Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 476
  • 322
  •   1
Отговори
# 15
  • По света и у нас
Махам се. В повечето случай не се разправям.
Може да изкоментирам ако има разговор и съм директно засегната.
Ако някой  застрашава деца, тогава наддам вой и да създам ред.
На пътя въобще не съм агресивна, напротив, който иска да ме задминава.

# 16
Имам някаква граница на търпимост. Ако крещят деца - ами деца са, сега са ваканция, играят, тичат , крещят.
До някъде и з възрастните хора.
Но мине ли някой границата, въобще не си трая. И ако няма ответно извинение и поправка на стореното, направо го навирам дето слънце не огрява.
С ЕГНто вече ми намалява търпението.

# 17
Клише е ама все пак - не можеш да промениш света около себе си, само начина по който ти възприемаш нещата.

Избягвам да тръгвам с рогата напред - по-скоро любопитствам, обикновено първо питам хората защо правят това което правят. Някои наистина са големи заплеси и нямат лоша умисъл. Насочвам нещата към дискусия и към това как за всички, особено за заплеса ще е по добре ако еди какво си.

На пътя не се заяждам, гледам да държа дистанция и да пазя колата и нас. Тарикати които се бухат в празната лента при задръстване от сливане на две ленти и после светкат да ги пуснеш, просто не ги пускам и това е.

Ако говорим за простотия тип чичаци свиркат по теб или някой умишлено те прережда някъде - там директно питам какъв е проблема.

Гледам да не си слагам нищо на сърце, иначе ще ходя постоянно кисела и притеснена. Дълъг процес е да се научи човек на такова нещо, но наистина не виждам по-ефикасен начин за оцеляване.

# 18
Обикновено си ги псувам наум и просто подминавам. То няма излизане на глава, всеки мисли, че слънцето изгрява него да види. Последно направих забележка на една смърдяща лелка с гниясали зъби, че пуши във входа. Познайте от три пъти произтече ли нещо добро. Само дето не ме наби. Бях с децата и тази, която си взе бележка, бях аз. По-добре да им обясня насаме ситуацията с някой, който прави нещо нередно, вместо да стават свидетели на подобни сцени. А то друго вече и не очаквам. Аз поначало смятам всеки непознат за идиот и очаквам най-големите простотии във всеки момент.
Точно така! Добър съвет

# 19
  • София
Цитат
Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?
Преди се нервирах, но осъзнах, че проблемът си е техен. Да се спасяват, сега изобщо гледам да не се впечатлявам.

Вече не можеш да им кажеш истината - защото нито ще те разберат, нито ще промениш нещо, най-много да ти извадят някой нож или да те замерят с някой камък. Не тръгвам с рогата напред, защото наистина не знаеш какъв психо може да стои срещу теб и без да му мигне окото да станат страшни бели.

Съседите над нас пушат и си хвърлят фасовете през прозореца - говорено беше с тях, "пепелникът паднал и се счупил".. да бе и от години не успяха да си купят друг ли? Измитам фасовете, защото искам да ми е чисто, но хич повече не мога да се занимавам, няма как да промениш подобни индивиди.

Убедена съм, че ако обаче знаят, че при един изхвърлен фас, ще бъдат глобени - повече няма и да помислят за това. Входът ни няма човек, който да го поддържа чист и нали съм добра душа, когато имам време мия и мета. Естествено никой не оценява, но на мен ми е хубаво когато е чисто.

В метрото - се бутат, все едно няма да се качим всички - ми гледам или последна да се кача или да сляза, ползвам само когато крайно ми се налага.

Вече ако някой се опита да засегне достойнството ми - си има институции, жалби и да се разправят с него.

# 20

Цялата тирада с Кауфланд можеше да си я спестиш като просто минеш на касите на самообслужване. Не съм се редила на нормална каса от не помня вече кога и нито чакам, нито се налага да ми дишат разни във врата и да ме бутат.

Ето тук пък, се изнервям аз. Касите им забиват и винаги пищят за служител. Да, обаче аз им знам пинизите - понякога касата забива, вика служител, после се оправя като продължа с покупките. Друг път обаче, наистина трябва да дойде човек от персонала, говорителят го вика няколко пъти, обаче те не идват. Мислят си, че ще се оправи отново от самосебе си. Да, но пък аз тогава нарочно махам и слагам покупка, за да продължи да вика служител. Виждам на физическата каса, че ме наблюдават и си говорят по слушалките, че видиш ли моята каса 2, било нарочно повикването…ами такова е, за да дойде някой. Обръщам се към охраната, те се правят че не ме виждат.
Еми ядосвам се, защото уж по-бързо и удобно, то ти пак си вързан със служителите, които си позволяват да те правят на маймуна… тя вижда, че има проблем и никой не идва. Засичах веднъж - 7мин чаках да дойде някой…
Ей такива неща ме дразнят, да. Много рядко реагирам, обикновено ме е гнус да ги гледам повечето - или се храчат, или вървят и кашлят/кихат без ръка на устата/носа, а непосредствено след тях минавам аз .. или пушат вървейки и се влачат по улиците..
има много, много прости и невъзпитани хора. Това е.

# 21
Справям се като си спомня, че в някаква друга ситуация аз съм била несъобразителната и простата. Мисля, че на всеки се случва понякога. Гледам да не го приемам лично. Животът е труден за всички и си знам, че се дразня повече, когато аз съм в труден период.

# 22
  • София/Севлиево
Игнорирам ги.За добро или не в последните 4-5 години се изолирах страшно много и рядко се сблъсквам с нещо/някой, който да ме ядоса.Има една много хубава приказка,че простотията ходи по хората-щом няма хора няма как да се сблъскам с нея.

# 23
Уча се да не наказвам себе си за чуждата несъобразителност и простотия. Понякога правя забележки, защото лелята в мен не издържа. Но в повечето случай, поемам дълбоко въздух и благодаря, че аз не се държа така.

# 24
Много трудно се справям. Много се опростачи населението, нахалство и невежество цари навред, в комбинация с претенции до небето.
Вчера чакам в А1, за преподписване. И зад мен мъж и жена негодуват. Какво толкова си говорели служителите с клиентите? Празни приказки. Питам ги, за какво чакате вие? За плащане на сметки?! Абе, хора, в кой век живеете, в офиси да плащате сметки?! Кой ви е крив, че не можете едно банкиране/приложение да ползвате? А има на 10 метра Изи пей, ако толкова държат на каса и в брой да плащат.
Ама не, важното е напрежение да има и нерви.
На нормални каси не стъпвам, откакто има селфчек каси. И да има проблем, бързо се решава.

# 25
На пътя ми е трудно да не се изнервя на малоумници и тарикати. Мразя безотговорни тъпаци, които минават на жълто и на червено, секат пътя, не спазват дистанция и т.н. и селяндурски изпълнения - да изпреварват опашката/колоната, навлизайки замалко в насрещното или минавайки през бус лентата, ако някой спре пред вратата на гаража "ама аз за малко" и се наложи да го чакам, ако си хвърли фаса през прозореца и т.н., много са примерите, които ме вадят от кожата ми понякога и се питам как е възможно да има такива хора???
Дразня се много на родители, които не гледат децата си по парковете и площадките и много пъти съм се сдържала да дръпна чуждо дете, което блъска/прережда моето например или се държи грубо, агресивно и неприемливо. Правила съм забележка на майка, която люлее детето си на площадката до моето и пуши цигара, при ясно поставен знак пушенето забранено. В зона с малки деца даже не мисля, че е нужен знак за цигарите, а акъл.

# 26
Дразнят ме, но рядко правя забележка. Като ми прекипи, избухвам, което не е хубаво и аз си патя.

# 27
  • Melmak
То да не се връзва човек, но като опре някоя тъпа ситуация, в която си засегнат и се чудиш как да не се наказваш за чуждата тъпотия.

Пример от сега. В къща за гости сме. Стопаните не са тук. Всички имаме ключове от входната врата. Едните съседи заключили входната врата и оставили ключа вътре. Така ги били помолили други съседи. Три семейства сме и тая врата е някаква вечна драма. Или се оставя отворено, подпряно с камък, а излизат всички и просто зарязват да зее. Или заключват и оставят ключа вътре. Чукаме по вратите като луди в 11:30 вечерта, че да ни отвори някой. Аз не искам да се наказвам за чуждата простотия, но и не ми се спи под звездите.

Днес слизам по стълбите - от единия етаж смърди на ракия, от другия на арабски парфюм. Не знам какъв е зора да се къпем с парфюм, не е готино. Парфюман съм, но не натрапвам вкуса си на хората.

# 28
Здравейте,
Как се справяте с човешката несъобразителност и простотия? Правите ли забележки? Карате ли се с непознати хора, които се държат зле с вас - на улицата, в ресторанта, в градския транспорт?
Говоря за злободневни проблеми - съсед пуши в асансьора и коридора и осмърдява всичко на цигари, друг оставя децата му да крещят в коридора и всичко ехти. Трети ви отнема предимство на кръстовището и минава и заминава. Един дядка плюеше на улицата и храчеше, не ме видя, а аз бях много близо и за малко да ме наплюе. Направих му забележка, че почти ме е наплюл, а той “не те видях”.. проблемът не е, че плюе.. а, че не ме вижда.

Дразнят ли ви такива ситуации? Няма да изброявам повече, защото мога ферман да напиша, но идеята на темата е ясна.
Прекрасна тема!
Простотията е навсякъде ,на талази!Как се справям -на простите въпроси към мен  с цел унижение се подсмихвам и ги използвам в мои статии ,нещо като научен труд за ръста и мощта на простотията -това съвсем сериозно !За пушенето на тъпата ми комшийка,която помолих като човек  сто пъти и пак не става...ами поливам и отгоре вода ,за да и загася цигарата ,защото детето ми кашля ,има ефект и спрях да я поздравявам също -тя това заслужава!Въобще намирам цаката !То не става с добро ,братче!

# 29
Не правя забележки на хората, не се смятам за някаква възпитателка на обществото за да го правя. Когато някаква ситуация не ми е по вкуса просто се махам. Невъзпитани деца на площадката - отиваме на друга. Опашка в магазина почти винаги има- отивам когато не бързам. Съсед плюе от прозореца ( това е всяка сутрин, живее на първия етаж)- започнах да минавам по друг маршрут.
Хората не мога да променя, нито да превъзпитам. Ако някой ден почне всичко да ме дразни много, има доста обезлюдени села, може би ще се насоча натам.😂😄

Общи условия

Активация на акаунт