Боледуване на децата ни-тема 91

• 16 514
  • 593
  •   2
Отговори
# 90
в ръката му я биха на моя ..използвах момента че е здрав ..защото 6 прави октомври а от тогава като се почне ..сополи..кашлици и отиде...

# 91
Ми то Бисептола си е антибиотик.

Как Аб...Не е ли противовирусен препарат?

# 92
Проверих на няколко места, Бисептолът е сериозно лекарство, но НЕ е антибиотик.

# 93
  • София
Ми то Бисептола си е антибиотик.

Как Аб...Не е ли противовирусен препарат?
Точно антибиотик си е 👀 На всичкото отгоре клепай детето ако със слънцезащита, защото имаше нещо, че детето става доста чувствително на слънчеви лъчи и лесно изгаря. И много вода с него заради бъбреците.

# 94
  • shumen
Емилия,в грешка си.АБ си е Бисептола.

# 95
Емилия, не е противовирусен, единственото истинско противовирусно е Тамифлу и е за грип. Бисепрота го водят лек антибиотик, защото е бактериостатик, т.е. не убива бактериите, а спира размножованито им. Изписват го при леки инфекции или при тежки инфекции в комбинация със силен антибиотик като Аугментина.

# 96
Бисептола си е АБ, има го антибиограмите. На едната ми дъщеря го изписаха заради Мораксела в носа.

# 97
Айде втасахме я и насред лятото... Голямата ходи да кара колело сутринта и като се прибра седна на топка на дивана и не мърда, гърло я боли, сутринта всъщност стана и много рано, каза че носа се е запушил. Изглежда ми топла, но не разбирам колко...на главата 38 и нещос безконтактния, а подмишницата 37.3. Едва хапна малко и лежи....

# 98
  • shumen
Ваня,дано е лекия вирус с един ден Т и гърло.Моя го изкара,но без Т точно като се върна от Тайван.
Емилия,как е детето?

# 99
Моето е с температура от вчера, до 38.4 засякох. Днес пуснах изследвания. Дали е бактериално според вас?

# 100
Дани, това с гърлото го караха миналия месец, не знам али няма.и друго такова.
Мона, с това црп е за антибиотик според мен.

# 101
  • shumen
Ваня,как е голямата?
Мона,с това ЦРП си е за АБ според мен.

# 102
Ами спа близо 3 часа следобяд, болеше я глава и дадох ефиралган и чак сега се раздвижи. Иначе подсмърча леко.

# 103
Дани, с разтройство, Т и болки в корема е още. Днес взех Панадол да не го дразни стомаха от Нурофена...без малко да го повърне. Бил гаден. Свали температурата сега и потърси да яде. Май има светлина в тунела.

Мона с това високо ЦРП и високи левкоцити според мен си е за антибиотик.

# 104
И аз така мисля, че няма да ни се размине АБ. Тъпо е, че сме на морето и че в почивни дни няма къде да я занеда на преглед. Ако няма подобрение до утре, май ще се прибираме към София.

Общи условия

Активация на акаунт