Проблем със съседи

• 2 866
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Какво точно ще постигнете като изсипете екскременти пред дома на възрастен човек и той ги разнесе из входа и асансьора?
Смятате, че ще плесне с ръце и ще се заеме да ги чисти ли?

Не, просто той ще е добрия, който храни животните, а вие тоя, който ръси ла*на във входа... Всички ВАС ще нападнат!
За съжаление в повечето пъти дразнителите са онеправдани...какъвто и да е казусът-баня над детската, гълъби, шум, паркиране, просто да не идва до главата ти, че истината и правотата най-трудно се доказват. В това съм се убедила неведнъж
 Освен да си пожелаем упоритост, търпение и кураж, друго не ни остава.
Благодаря, че ви има, мами 🩷🎀

# 46
Варианта с козирка обмислете.
Също  и за едни остри шипове бях чела. Гълъбите се плашат и от фигури на други страшни птици.

Ние имаме козирка - 30 сантиметра широка над прозорците. Обаче проблемът е, че или кацат на нея и се изхождат върху дограмата, парапета, комарниците и стъклата или от горната тераса цвъкат върху самата козирка, която вече има един дебел килим от гълъбича тор. Когато от слънцето много изсъхнат мръсотиите, самите гълъби, които кацат на нея, бутат част от споената маса смрад, но по-голямата част от торта остава на козирката и като завали, стой и гледай какво се стича отгоре.
Колкото до шиповете, не ми идва на ум къде да ги сложа тия шипове, тъй като те кацат и цвъкат над нас, а не на нашата тераса вътре.
От фигури на други птици полза също няма, защото комшиите, които са до въпросният съсед, са сложили фигури на гарги върху климатиците си, обаче гълъбите си кацат най-спокойто. А съседите с изкуствените гарги, са в Германия вече от 10 години. Когато се прибират за малко, си стоях на село и на практика тази смрад пречи само на нас.

Да ги храни някъде другаде.
И аз това казвам, ама как мога насила да го накарам не знам!

За съжаление в повечето пъти дразнителите са онеправдани...какъвто и да е казусът-баня над детската, гълъби, шум, паркиране, просто да не идва до главата ти, че истината и правотата най-трудно се доказват. В това съм се убедила неведнъж
 Освен да си пожелаем упоритост, търпение и кураж, друго не ни остава.
Благодаря, че ви има, мами 🩷🎀

А с Вашият проблем някаква развръзка има ли вече? Иска ми се поне един от тези, които не искат да се научат да живеят с хора и да се съобразяват, да си намери майстора.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 08:23 от PANDA_FuBao

# 47
Гълъбите имат силно обоняние и не понасят:

Чесън, лук, канела, люти чушки

Черен пипер

Оцет – напоен парцал или гъба, поставени на местата, където кацат

Етерични масла – лавандула, мента, евкалипт

Физически средства
Шипове против гълъби – монтират се на первази и парапети

Изкуствени хищници – като пластмасов гарван или сокол

Отразяващи ленти или CD дискове – отблясъците ги плашат

Мрежи за балкони – пречат на кацането и гнезденет

# 48
Гълъбите имат силно обоняние и не понасят:

Чесън, лук, канела, люти чушки

Черен пипер

Оцет – напоен парцал или гъба, поставени на местата, където кацат

Етерични масла – лавандула, мента, евкалипт

Физически средства
Шипове против гълъби – монтират се на первази и парапети

Изкуствени хищници – като пластмасов гарван или сокол

Отразяващи ленти или CD дискове – отблясъците ги плашат

Мрежи за балкони – пречат на кацането и гнезденет

Почти всички тези средства са ми известни, в нашият случай не вършат работа, тъй като няма как да поставя всичко това на терасата на съседа отгоре, нито мога да поръся нашата козирка с черен пипер и т.н., защото първо, че е килим от тор отгоре, второ, че ми е доста трудно да се пресегна толкова високо, стоейки на стълба. Вече споменах, че терасата ни е остъклена, така че дори и вътре да намеря начин да поставя чесън, лук и всичко изброено, това няма да ги спре да си кълват житото отгоре и да си цвъкат на поразия.
За изкуствените птици обясних вече, че стоят на два климатика по една на всеки и изобщо не ги плащат.

Общи условия

Активация на акаунт