Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 189
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря на СаняМ, един полезен отговор най-накрая. И да, така и очаквах.

Вафличка, аз пък не виждам смисъл от отговорите ви при положение, че нямат нищо общо с темата, а само намаляват шанса да получа отговор от човек, който има реален опит. Така и не казахте дали са ви приели да лежите 3 дни преди раждане или просто си дърдорите.

Съображенията ми идват от предходен опит. Преди време, след профилактичен преглед, един мамолог ми каза, че трябва веднага да вляза в болница, за да ми отреже гърдата поради наличие на "находка" в нея. Тази странна забързаност ме усъмни. И той така ми говореше по-скоро емоционално, отколкото медицински. Консултирах се с втори лекар, а после с още двама. И тримата останаха шокирани, тъй като установиха наличие на най-обикновена нищо и никаква киста. Киста, която изчезна от само себе си без интервенции след няколко месеца. Благодарение на здравословното си съмнение имам две гърди в момента. Преди няколко години пък имах хеликобактер, но тъй като бях много изряден пациент, послушах докторите и дадох 2000 лева за един куп имунологични изследвания. Освен това изкарах доста време из болници, което ми донесе допълнителен стрес. За нещо, което личният ми лекар накрая излекува с един антибиотик за 10 дена.

Мен болниците не ме успокояват, а необосновани процедури не ми вдъхват доверие. Особено когато не са стандартна практика и не става ясно защо се правят. Нека не се преструваме, че такива неща не се случват у нас (къде от презастраховане, породено от непропорционален страх от професионална отговорност, къде от бюрократщина).

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 10:47 от Chupacabrita

# 526
Здравейте, аз съм писала и преди за моя опит, но пак ще разкажа. Юни месец преносих с една седмица. На термина точно бях на тонове и преглед за разкритие при моя следящ АГ, като се оказа, че бебето е още високо и няма никакви контракции, така че уговорката ни беше да изчакаме 1 седмица и на следващия понеделник той да реши дали ще се пристъпва към индуциране или секцио. Съответно всеки ден ходех на тонове, като на няколко пъти ги разчиташе и разписваше дежурен лекар (АГ беше на конференция петък, събота и неделя). Събота срещу неделя имах нерегулярни контракции и почти не бях спала, но на сутринта спряха и тоновете си бяха ок, с 1-2 неболезнени контракции. Не са ми предлагали хоспитализация. На следващия ден щях да съм при моя АГ и да решим как да процедираме, но неделя през нощта започна раждането и понеделник сутрин родих естествено и без предизвикване.
Успех и дано нещата се развият по най-добрия за Вас начин!

# 527
Gemini25, благодаря ви много!

# 528
  • В твоето съзнание...
Аз нямам наблюдения от болницата, но за мен също звучи нелогично да ви хоспитализират при добри тонове и без дори да направят допълнителен преглед.
Мен в друга болница са се опитвали да ме хоспитализират с детето, без да е реално толкова зле положението. Учтиво отказах, подписах се и отидохме на друго място за второ мнение.

# 529
  • София
Може ли някой да ми обясни каква е разликата в цената на 2та вида двойни стаи и ако се наложи бебето да стои повече, колко е на ден. Сина ми се наложи да стои 2 седмици в интензивно и нищо не сме плащали.

# 530
Разгледайте ценоразписа за здравноосигурени с цени от 01 август насам, публикуван е на първа страница от темата. Ако нямате здравно осигуряване, потърсете този на сайта на Токуда от същата дата, но за лица без осигуряване.

За престоя на новородени не се заплаща - той е включен в неонатологичния пакет. Престоят на родилка в 2на стая е или в стандартна двойна стая, или в двойна стая в сектора за високо рискова бременност. Доколкото научих от регистратура, във ВРБ се настаняват родилки само за 1 нощувка преди секцио, след това преминават в стандартна.

# 531
  • София
Разгледайте ценоразписа за здравноосигурени с цени от 01 август насам, публикуван е на първа страница от темата. Ако нямате здравно осигуряване, потърсете този на сайта на Токуда от същата дата, но за лица без осигуряване.

За престоя на новородени не се заплаща - той е включен в неонатологичния пакет. Престоят на родилка в 2на стая е или в стандартна двойна стая, или в двойна стая в сектора за високо рискова бременност. Доколкото научих от регистратура, във ВРБ се настаняват родилки само за 1 нощувка преди секцио, след това преминават в стандартна.

Точно него гледах, не знаех че едната сума е за високо рискова бременност. Живи и здрави ще съм секцио по медицински причини, така че ми стана ясно вече. Благодаря много !

# 532
Madness,аз раждах при друг лекар ,но момичето ,с което бях в стая след раждането беше родила естествено в събота и е била при заместващ лекар на д-р Нашар.Но тя ми каза ,че доц.Нашар я е предупредила в самото начало и си е знаела.Това беше преди една година ,в момента не знам как стоят нещата.Но все пак там всички лекари са много добри и не мисля ,че трябва да се притеснявате.

Знаете дали има определени заместващи или реално който е дежурен поема пациентите на доктор Нашар през уикенда? Повечето лекари наистина са супер, но съм попадала на такива, които определено не са…

# 533

Точно него гледах, не знаех че едната сума е за високо рискова бременност. Живи и здрави ще съм секцио по медицински причини, така че ми стана ясно вече. Благодаря много !

5 нощувки за общо при секцио - момичетата споделят,че имат една вечер и в реанимация,  чак след това ги местят в родилно. Не знам цената на тази нощувка в реанимация каква е,но вероятно ще е подобна на тази от ВРБ.

# 534
Нощувката в реанимация не се заплаща.
При планово секцио, ако няма усложнения, нощувките са общо 5 - една във ВРБ в деня преди секциото, една в реанимация и след това 3 в следродилния сектор.

# 535
  • София
Нощувката в реанимация не се заплаща.
При планово секцио, ако няма усложнения, нощувките са общо 5 - една във ВРБ в деня преди секциото, една в реанимация и след това 3 в следродилния сектор.

Супер сложи са ми тия сметки. Няма ли цена раждане секцио за осигурени пациенти с престой и всичко 😅

# 536
А колко нощувки обикновенно държат при естествено раждане ако всичко е наред с майката и бебето?

# 537
Аз родих в четвъртък на обяд и ме изписаха в неделя по същото време.

А колко нощувки обикновенно държат при естествено раждане ако всичко е наред с майката и бебето?

# 538

3

# 539
Може и 4 нощувки да са, ако бебето се е родило по-късно през деня и чакат определено време да му сложат някоя ваксина.

Аз родих в сряда 17:30, изписаха ни в неделя.

Общи условия

Активация на акаунт