пак нашарих календара с други прегледи, всичко се плаща и лошо ми става вече.

# 142
  • София
За ларингит са и изписвали на 8 часа и после на 12 часа по цяла ампула без разреждане с друго докато не започне да става влажна кашлицата.

# 143
Сега за ларингита на моето дете му изпиха 2 пъти по 1 цяла бомбичка. Днес вече гласът му е добре. На моменти леко дращи, но като цяло се подобрява.

# 144
  • София
Хомеовокс може да давате за гласа ако детето може да смучи бонбони.

# 145
Според мен ксимебак прилича повече на банан на вкус. Каката обаче два пъти ми го повръщала на първата доза. След това го давам в супел лъжица със сок и примерно на три пъти по 2 мл. Не е гаден но горчи, оптивала съм.

# 146
Момичета, детето има втори избил зъб. Вече се чудя тая цялата сага покрай разболяванията дали не се дължат на сринат имунитет заради зъбите...

# 147
  • София
Възможно е…

# 148
Зъбите не сриват имунитета, това е мит.

# 149
  • София
Мит е да се вдига температура от зъби и да се разболяваш точно от зъби, но да се срине имунитета не е мит.

Общи условия

Активация на акаунт