Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 41 169
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Здравейте 🌸
Бих искала да попитам за мнения и опит с д-р Атанасова (АГ, Токуда).

В момента съм в ранна бременност, постигната след инсеминация, с предходни два спонтанни аборта при естествено забременяване и установена тромбофилия. В момента съм на поддържаща терапия и искам да избера лекар, който е внимателен, спокоен и има опит с бременности с повишено наблюдение.

Насочила съм се към Токуда и конкретно към д-р Атанасова, но ще се радвам да чуя реални мнения –
как следи бременността,
дали отделя време и обяснява,
какъв е подходът ѝ към по-рискови случаи.

Благодаря предварително на всички, които ще споделят опит 🌷

Претоварена е иначе е добър лекар, но преглежда паралелно в два кабинета и има 3 паралелни графика и жените чакат по 2-3 часа за преглед. Често се следят при друг и се записват за раждане при нея след 30 седмица. И да ви дадат час ще е за след 5-6 месеца така че помислете кое ви устройва.

# 556
Благодаря! А кой друг лекар от болницата бихте препоръчали?
Здравейте 🌸
Бих искала да попитам за мнения и опит с д-р Атанасова (АГ, Токуда).

В момента съм в ранна бременност, постигната след инсеминация, с предходни два спонтанни аборта при естествено забременяване и установена тромбофилия. В момента съм на поддържаща терапия и искам да избера лекар, който е внимателен, спокоен и има опит с бременности с повишено наблюдение.

Насочила съм се към Токуда и конкретно към д-р Атанасова, но ще се радвам да чуя реални мнения –
как следи бременността,
дали отделя време и обяснява,
какъв е подходът ѝ към по-рискови случаи.

Благодаря предварително на всички, които ще споделят опит 🌷

Претоварена е иначе е добър лекар, но преглежда паралелно в два кабинета и има 3 паралелни графика и жените чакат по 2-3 часа за преглед. Често се следят при друг и се записват за раждане при нея след 30 седмица. И да ви дадат час ще е за след 5-6 месеца така че помислете кое ви устройва.

# 557
Здравейте,

Да попитам: колко се плаща при ходене на тонове?

# 558
Здравейте,

Да попитам: колко се плаща при ходене на тонове?

58 лв. и някакви стотинки

# 559
Здравейте!
Имам въпрос! Попринцип на 29ти имам записан час при д-р Василев от 1 месец насам. На последния ми преглед на 17ти декември ми каза да се видим на 29ти за тонове, но съвсем забравих да питам трябва ли да си записвам нов час в който изрично да кажа че е за тонове? По-рано ли трябва да отида в Токуда, ако други лекари правят тоновете и той само ги разчита? Или просто си влизам в уговорения час и той ми прави тоновете?

Съжалявам за глупавия въпрос просто са ми първите тонове и нямам идея как седят нещата

# 560
Не се притеснявайте, дори да не сте уточнила за какво отивате при записване на часа, за тоновете винаги има свободни часове. Когато пристигнете, кажете на регистратура, че сте за тонове - те ще ви пратят в специална зала с 6 легла, а след това ще минете с резултата през кабинета на доктора за разчитане.

В залата за тонове обикновено има още няколко бременни дами. Сестрата ви закача посредством два кабела към апарат , който следи тоновете на бебенцето и евентуалните контракции на матката. Там ще изкарате 20-тина минути в легнало положение, по някое време ще ви измерят кръвното налягане. Съвет от мен - вземете си нещо за четене или слушалки и телефон.

Когато и да отидете, няма да е проблем за прегледа ви, тъй като след излизане от стаята за тонове, заставате пред кабинета на доктора и чакате да ви повика поименно. Резултатите ги разчита бързо - за не повече от 5 минути. Предполагам, че се въвеждат в система след замерването. И все пак аз гледах да отида 30 минути преди часа ми. Не за друго - просто много рано сутрин имаше по-малко хора.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 21:47 от Chupacabrita

# 561
Здравейте, в неделя ми предстои поставени на песар, като ще оставя три дни в болницата. Някоя от вас скоро да са и поставяли как протича процедурата? След това успяхте ли да се раздвижите нормално? Както и дали има актуална цена? В сайта им пише само за песар 450лв. Но не открих и за самия престой.. както и дали по здравен фонд мога да мина?

# 562
Здравейте и Весела Коледа! 🥰
Мъжът ми има проблеми с китката на едната си ръка, която е била чупена преди доста години и не е зарастнала много правилно.
Беше на ортопед в нашият град и пи лекарства, които за съжаление не дадоха желания ефект и облекчение. Сега докторът коментира евентуална операция.
Можете ли да ми препоръчате специалист ортопед в Токуда, защото искам да направим консултация и там и да потърсим 2ро мнение?

# 563
  • София
Сигурна ли сте, че е песар? Да не става въпрос за серклаж???
Песар ми поставиха в Надежда преди няколко месеца, прави се в кабинет, самото поставяне отнема не повече от половин минута и ставаш и си заминаваш. Цената беше около 80лв. 
Здравейте, в неделя ми предстои поставени на песар, като ще оставя три дни в болницата. Някоя от вас скоро да са и поставяли как протича процедурата? След това успяхте ли да се раздвижите нормално? Както и дали има актуална цена? В сайта им пише само за песар 450лв. Но не открих и за самия престой.. както и дали по здравен фонд мога да мина?

# 564
И аз лежах с едно момиче с поставен песар. Следяха я за контркации, че беше и в ранна седмица- терминът й беше за ноември, а се засякахме през септември. 3 дена лежа, но повече информация за цена и т.н. нямам.

# 565
Здравейте, реших, че ще раждам в Токуда, но с моя мъж се чудим кога се заплаща. Аз мисля, че всичко се плаща в деня на изписването, той твърди, че би трябвало да искат някаква сума и при приемането. Дали може някой да сподели повече информация

# 566
Плаща се в деня на изписването, ще дадат на мъжа ти документи, фактури и т.н., които той ще ти даде на теб,а ти ще дадеш на акушерките в неонатологията преди да облекат бебето. Иначе не изписват.

# 567
Лабораторията утре 31.12 дали ще работи? Искам да пусна ЧХГ, току-що видях втора черта на теста за бременност

# 568
Лабораторията утре 31.12 дали ще работи? Искам да пусна ЧХГ, току-що видях втора черта на теста за бременност

Ще работи

# 569
Здравейте отново мили дами

Трябва да започна с подготвянето на багажа за токуда. Какво бихте препоръчали да си взема? Впредвид че там май всичко ти дават?
Например нощници други трябват ли ми? Халат? Превръзки?

Ще съм благодарна за съветите ви

Общи условия

Активация на акаунт