Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 201
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Кой е този АГ в Токуда, който не си е дал номера? Нямате ли уговорка за раждането като тръгне? Моята ми беше казала, ако тръгна да раждам през деня, директно да й звънна.

Как знаят,че всичко с бебето е наред/водите са ок, без да е правен ехограф?

Моята АГ, която ме следи в Токуда също така и не ми даде телефонният номер. В момента съм 34 седмица. Така, че не е някакъв прецедент.

# 511
Как на 5 мин? На 5 мин ще си с 9 см разкритие, аха да родиш. Аз с доста момичета съм си писала, които се следят в Токуда, и определено съм изненадана, че нямате тел.номер на проследяващия доктор. Мен ме приеха ден след термин, беше официален празник,  но проследяващата беше звъннала да ме чакат. Иначе си бяхме писали преди това и тя ми каза да отивам.

ПП: Не става дума за тормоз по телефона, ама ето в тази ситуация ще ти удобно да можеш да се свържеш с нея/него. Ако кажеш кой е докторът,може някое момиче да ти даде номер. Понякога забравят лекарите. Иначе всяка седмица от 37 нататък ми правеха преглед за разкритие на мен.

# 512
Разбирам ви, но аз дори нямам контракции и разкритие. Или поне нямах разкритие при последния мануален преглед. Ако ме бяха приели ден след термин, щях да си изкарам 4 дни в болница без нищо. Да не говорим, че всеки път обяснявам, че вероятно терминът ми не е достоверен, поради по-дълъг цикъл и късна овулация.

# 513
Ясно,да. Ами..не знам. Мен ме приеха с идеята да ме индуцират на следващата сутрин, обаче както при прием на тонове и после в 19:00ч на записа нямах нито една контркакция, така в 02:30 родих естествено и без предизвикване. Мисля,че е важно да успееш да се свържеш с лекаря, но крайното решение си е твое. Успех и леко раждане!:)))

# 514
Това е много хубав развой и се надявам и при мен нещата да се задействат по естествен път. Благодаря! Ако ножът опре до кокал, ще искам номера от регистратура.

# 515
Пожелавам ти го от сърце! Аз не се чувствах комфортно да седя в нас,тревожех се,че ми е първо раждане и всичко ми беше ново. В болницата ми беше по-спокойно, че съм под наблюдение. Всичко ще бъде наред! И ако размислиш- наистина мисля,че ако попиташ тук, все някой ще ти удари едно рамо с тел.номер.

# 516
  • Sofia
Това е много хубав развой и се надявам и при мен нещата да се задействат по естествен път. Благодаря! Ако ножът опре до кокал, ще искам номера от регистратура.

Вие ако постъпите със съмнения за раждане ще звъннат на лекаря веднага. Само че ако ще предизвикват раждане в понеделник би трябвало ден преди това да постъпите за изследвания и всички процедури. Самия факт, че преносване ви поставя под риск и тогава последното нещо, за което трябва да мислите е дали ще е скъпо. За да не е толкова скъпо не изисквайте единична стая. В Токуда са 2-ма мъжете лекари, а вероятно от написаното се средите при един от тях. Ако пишете при кого сте ще се намери номера. Кой дежурен ви прегледа - лекар или специализант?

# 517
Аз също съм с дълъг цикъл и късна овулация иначе. Имах 11 дни разлика между термин по ПРМ и този, който сметна машината на първата ФМ. Ако си я правила в адекватна клиника и при адекватен лекар, то вероятността да ти е сгрешен терминът с някакво огромно отклонение не е много голяма. Моята докторка моментално забеляза разликата и изкоментирахме въпроса още на първия преглед. После като почнах да ходя в 34 седмица се разбрахме,че на тонове ще ходя всеки ден,ако пренося след термина, определен от ФМ. След като така стана,че преносих 1 ден и й писах, по нейна препоръка ме приеха в болницата. Иначе това за процедурите преди индукция наистина е така - приемат те,попълвате документи, правят ти преглед за разкритие. После във ВРБ ти взимат кръв,записват тонове, то са хиляда неща.
Наясно си,че раждането е над 4000 лв. Двойните стаи са около 200-220 на вечер. По-евтин вариант е, а аз лично държах и заради компанията и да има с кого да си кажа 2 думи.

# 518
Няма да предизвикват раждане в понеделник. Планирахме прегледите за понеделник. Това означава евентуална индукция или секцио най-рано във вторник. Един прием днес би означавал 3 нощувки преди потенциална индукция, а не една. Ако утре има причина за прием, с удоволствие ще вляза. Иначе съм наясно с рисковете при преносване (каквото може и да няма, т.к. разликата между първа ФМ и термин по цикъл е седмица, и каквото по правило настъпва чак след 42 г.с.). Но ако е така, всеки ще влиза в болница един ден след термин и някои ще си се мотаят там седмица. Разбирам как звучи финансовото съображение, но повярвайте ми, ако имах късмета да попадна на същата докторка преди 5 дни, вероятно щях да изкарам седмица преди раждане в болницата, а това си е много във всяко едно отношение.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 23:27 от Chupacabrita

# 519
В такава ситуация и ако нямах връзка с лекаря си, аз бих ги дала парите честно казано. Много са,факт,но пак казвам - на мен ми беше по-спокойно в болницата. Казваш,че пренасяш няколко дни,но това може да са 2,може да са и 6. Мисля,че поне 1 ехограф трябваше да ти направят, да се види плацента, кръвоток. Прекрасно е,че тоновете са идеални, но все пак те се мерят веднъж на ден. През другото време нямаш знание какво се случва,нямаш и медицинско лице около теб ,което при нужда/да не дава Бог/, да може да реагира. Може би заради това са ти и предложили хоспитализация.

# 520
За мен също е по-логично, ако има съмнение, да се направи ехограф, преглед за разкритие, проверка на околоплодни води, вместо просто настаняване, защото това настаняване не гарантира че тези прегледи ще бъдат направени, а само че ще спя там една вечер. Живея на 10 минути от болницата. Докторката от днес каза с усмивка, че може и чак в сряда да родя, не се знае. Каза и че всичко е наред. Е, за чий да влизам сега?

Ами ако си изкарам още 4 дни в спретнатата стая ей така без нищо. И после още 5 след раждане.

А при прием без родова дейност и без риск, какви точно процедури и проследяване предприемат? Колко често мерят тонове на жена, която не ражда още, в болничната стая? Както вече казах, в други клиники 2 познати бяха приети така и нищо по-различно не им правиха от това, за което идваха по веднъж дневно (еднократно NST). Така като е тръгнало, да ни приемат всички още от 8мия месец за най-сигурно.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 23:43 от Chupacabrita

# 521
Защо 5 нощувки след раждане? Ако раждаш естествено и всичко е наред, 3 нощи лежите и ви изписват. Тонове мерят поне по 2 пъти на ден със сигурност, както и минават лекари на визитация. Утре като идеш на тонове,помоли за един ехограф просто, поне да ти е по-спокойно, защото явно го мислиш.

# 522
Вижте, просто отправих 2 конкретни въпроса само към жени, родили в Токуда поне няколко дни след термин. А именно:

1. Хоспитализирали ли са ги "профилактично", без медицинска причина, цели 2-3 дни преди потенциалната дата за индукция/секцио? Изобщо съществува ли подобна практика?

2. Ако да, какво точно са им правили през тези 2-3 дни, в които са здрави и НЕ раждат, но са в болница?

Тук заформихме дълга дискусия с трима човека, които не са били в горната ситуация. Оценявам съветите ви, но ми се струва че изкоментирахме всичко останало, но не и въпросите ми.

Самият факт, че не се намери дори една дама, която да е преминала през въпросното "профилактично" хоспитализиране (в комбинация с няколко други странни момента като това, че от 6 доктора никой друг не спомена подобна необходимост) ми говори, че съмненията ми са оправдани, а мотивацията на въпросния дежурен лекар е по-скоро финансово-административна. Или питането ми се загуби сред спам и въпроси при кой доктор съм и на колко съм години.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 08:56 от Chupacabrita

# 523
  • Бургас
Моят лекар отсъства към края на термина ми и също ходех на тонове всеки ден но дежурния лекар само ги поглеждаше и подписваше.След това си ги снимах и пращах на АГ да ги види и по телефона сме обсъждали.За първи път лично аз чета, че дежурния взима решения за НЕ негов пациент обикновено звънят на следящото АГ и го обсъждат.

# 524
  • Sofia
След като сама сте си решила какво да правите няма смисъл от въпросите Ви. Предполагам сте наясно, че парите не си ги взема доктора, който ви е приел. Казали са ви приз какви процедури се минава при прием и след това и Вие пак си настоявате, че не е нужен прием. Риска си е за Вас. Относно престоя само ще ви кажа да не си правите точни сметки тъй като нищо не се знае колко ще стоите и Вие и бебето. Моето бебе се наложи да стои 3 седмици в болница. За мен също престоя беше дълъг.

Общи условия

Активация на акаунт