Боледуване на децата ни-тема 91

• 15 158
  • 543
  •   3
Отговори
# 30
Нашата зъболекарка изчаква да смени всички зъби и тогава ако не се наместят сами ще ни праща другаде. Има още 2 млечни.
Другото няма да е от тези с ранно сменящи се също. Голямото след 6 год започна.

# 31
И моето още няма паднал зъб след 2 месеца става на 6 ...в групата му в градината започнаха от 4 г да ги сменят ..като го знам какъв драматик е не ми се мисли как ще е ..

# 32
  • София
Моята драма и ги вади зъболекарката. Така, че за всеки случай намерете си добър такъв и ако нещо се случи да няма там драми🤣
Последният път беше такава драма за един зъб, че май само зъболекарката успя да я разбере и да го извади.

# 33
Вчера сложихме ваксина на малкото. Добре си е, обаче на мястото на убождането има голяма топла буца. Слагах куул пач, никакъв ефект. Четох листовката, че трябва да минат 4 дни. Чудя се да направя компрес с реванол или да го оставя на мира…

# 34
Вчера сложихме ваксина на малкото. Добре си е, обаче на мястото на убождането има голяма топла буца. Слагах куул пач, никакъв ефект. Четох листовката, че трябва да минат 4 дни. Чудя се да направя компрес с реванол или да го оставя на мира…

Моят син направи подобна реакция към последната ваксина (нименрикс, от незадължителните е). И по същия начин кул пача не помогна и правихме 1 ден компреси с риванол и се оправи.

# 35
Внимавай само да не изгориш кожата с риванола.
Чакането да се сменят всички зъби води до слагане но брекети,а брекетите са по-лошия вариант, защото изправянето е много бързо и агресивно, четох че води до стопяване на част от корена. Брекетите нарушават хигиената, уврежда се емайла, има хранитилне ограничения при носенето. Аз съм на мнение, че ако нещо може да се свърши по-лесно, трябва да си направи, а не да се чака.

# 36
  • shumen
Моя започна късно да ги сменя също.
The doors,внимавай с риванола.
Ваня,при брекетите иска голяма хигиена.Моя си има за тях специална вода,четка и паста.За ограничения има наистина.

# 37
На мен лично не ми се вижда логично да си изправят част от зъбити при положение, че не се знае другите как ще излезнат, но аз не разбирам и не съм се информирала по темата още.

# 38
Ми то се прави снимка и се вижда. Идеята, че се разширява челюстта, наместват се сменените зъби и се отваря място за новите.

# 39
  • shumen
Как са болните?Оздравяха ли?
Моя го изпратих днес с баща му.Дано е здрав и си изкара добре.Сутринта и на кожен го водих.Белите петна по тялото,които му излизат са гъбички.Изписа му крем Фунгофин да го мажем 2 седмици и да го заведа отново след това на контролен.

# 40
При нас положението със  слузта е долу горе  овладяно но излезе и гъбичка в червата (Кандида Албиканс) и сега яко пробиотик каза гастрото.

# 41
  • София
Само? Интересно ще ми е да споделите след това дали я има пак.

# 42
Ами ако и новите излезнат криви? Въобще преди завършен процес за мен няма смисъл от изправяне на няколко зъба при полжение, че много неща могат да се променят докато изникннат всички постоянни.

# 43
Ние се върнахме от зъболекара. Няма нито един кариес. Наредени са идеално. 2та млечни се клатят. Новият излиза като по учебник. Каза, че до две седмици ако не паднат ще ги извади. Драма нямахме. Беше много щастлив.

Аз си запазих час за вадене на 2 мъдреца, че е ужас. Не ме е страх от процедурата, а от възстановителният период....да не направя усложнения някакви. Това ми е големият филм.

# 44
  • shumen
Мимчо,дано я изчистите с пробиотика гъбичката.
Емилия,браво на детето.Дано паднат зъбките сами и да не се налага зъболекаря да му ги вади.
Рейна,при моя изникнаха всички постоянни и тогава започнахме процеса на изправяне.

Общи условия

Активация на акаунт