Вафличка, аз пък не виждам смисъл от отговорите ви при положение, че нямат нищо общо с темата, а само намаляват шанса да получа отговор от човек, който има реален опит. Така и не казахте дали са ви приели да лежите 3 дни преди раждане или просто си дърдорите.
Съображенията ми идват от предходен опит. Преди време, след профилактичен преглед, един мамолог ми каза, че трябва веднага да вляза в болница, за да ми отреже гърдата поради наличие на "находка" в нея. Тази странна забързаност ме усъмни. И той така ми говореше по-скоро емоционално, отколкото медицински. Консултирах се с втори лекар, а после с още двама. И тримата останаха шокирани, тъй като установиха наличие на най-обикновена нищо и никаква киста. Киста, която изчезна от само себе си без интервенции след няколко месеца. Благодарение на здравословното си съмнение имам две гърди в момента. Преди няколко години пък имах хеликобактер, но тъй като бях много изряден пациент, послушах докторите и дадох 2000 лева за един куп имунологични изследвания. Освен това изкарах доста време из болници, което ми донесе допълнителен стрес. За нещо, което личният ми лекар накрая излекува с един антибиотик за 10 дена.
Мен болниците не ме успокояват, а необосновани процедури не ми вдъхват доверие. Особено когато не са стандартна практика и не става ясно защо се правят. Нека не се преструваме, че такива неща не се случват у нас (къде от презастраховане, породено от непропорционален страх от професионална отговорност, къде от бюрократщина).