Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 758
  • 322
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм като Светкавица. Винаги гледам да излизам по- рано за да не бързам, опашка в магазина почти винаги има затова отивам с нагласата, че ще чакам. Забележки изобщо не бих направила на никого, освен на собствените си деца, освен някъде някой да агресира срещу мен,друго не бих постигнала. Хората не се превъзпитават от една забележка. Не можеш да накараш някой, който си хвърля боклука да не го прави. Това и на мен не ми харесва,но не мога да променя хората. Правя каквото аз мога. Когато ходим извън града или на планина винаги си нося торби за боклук и събирам всичко каквото влезе в тях. Около коша също събирам боклуци ако има и ги хвърлям вътре и на село и около блока съм събирала. Хората ме гледат все едно съм луда, но на мен не ми пука.

# 76
Не следя темата а получавам известия. Как да ги изключа?

# 77
Ако индивидът е твърде прост, да не кажа тотално "ку-ку", най-много би помогнал пълен игнор или напускане на мястото, което обитава, особено когато законовите мерки не предлагат адекватни решения за справяне.

# 78
Простотията ме дразни, но не винаги реагирам. Реагирам в крайни опасни случаи. Мъжът ми овиква всеки, който нарушава правилата за движение. Помолила съм го в България да не го прави. Simple Smile)
Дразня се на таксистите, които не работят на апарат и ми говорят глупости.
В Германия съм имала напоследък много по-дразнещи случаи, отколкото в България. Примерно свърхедри, огромни мъжаги с , хинтергрунд да скачат идиотски в басейн, който е за плуване. Те ест не могат да плуват, дебилно скачат, докато аз и синът ми плуваме, за да му скочат върху главата. Сори, но такива дебили няма в България.Три пъти им правих забележка, накрая ги изпортих на спасителя, който с досада си свърши работата... На бременното момиче ще кажа, че никой никога в Германия не ми е отстъпвал място бременна. Вкл дълго пътуване с влак. Но ако видя раничка на собствена седалка, винаги задължавам да я разкарат, бременна или не, с деца или не.
В София се цивилизоваха бакшишите, но по морето продължава моята война с тях.  Днес един ми философства, че трябва да платим повече, защото сме повече хора:))). Бяхме 4...
Някакви дребни неща подминавам, опасни или вредни неща-не. Имам късмета малко неща да ме затрогват. Става ли дума за таксисти и пари, там винаги реагирам и водя война. За шум, то моите деца са такива зверове, че чуждите не могат да ми направят впечатление. Като видя крещящо и невъзпитано дете се успокоявам, че не само моите са така.
За магазините и аз винаги съм на касите за самообслужване. Смея да твърдя, че съм супербърза. Нямам нерви да ги чакам тия Мърди:)))

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:49 от MariyaHris

# 79
  • София /Абсурдистан
Оо нямало в БГ простаци, моля ви се. Има и още как, че са и агресивни на всичкото отгоре.

# 80
  • Melmak
Пример от сега: за злощастие живеем на 1 етаж до асансьорната врата. Вечно някой като прави ремонт си сваля боклуците с асаньора и не чисти, а цялата мръсотия остава пред моята входна врата.
Сега излизам, гледам един мургав сваля хладилник, печка и пералня от асансьора и изтекла някаква гняс от някъде. Ходи обясни на тия да трябва да си изчистят. Мъжът ми е по-непукист и не му се разправя. Аз бързам за ангажимент и не мога да губя време да се кача при ремонтиращия съсед да го питам кога ще си почисти мръсотията. Няма оправяне с такива простаци!

# 81
Оо нямало в БГ простаци, моля ви се. Има и още как, че са и агресивни на всичкото отгоре.
Ами ходя да плувам и никой не е правил скокчета и салта в плувен басейн в София. Хората тренират...

Дразнят ме прости майки, които пушат по площадките в София. Но пък в Германия директно до площадката ни-огромна и прекрасна- изроди пушат трева. И мирише на трева...Или пък разни кретени, които след грилване, хвърлят въглените в кофи за боклук, при положение, че на всеки метър стоят табели къде и как и какво да се хвърля. Редовно пожарна и полиция обикалят, не могат да се оправят.
И да правиш забележка, нещата са изтървани...

# 82
  • София /Абсурдистан
В големите басейни може да не скачат, но в хотелските да. Даже съм виждала да скачат с кенчето биричка в ръката. А на откритите басейни пред хотелите е пълно с простаци с невъзпитани деца. Те децата какви да са, гледат от родителите.

# 83
Божее, не скачат! Какъв Бай Ганьо със засилка се бухна в целия си ръст и кг в лечебен басейн, дори не плувен, на санаториум. Големи простаци има. Ужасни.

# 84
  • Melmak
Виждала съм на “Котвата” в Сапарева баня дете да се изака в басейна (детската част) и всички деца се хвърляха в големия басейн. Много неприятно.

# 85
Не се справям, научена съм да мълча за съжаление, но няколко пъти около хормонални проблеми ми пада пердето и се заяждам с хора за неща, които са ненормални. Веднъж едни цигани водеха куче и го удряха леко с някаква пръчка от лоза, като ме хвана адреналин, стигнах до тях треперейки и викайки да го оставят и че ако го видя пак, няма да имат възможност да водят със себе си куче повече. С някои невъзпитани и пияни оправия няма. Идело ми е да запукам един с торба с учебници, който ми каза някакъв цинизъм, но го избегнах възможно най - бързо и нищо не направих.

# 86

Прекрасна тема!
Простотията е навсякъде ,на талази!Как се справям -на простите въпроси към мен  с цел унижение се подсмихвам и ги използвам в мои статии ,нещо като научен труд за ръста и мощта на простотията -това съвсем сериозно !За пушенето на тъпата ми комшийка,която помолих като човек  сто пъти и пак не става...ами поливам и отгоре вода ,за да и загася цигарата ,защото детето ми кашля ,има ефект и спрях да я поздравявам също -тя това заслужава!Въобще намирам цаката !То не става с добро ,братче!

Не разбрах. Поливаш комшийката си с вода, защото пуши на собствената си тераса? А не си затваряш прозореца като ти е неприятно?
Да,започнах и аз да си мия си терасата,точно като пуши -така по-добре ли е ?Да си затворя прозореца в жегата ,защото на нея постоянно и се пуши и осмърдява цялата ми тераса и миризмата влиза при спящото ми алергично цяло лято и кашлящо дете?Това ли е предложението Ви?Значи в жегата да си затворя прозорците всеки път щом пуши,при условие,че може да пуши и на другата си тераса ,както сто пъти най-любезно япомолих и тя обеща ...,но не изпълни ,а напротив обижда и крещи да съм я оставила да пуши на спокойствие!И аз мога да тупам килими на главата и ,но не го правя нали,съобразявам се?

# 87
Откакто забременях и после родих, още повече се потресох от човешката злоба, несъобразителност и простотия в България.
Свиркали са ми, докато бях в 9тия месец, трудно подвижна, преминаваща на ЗЕЛЕН светофар на пешеходна пътека, но бавно, такива, които правят завой и също им свети зелено, но първо трябва да изчакат пешеходците да минат. Та, свиркаха ми редовно общо взето, за да вървя по-бързо. А аз физически нямах такава възможност. Сега ми свиркат на същото място, като съм с количката или когато в скапания ни квартал, в който няма тротоари, съм с количката на улицата, също ми свиркат или профучават покрай нас с 50-60 км. Често са жени, други майки. Докато бях бременна и ходех на прегледи, мъжете, придружители на други бременни, седяха на пейките пред АГ отделението, докато аз и други бременни стоим прави. Ей такива яки неща. Общо взето, от тогава насам сериозно ми се иска да се пренесем да живеем в държава с нормални и възпитани хора, защото злобата и простотията на бай ти Ганя започна да ми идва в повече. То е ясно, че навсякъде има бай Ганьовци, но в България са 90%, в западноевропейските държави примерно 60%. А и като имам дете, сериозно се притеснявам в каква среда ще израстне.
Днес си седим на ресторант и през цялата вечер около нашата маса се върти едно дете, което кашля като магаре. Около бебето ми. Идва на масата, даже си взе от пицата на мъжа ми, без да пита. Майка му, охранена на другата маса, седи и се прави, че не вижда. Накрая го изгоних и му казах да не се връща повече, защото е невъзпитано това поведение и да каже на майка му да го възпита по-добре. Въобще не ме интересува, че е дете. Няма да ми заразява бебето, щото майка му е простовата и не може да се сети да си го прибере.
Та, откакто съм майка и хормоните ми още играят, след ражданеха, ми се е случвало да ми идва да се сбия, когато някой ми застраши бебето. Веднъж замерих един, дето свиреше на пешеходците на прословутия светофар, докато и аз минавах с количката и бебето спеше в нея, с един камък. Е, малко камъче беше. Не го уцелих, но явно съм изглеждала като луда майка, готова да убие, защото спря да свири и си продължи да кара, не слезе на скандал Grin Не ми харесва, че в такава среда се налага и аз да слизам на това ниво и то защото просто, като усетя заплаха за детето, нещо в мозъка ми щраква и буквално спирам да мисля и действам инстинктивно. Някой ден сигурно ще се сбия. А може и да убия някой, знае ли се Grin А преди, че ми е правело впечатление, правело ми е, но не обръщах внимание. Та - прост народ сме, много, много, много, много прост и за съжаление малкото интелигентни хора, които искаме да живеем нормално, в "европейска" среда, също изпростяваме в един момент, борейки се за оцеляване в гетото...
В заключение, може би начинът да се справиш, е да се изнесеш от средата Simple Smile

# 88

Прекрасна тема!
Простотията е навсякъде ,на талази!Как се справям -на простите въпроси към мен  с цел унижение се подсмихвам и ги използвам в мои статии ,нещо като научен труд за ръста и мощта на простотията -това съвсем сериозно !За пушенето на тъпата ми комшийка,която помолих като човек  сто пъти и пак не става...ами поливам и отгоре вода ,за да и загася цигарата ,защото детето ми кашля ,има ефект и спрях да я поздравявам също -тя това заслужава!Въобще намирам цаката !То не става с добро ,братче!

Не разбрах. Поливаш комшийката си с вода, защото пуши на собствената си тераса? А не си затваряш прозореца като ти е неприятно?
Да,започнах и аз да си мия си терасата,точно като пуши -така по-добре ли е ?Да си затворя прозореца в жегата ,защото на нея постоянно и се пуши и осмърдява цялата ми тераса и миризмата влиза при спящото ми алергично цяло лято и кашлящо дете?Това ли е предложението Ви?Значи в жегата да си затворя прозорците всеки път щом пуши,при условие,че може да пуши и на другата си тераса ,както сто пъти най-любезно япомолих и тя обеща ...,но не изпълни ,а напротив обижда и крещи да съм я оставила да пуши на спокойствие!И аз мога да тупам килими на главата и ,но не го правя нали,съобразявам се?
Госпожо (щом ще си говорим на Вие),
Съдейки по тона Ви си представям си колко "любезно" сте я помолили да се съобрази с вашия комфорт, нарушавайки своя в собствената си къща.

# 89
"Собствената ѝ къща" не е сама насред полето, ами е сред други хора, та е редно да има съобразяване.

Общи условия

Активация на акаунт