Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 239
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
А клизмата те ли я правят или ви обясняват как да си я направите сами?

Те я правят, ни си притеснявайте, всичко е в рамките на минути.

Има ли друг вариант при раждане освен клизма/свещички? Питам защото аз имам хемороиди от първата бременност, и при предходна коремна операция ми дадоха хапчета и прахче, което свърши идеална работа.

# 496
Има коктейл с рециново масло, но не знам дали биха го дали при планирана операция, тъй като май има шанс да предизвика контракции.

# 497
Трябва да питате дали могат да предложат нещо такова, но и аз съм с хемороиди и клизмата изобщо не я усетих. А коктейла с рициново масло съм чувала че го дават там, но за жени, които ще раждат естествено. За секцио не би следвало.

# 498
  • София
Трябва да питате дали могат да предложат нещо такова, но и аз съм с хемороиди и клизмата изобщо не я усетих. А коктейла с рициново масло съм чувала че го дават там, но за жени, които ще раждат естествено. За секцио не би следвало.

Заради хемороиди с първото ми дадоха свещичка, не успях да в сложа … как ми я сложиха не е за разказване. За това при следващата ми лапароскопска за която уж пак трябваше клизма ми дадоха прахчета които се приеха на няколко пъти.

# 499
Здравейте, бях чела преди време, че ако раждането е събота или неделя доц. Нашар не работи тогава и поема който е на смяна. Това вярно ли е? Също така искам да попитам отговаря ли обаждания или съобщения при нужда? Общо взето някой ако има цялостно мнение моля да сподели.. Благодаря!

# 500
Здравейте, бях чела преди време, че ако раждането е събота или неделя доц. Нашар не работи тогава и поема който е на смяна. Това вярно ли е? Също така искам да попитам отговаря ли обаждания или съобщения при нужда? Общо взето някой ако има цялостно мнение моля да сподели.. Благодаря!

Относно първите въпроси не знам, но отговаря на Вайбър и обаждане да, аз раждах секцио.

# 501
Madness,аз раждах при друг лекар ,но момичето ,с което бях в стая след раждането беше родила естествено в събота и е била при заместващ лекар на д-р Нашар.Но тя ми каза ,че доц.Нашар я е предупредила в самото начало и си е знаела.Това беше преди една година ,в момента не знам как стоят нещата.Но все пак там всички лекари са много добри и не мисля ,че трябва да се притеснявате.

# 502
Нормално ли е след тонове дежурен лекар в събота упорито да натиска за хоспитализация на бременна, която преносва с няколко дни, при положение, че тоновете на бебето са идеални и няма регулярни контракции или други индикации за родова дейност, или за наличие на какъвто и да било проблем?

Особено при положение, че проследяващият лекар е уточнил, че ще се преценява за индукция най-рано в понеделник. Това биха били 2 или повече нощувки без реална медицинска причина.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 17:56 от Chupacabrita

# 503
  • Sofia
А ние как да знаем по каква причина настояват за хоспитализация?

# 504
Най-вероятно настояват за хоспитализация заради преносването. Аз в такъв случай бих звъннала на АГ, за да кажа какво се случва и да прецени дали да се съгласи с колегата си за хоспитализацията или да каже да откажете и че той ще поеме отговорността за отказа.

# 505
Няма никаква медицинска причина. За удобство и "наблюдение", понеже след 2-3 дни може да се наложи индукция.

Точно затова се изненадах и питам: нормална практика ли е това? Освен че излиза доста скъпо и безпредметно, смятам, че ако имаше реален риск, някой щеше поне да ме провери за разкритие или да направи един ехограф, вместо да сменям обстановката, за да гледам ТВ в болницата вместо в хола.

ПП: АГ така и не ми даде телефонния си номер.

# 506
Не съм раждала в Токуда и не знам дали е практика, но не би трябвало да е. В болницата, в която аз раждах когато се е налагала хоспитализация винаги съм звъняла на АГ да питам одобрява ли. Много тъпо така, че нямате телефонен номер, на който да се обадите Disappointed Relieved Демек ако откажете отказвате на своя глава, защото пък АГ може вече да си е сменило мнението и да мисли, че хоспитализация е ок.
И как така не са Ви направили нито ехограф нито преглед за разкритие??? Не Ви обвинявам, просто съм в шок, че не са го направили и са Ви казали директно хоспитализация..
Много често се случва колеги да не се съобразяват с колеги и да правят каквото те преценят.

# 507
Ами, предполагам, че е защото нямаше медицинска причина за ехограф и преглед за разкритие. Тъкмо затова ми се струва абсурдно.

Ходя на тонове всеки ден. До момента никой от дежурните лекари не е споменавал нужда от прием при добро състояние на бебето и на мен. С моя доктор планирахме да изчакаме до определена дата. Тъкмо затова не виждам смисъл в подобно упражнение. Разбира се, че отказах днес. Но съмнението остава.

Въпросът ми беше дали и други бременни са били убеждавани да постъпят през уикенда без да имат родова дейност, просто за да бъдат там 2 дни преди преглед за потенциална индукция?

Чувала съм от 2 познати, че в други частни клиники са им предлагали да ги приемат на 5-6 ден от преносване "за по-удобно" и знам, че бяха обикаляли по коридорите. Т.е. не са им правили специфични процедури. Това излиза и доста скъпо. Чувала съм от познати и че в държавни болници понякога те връщат когато контракциите ти не са особено регулярни, за да изчакаш вкъщи момента на раждане. Някак второто звучи по-логично.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 22:18 от Chupacabrita

# 508
Кой е този АГ в Токуда, който не си е дал номера? Нямате ли уговорка за раждането като тръгне? Моята ми беше казала, ако тръгна да раждам през деня, директно да й звънна.

Как знаят,че всичко с бебето е наред/водите са ок, без да е правен ехограф?

# 509
Нямаме такава уговорка. Разбрахме се да дойда в болницата, когато имам контракции на 5 минути, ако ми изтекат водите или при друга спешност. За мен това е окей, доволна съм от АГ и не държа да го тормозя по телефона.

Въпросът ми беше съвсем различен и е свързан с предложение за прием без нужда от дежурен лекар, когото виждам за първи път днес.

Предполагам, че тоновете са достатъчни. На вас всеки ден/седмица ли ви правиха ехограф? При мен последно беше през 38 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт