Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 084
  • 498
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, имам питане към родилите секцио - по метода Щарк ли оперират в Токуда.
Наскоро моя приятелка която е родила в държавна болница в София ми каза, че са й направили секциото по някакъв метод, по който не се режел мускула, а само се отдръпвал настрани и още неща ми обясни, но не запомних всичко. Идеята е, че било много по бързо възстановяването и по-малко третирането на мускула и тъканите. Не знам това метода Щарк ли е или нещо друго и има ли такива нови методи в Токуда?

# 481
В Токуда не практикуват Щарк, оперират по другия метод (Пфаненщил). При него, доколкото знам, също няма срязване на мускулите, но се разделят по някакъв по-остър начин и затова уж методът е по-не щадящия спрямо Щарк. Мисля, че в Шейново има един-двама АГ, които оперират по Щарк, но може и другаде да го практикуват.

# 482
Във Вита има няколко АГ-та които оперират по Щарк. Може да прочетете в темата за раждане там ако Ви представлява интерес.

# 483
Много се колебая между болница Токуда при доц. Атанасова и болница Надежда при д-р Павлова-Масларова. Секцио. По-скоро се чудя относно неонатологията и условията в двете болници. Чувам хубави отзиви особено за постнаталните грижи - всякакви изследвания на бебето и обучение на родилките. Какво включва пакета неонатология в Токуда? Ще съм благодарна за всякакви отзиви.

# 484
Много се колебая между болница Токуда при доц. Атанасова и болница Надежда при д-р Павлова-Масларова. Секцио. По-скоро се чудя относно неонатологията и условията в двете болници. Чувам хубави отзиви особено за постнаталните грижи - всякакви изследвания на бебето и обучение на родилките. Какво включва пакета неонатология в Токуда? Ще съм благодарна за всякакви отзиви.
Аз имам едно раждане в Надежда, като за тази бременност се чудех между двете болници, в крайна сметка се спрях отново на Надежда. За Токуда не мога да кажа как е откъм условия, но за Надежда имам много положителни отзиви, има абсолютно всичко необходимо.

# 485
  • Бургас
В Надежда нали няма избор на екип?
Аз лично съм много доволна от Токуда като отношение и грижа.Първата си бременност родих в Щерев  и не съм особено доволна. В Надежда съм била по друг повод и нямам впечатление за раждането но именно това, че няма избор на екип ме отказва.

# 486
За естественото раждане знам, че няма избор на екип в Надежда, но когато е секцио може да се избере екип.

# 487

Прикачвам снимка в скрит текст с разбивка на неонаталния пакет по пера
Скрит текст:
Скрит текст:

# 488
Допълвам и че неонатологията в Токуда е една от тези с най-високо ниво в България. Ето и линк към сайта им с малко повече информация.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili/neonatologiya
Отделно при раждане в Токуда след това имате 2 безплатни контролни прегледа за вас и 2 за бебето -> 14 и 30 дни след раждането.

# 489
В Надежда нали няма избор на екип?
Аз лично съм много доволна от Токуда като отношение и грижа.Първата си бременност родих в Щерев  и не съм особено доволна. В Надежда съм била по друг повод и нямам впечатление за раждането но именно това, че няма избор на екип ме отказва.
Да, няма избор на екип, на раждането ми се падна друг лекар, не този който ме следеше, но пак останах много доволна. Но както дамата беше писала, тя ще е секцио. При този вариант просто си насрочваш датата на секциото, когато доктора ти е на смяна.

# 490
  • София
Относно метода Щарк, аз родих по този метод в Шейново при доктор Вецев. Възстанових се изключително бързо, спокойно мога да каже, че не съм имала никакви неразположения.
Някой знае ли професор Марков по кой метод оперира ?

# 491
Здравейте, при прием за планово секцио, има ли ехограф на бебето? Или само кръв и тонове?

# 492
Здравейте, при прием за планово секцио, има ли ехограф на бебето? Или само кръв и тонове?

Да, правят и преглед за разкритие. После два пъти тонове, кръв и ЕКГ.

# 493
А клизмата те ли я правят или ви обясняват как да си я направите сами?

# 494
  • Sofia
А клизмата те ли я правят или ви обясняват как да си я направите сами?

Те я правят, ни си притеснявайте, всичко е в рамките на минути.

Общи условия

Активация на акаунт