Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 536
  • 322
  •   1
Отговори
# 30
  • Somewhere far away
Да, игнор е най-доброто решение. На простака не можеш да му промениш нито навиците ,нито мисленето. И друга любима реплика имам "убий простака с възпитание " тогава го е още повече яд и се гърчи че не може да е като теб .

# 31
Цялата тирада с Кауфланд можеше да си я спестиш като просто минеш на касите на самообслужване. Не съм се редила на нормална каса от не помня вече кога и нито чакам, нито се налага да ми дишат разни във врата и да ме бутат.
Нямаме каси на самообслужване 🤷🏻♀

# 32
  • Beyond the stars
Аз се чудех друго тез дни  - защо някой като е идЕот (тарикат, тъпанар и т.н.) не действа с презумпцията, че и другите са същите тъпири като него ?
В смисъл, като ме засече или направи някаква друга магария, защото не може да кара, явно счита, че аз мога да спра и да реагирам ..щото нали..
Като пресича като цар Освободител в средата на нищото без да се огледа, счита, че аз не съм тъпанар и не хвърча с 120 в града и ще спра.
Когато ме прережда с "аз само да попитам" и "аз само тука така" пак счита, че аз няма да му вдигна скандал , т.е. само той е тарикатът, а всичките други сме балъци явно.

Не толерирам вече баби и дядовци, които ми дишат във врата на опашка. Не мога. Целият магазин/аптека свободна, тя още малко ще ме прегърне. Учтиво моля за лично пространство и обръщам внимание, че няма да им дойде по-бързо реда с това, че са по-близо.

# 33
Специално за частта с шофирането - правят така защото си мислят, че и да стане нещо могат да отреагират достатъчно бързо. Особено мъжката част имат огромно самочувствие зад волана.

# 34
  • Банско
Много ме дразнят ама какво мога да направя. Ако трябва да съм честна искам да има по-малко хора около мен, ама това ще значи да ходя в гората Simple Smile В Германия като живяхме в едно село, там пък много тихо. В Малта живяхме там пък камбани в 5 часа и викащи като италянците, бабинки под балкона.
Сега сме в България в Банско, есен си режат дървата, пролет поливат в 5 и си слушат сръбско радио на макс. Храченето пък за българския мъж си е задължително и съседите, които ринат пода със стола и изпълняват някоя симфония с тенджерите сутрин.

# 35
Много интересно, простаци и несъобразителни са винаги другите, никога ние.

# 36
Според мен хората трябва да правим (и да търпим) забележки при неприятно или дори опасно поведение. Трябва да има някакъв коректив. Едно време като бях малка преди 30+ години беше нормално някой (дори непознат) възрастен да ти направи забележка. Мисля, че нашето поколение повече се съобразяваме от по-младите и от по-старите. Сега от бабите и дядовците виждам най-голямо несъобразяване с околните.

Мен ме навикаха веднъж след като взех книжка. Отидох на опреснителни, обаче пак ме е страх. Няма как да свикна да карам при такова движение и нервност от повечето участници в движението. Затова не карам кола.

# 37
Трудно се оправям. Много ме изнервя, когато нещо умишлено не е довършено или някой умишлено пречи, щот ей тъй. Освен вече разказаните случки за опашки, смрадливци и онзи особен тип ‘деца’, които поне до ранните 20 ментално са на ужасните 2 (и родителите им), най-несъобразителната тълпа са хората в градския транспорт. Онзи момък, който казва да сме толерантни към възрастни и бременни, трябва да започне да чете цяла лекция за поведение в превозно средство и да обръща през 2 изречения внимание, че това е масов обществен транспорт, а не комфортно лично кресло вкъщи. Вече с чиста съвест бутам и блъскам хората там. Забелязвам, че се поусещат след няколко поредни дни със случаен лакът в мишницата.

# 38
  • Най-красивата страна
Справям се ,като се старая да избягам от простотията...
Пазарувам почти всичко онлайн.
Сметки плащам онлайн.
Живея в затворен тип комплекс,където има ред и чистота.
А в момента съм на вилата.
Не ползвам градски транспорт.
Обаче пълно щастие няма.
Всеки ден ,докато шофирам се сблъсквам с наглост и простотия.
Или някой ще ми пресече пътя или пешеходец ще изскочи отнякъде .
Най-мразя когато някой с тротинетка се навре между колите и мотористи,които хвърчат с бясна скорост ...

В мола попаднах на потресаваща сцена-исках да разгледам дрехи,обаче някакви диви простаци бяха решили да си правят селфи  в магазина.Бяха цяла глутница.Взимаха дрехи,снимаха се,хвърляха ги по пода..Бършат сополите на две деца и хвърлят мръсните кърпи пак на пода.И персонала мълчи и събира от пода...

# 39
Много се дразня от моторите. Като минат с над 120 децибела ми се иска да имам  пушка и да ги стрелям.

# 40
Мен ме плашат пешеходците, които пресичат където им падне и деца, които изскачат с колелета и тротинетки без да се огледат изобщо. Ужасява ме мисълта, че мога да ударя човек с колата и да го повредя или убия.

# 41

Прекрасна тема!
Простотията е навсякъде ,на талази!Как се справям -на простите въпроси към мен  с цел унижение се подсмихвам и ги използвам в мои статии ,нещо като научен труд за ръста и мощта на простотията -това съвсем сериозно !За пушенето на тъпата ми комшийка,която помолих като човек  сто пъти и пак не става...ами поливам и отгоре вода ,за да и загася цигарата ,защото детето ми кашля ,има ефект и спрях да я поздравявам също -тя това заслужава!Въобще намирам цаката !То не става с добро ,братче!

Не разбрах. Поливаш комшийката си с вода, защото пуши на собствената си тераса? А не си затваряш прозореца като ти е неприятно?

# 42
Подкрепям. Да се хвърлят фасове и да се тръска пепел през балкона е осъдително, но не можеш да се сърдиш на никого, че си пуши на балкона. И не, че ми харесва и одобрявам, ама никъде не е казано да има и такова ограничения.

# 43
Мен пък ме побъркват тия тротинетки. Не че съществуват, ами защото хората, които ги карат, се мислят за безсмъртни. Колко пъти вече ми се е случвало някой да профучи зад мен точно докато давам задна, направо на косъм. Гледаш уж навсякъде, а те изскачат от някакъв ъгъл, дето изобщо не очакваш. Не се оглеждат, карат без никакъв усет и очакват всеки шофьор да се съобразява с тях

# 44
Много трудно се справям. Много се опростачи населението, нахалство и невежество цари навред, в комбинация с претенции до небето.
Вчера чакам в А1, за преподписване. И зад мен мъж и жена негодуват. Какво толкова си говорели служителите с клиентите? Празни приказки. Питам ги, за какво чакате вие? За плащане на сметки?! Абе, хора, в кой век живеете, в офиси да плащате сметки?! Кой ви е крив, че не можете едно банкиране/приложение да ползвате? А има на 10 метра Изи пей, ако толкова държат на каса и в брой да плащат.
Ама не, важното е напрежение да има и нерви.
На нормални каси не стъпвам, откакто има селфчек каси. И да има проблем, бързо се решава.

И за преподписването не е нужно да се виси в офис, пращат ти дофовора с куриер, може и в офиса на куриер и си го разглеждаш и подписаваш, ако не бъркам последният път даже и електронно преподписвах.

Общи условия

Активация на акаунт