Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 283
  • 757
  •   2
Отговори
# 675
Момичета, някоя от вас да е правила секцио при д-р Марков? Следи ли бременности или само прави секцио и други гинекологични операции? Благодаря!

# 676
  • София
Момичета, някоя от вас да е правила секцио при д-р Марков? Следи ли бременности или само прави секцио и други гинекологични операции? Благодаря!

Аз съм се ориентирала към него. Не следи бременност и не изражда по друг начин освен ако не са ви насочили от друга болница при него по специфични причини.

# 677

Аз съм се ориентирала към него. Не следи бременност и не изражда по друг начин освен ако не са ви насочили от друга болница при него по специфични причини.

По какви причини ви насочиха към него ако не е тайна

# 678
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър гинеколог в Токуда. Имах преди 6 месеца операция за премахване на полипи. И отново имам кръв извън менструацията. Също така имам адски болки ниско долу в корема и в дясната част на таза и изтръпване на десният крак. Корема ми след менструалния цикъл се подува ниско долу. Бях на хирург, който ме посъветва да посетя гинеколог и ми каза че може да е ендометриоза, обаче тя се открива доста трудно. На ехограф нищо не се вижда.

В АГ Токуда не се занимават предимно с бременни, както беше посочено в преден пост. Извършва се диагностика и лечение на заболявания, извършва се хирургия (роботизирана, лапароскопска и хистероскопска), също така и  с насоченост към онкогинекологията и урогинекологията. В АГ отделение има страхотни лекари  гинеколози-онкогинеколози като проф.Марков, доц.Танчев, доц.Велева, д-р Кючукова и др., за които може да прочетете в сайта на болницата. Коментирам като пациент.

# 679
Някой има ли актуален линк или снимка на ценоразписа за раждане в Токуда, включително неонатологичния пакет и нощувките?

Опитах да се свържа с АГ отделението, но без успех. От централната регистратура ме информираха, че подробната информация е налична единствено там 😞

# 680
Някой има ли актуален линк или снимка на ценоразписа за раждане в Токуда, включително неонатологичния пакет и нощувките?

Опитах да се свържа с АГ отделението, но без успех. От централната регистратура ме информираха, че подробната информация е налична единствено там 😞
Цените, които са споделени тук са актуални, обсъждаше се 1-2 страници назад.

# 681

И все пак на страницата с новия ценоразпис от 01.01.2026г няма никакви цени за раждане, а страницата на АГ отделението насочва точно към този линк:

https://acibademcityclinic.bg/docs/librariesprovider2/cenorazpis … sfvrsn=2c7b6862_2

# 682

И все пак на страницата с новия ценоразпис от 01.01.2026г няма никакви цени за раждане, а страницата на АГ отделението насочва точно към този линк:

https://acibademcityclinic.bg/docs/librariesprovider2/cenorazpis … sfvrsn=2c7b6862_2

Тези цени са за неосигурени.

Цените за здравно осигурени са:
Раждане - 1130евро
Неонатология - 545 евро
Единична стая - 185 евро
Срая във ВРБ - 65 евро
Двойна стая в родилен сектор- 115 евро

Цените за стаите са на ден

# 683
Здравейте!
Дали трябва да носим стерилизатор, шишета, помпа за кърма и залъгалки (биберони) в болницата?

# 684
Аз си носих, но не е задължително. Доколкото знам, ако не носите няма как да ползвате техния стелизиратор, така че ако ще имате нужда да стерилизирате, то по-добре си вземете. Залъгалки не съм носила, дадох за първи път на 7-8 ден. В стаята имаше табела да не включваме собствени електроуреди, но никой не ми е правил забележка, дори те ме насърчиха да си го донеса, защото имах проблеми с кърменето от гърда и да се изжеждам.

[/b][/b]quote author=LeoSummer link=topic=1799279.msg50691456#msg50691456 date=1768132850]
Здравейте!
Дали трябва да носим стерилизатор, шишета, помпа за кърма и залъгалки (биберони) в болницата?
[/quote]

# 685
А всъщност как става с храненето на бебето? Понеже знам че те го взимат след това и те ли му дават първоначално да яде докато не ми дойде кърмата или? Съответно ако му дават формула значи те си имат стерилизирани шишета?

Аз си носих, но не е задължително. Доколкото знам, ако не носите няма как да ползвате техния стелизиратор, така че ако ще имате нужда да стерилизирате, то по-добре си вземете. Залъгалки не съм носила, дадох за първи път на 7-8 ден. В стаята имаше табела да не включваме собствени електроуреди, но никой не ми е правил забележка, дори те ме насърчиха да си го донеса, защото имах проблеми с кърменето от гърда и да се изжеждам.

[/b][/b]quote author=LeoSummer link=topic=1799279.msg50691456#msg50691456 date=1768132850]
Здравейте!

[/quote]

# 686
Да, те носят шише с готово АМ и ако нямате проблем да кърмите от гърда след като кърмата слезе, то нямате нужда от стерилизатор. В моя случай аз ползвах протектори, както и помпа, мои шишета за кърмата, тъй като в техните носят само АМ и
Затова ми беше нужен.

А всъщност как става с храненето на бебето? Понеже знам че те го взимат след това и те ли му дават първоначално да яде докато не ми дойде кърмата или? Съответно ако му дават формула значи те си имат стерилизирани шишета?

Здравейте!

[/quote]

# 687
  • София

По какви причини ви насочиха към него ако не е тайна

Следящата ме докторка ме насочи към него още в началото, тя ще ме свърже с него когато му дойде времето.

# 688
Как протичат минутите след самото раждане? Дават ли веднага бебето (както си е с телесни течности) веднага върху майката за контакт кожа в кожа, или го взимат и го дават почистено? А като го дадат, колко време го оставят да си го подържи майката? Насърчават ли кърмене веднага? Ако не се закърми веднага, дават ли му АМ? Допитват ли се до майката дали е съгласна или предпочита да изчака още малко за опит за закърмване? Ако не се получи веднага, питат ли я с какъв биберон да хранят детето?

Питам всичките тези въпроси, защото имах доста проблеми със закърмянето на 1вото ми детенце, консултантка после ми каза, че са го свикнали с много силна струя биберон, а гърдите всъщност пускат много по-слаба струя в началото (съобразена със супер ниските количества от които се нуждае новородено първите дни) и е станало “мързеливо” - после вкъщи заспиваше на гърда, аз се цедях, но тъй като съм физиологично с намален капацитет жлези, помпата никак не стимулираше максимума на този намален капацитет.

# 689
Здравейте, аз също се интересувам от закърмването, бебенцето стои ли в стаята при майката или е в неонатологията и, ако да, на какъв интервал се кърми? Също, в различните типове стаи за настаняване има ли различия в това отношение? По принцип смятах да се обадя в болницата да задам тези въпроси, но видях, че зачекнахте темата... Ще бъда много благодарна за отговори от страна на мами, вече били там. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт