Боледуване на децата ни-тема 91

• 18 105
  • 617
  •   1
Отговори
# 150
Аз в чудо се виждам този път. Знаете, че миналата година махнахме третата сливица. От тогава дишането се подобри, хремата минава сравнително леко. Сега хремата се задържа над 10 дена и реших да започна АБ капки Дексамнфеникол. Започнах ги миналата сряда на 06.08 - за три дена хремата спря напълно. В Събота заминахме за Велинград, още вечерта това дете започна да хърка брутално както преди ама брутално. Въздух не му достига чак. Така и до днес.. от събота не сме спали направо заради това дишане. През деня си му е запушен носът. Гласът му от звънлив, пак е носов сега. Но това дишане през нощта ме притеснява много. Сливиците му в устата са увеличени, такива оточни може би както му казват.

Имам чувството, че от минералния басейн се влошиха нещата……… Хем не беше много хлориран, защото с помпа го чистят.  Направо не знам какво да го правя. Хърка като дядо, такова хъркане откак сме махнали сливицата не е имал ……

Правих инхалации, капките ги спрях защото ги слагах 7 дена, спряха хремата и не виждам смисъл да ги продължавам.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 09:49 от toni1189

# 151
  • shumen
Барбалена,с портокалов вкус е ксимебака.Моето портокал не обича и го пие зор.
Ваня,как сте?
Емилия,може и от зъби да е.Мит е да вдига Т от зъби,но да се разболява не е.
Тони,минералния басейн може и да влошава нещата.Щом хремата е спряла няма нужда от повече АБ капки според мен също.
Нашата почивка свърши.Добре сме засега.Другото семейство,с което сме детето им беше с хрема и за ден мина.

# 152
И от басейна може да е, аз не влизам в басейни, толкова са мръсни, а хлора предизвиква алергични реакции..и от въздуха във Велинград ако не сте баш в града, а сред природата.
Дребното беше може би над 3-4 месеца все с някакви секрети в носа, ту хъркаше, ту не..бяха някъде назад, не виждах нищо. Аз секрети не пускам, капки не капя.
Заведох го на Северно море и още на 3-я ден като отидохме до вълните и като започнаха да хвърчат едни сополи, от вятъра буквално хвърчаха. Без да има настинка. Бях в шок, все съм чувала за климата там как действа върху имунната система, но станах и свидетел. От тогава носа е чист, минаха 2 месеца.

# 153
Момичета, много съм зле!!! Сутринта пуснах инхалация с 2 мл пулмикорт на голямото, към 08:30 беше. Сега се прибрахме на обяд и аз бързам да приготвя обяд докато те правят инхалации, обаче вместо само с физиологичен разтвор, заредих инхалатора с Пулмикорт Sad Не стига, че трябваше да е чак довечера, но и интервалът се получи супер кратък. Ужас, само 4 часа и половина Cry

# 154
  • София
Не се притеснявай, или нека тази е последна за деня или направи доста по-късно вечерта.

# 155
Барбалена, няма драма. На моя приятелка изписаха 2 инхалации по 2 мл на детето й. Просто не прави друга днес, може само с физиологичен.

# 156
Да, може би само с физиологичен разтвор ще е тази довечера. Не знам как можах да го направя. Всъщност, знам. И двамата са вкъщи и ме побъркват Neutral Face В режим на оцеляване съм...

# 157
  • София
Физиологичният обаче не бих го направила аз вечерта, защото ще разтече всичко и през нощта ще се усилят симптомите. Горе долу до 17:00 правя с физиологичен и приключвам.

# 158
Така ли? Не знаех. Аз им ги правя преди лягане, към 21:00 🫣 За Йалоклийн знам, че се прави до 17:00 най-късно, но не знаех за физиологичния разтвор.

Иначе малкото вече кашля отхрачващо... Дано му се размине само с тези инхалации. Макар че тази вечер почваме АБ заради ухото Sad Четох, гледах, медицинският ИИ каза, че не е практика да се изписва АБ при течност в ухото. Бях пред дилема, но мъжът ми настоява да го почва.

# 159
Барбалена децата ми са били над 20-30 пъти с течност в двете уши, пък може и всеки път, аз не водя винаги на лекар. Прочети защо се получава при боледуване. Никога не е изписван АБ.

# 160
Не е ли уголемена заради трета сливица, която запушва се Евстахиевата тръба и течността не може да изтече? Детето не чува с едното ухо, което е проблем при толкова малко дете, което тепърва се учи да говори и трябва да чува добре. Тази течност за колко време се е махала при вас? Защото при нас е от доста време, може би 3 месеца. Преди това терапията беше с кортикостероид, но продължава да има течност. Преди това имаше още една неуспешна терапия. Ние даже имаме и дата за операция, но все надявам, че ще се размине Sad

# 161
Момичета, вчера ме ужили нещо (едро, черно, но не можах да видя муха, летяща мравка, оса…). Заболя ме ужасно, а днес е много подуто и зачервено. Изписаха ми антихистамин, компреси реванол, мазане с алергозан, но никакво подобрение не виждам. Мястото отича, червено е, топло. Боли и сърби едновременно. Някой с някакви идеи? Да ходя на нов преглед и урбазон? Някой с подобни ужаси да се е сблъсквал?

# 162
  • София
Дермодрин пробвайте

# 163
Тони, пусни му една микробиология и му дай антихистамин.
Дани, добре са децата, надявам се това да беше за лятото.
Ние преди 2 години отидохме на море и едната беше сополива, еми не мина, беше си на антибиотични капки.

# 164
Не е ли уголемена заради трета сливица, която запушва се Евстахиевата тръба и течността не може да изтече? Детето не чува с едното ухо, което е проблем при толкова малко дете, което тепърва се учи да говори и трябва да чува добре. Тази течност за колко време се е махала при вас? Защото при нас е от доста време, може би 3 месеца. Преди това терапията беше с кортикостероид, но продължава да има течност. Преди това имаше още една неуспешна терапия. Ние даже имаме и дата за операция, но все надявам, че ще се размине Sad
Може би вашата ситуация е друга. При моите деца винаги е било свързано с боледуване. Просто нашият педиатър винаги гледа уши, даже като слага ваксина..и затова често се случва да знам, че имат течност в ушите. Честно казано не знам колко време стои защото не е нещо което да контролираме. Случало се е в рамките на самото разболяване ако съм водила пак както беше при синът ми тази зима няколко пъти и все имаше течност. Може би около 2 месеца...той пи тогава АБ, но не заради течността, която така или иначе не се махна от АБ-то.
the doors понеже моите все реагират алергично на ухапване от комари и си нося крем за мазане с корикостероид. малкото даже пи АБ, че започна да става сериозно. Сега преди седмица пак, поду се и втвърди, около диаметър 5см стана, намазах с крем и сложих лепенка. Спа така и на следващият ден мина.
Не всяко море има подходящ климат който стимулира имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт