Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 548
  • 322
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз преди бях голяма мухла. Нали са ме учили простаците да се игнорират. Simple Smile Та, мълча, подминавам и после си се ядосвам.
От известно време реших, че е крайно време да си отворя и аз устата.
Е, има ефект.

# 61
" Първото нещо, за което се сещам е липсата на поздрав. Толкова ли е сложно да отговориш на ,,добър ден"? Отиваш на гишето, поздравяваш любезно, усмихваш се и в отговор получаваш безизразна или кисела физиономия.
Въпрос на възпитание, вероятно, защото от малка съм учена, че един разговор, без значение с кого и къде, започва с поздрав. "
Баба ми и дядо ми винаги са ми правили забележка, когато влизайки от вратата започвам някакъв разговор без да поздравя(говоря като дете и тинейджър) 🙂
Следващото нещо, което ми прави впечатление е говоренето на ,,ти" с абсолютно непознати. "

Всичкото това и на мен все повече ми прави впечатление.....

# 62
Аз преди бях голяма мухла. Нали са ме учили простаците да се игнорират. Simple Smile Та, мълча, подминавам и после си се ядосвам.
Е, има ефект.

Подкрепям. Винаги са ме учили по-умния отстъпва, обаче вече смятам, че това определено е грешно поведение, защото когато умния отстъпва, глупавия настъпва и си въобразява, че е прав.
Затова не си мълча вече.

# 63
Игнорирам я, за да си пазя нервите. Наглите и прости хора нямат оправия.

# 64
Аз хубаво казах, че ги игнорирам, но точно преди два часа пак ми падна пердето. На влизане в Кауфланд, тулупът, който вървеше три крачки пред мен изрита едно малко кученце, легнало пред вратите. Нищо не правеше, не е искало дори да влиза, просто беше легнало. Развитието беше обичайното за "общуването" с такива гниди.
На тая държава ѝ е малко обезлюдяването, още много боклук има за чистене.

# 65
Е, има ефект.
И аз все още се уча "да си отварям устата". Писна ми да премълчавам чувствата си. Заради това премълчаване що нагъл народ се навъди...

# 66
  • Варненска клюкарка
Преди не си мълчах, но с годините виждам, че простотията вече е повсеместна, чалгата и кръчмарското мислене не  прощават. Сега най- много да изгледам някого накриво - нечий  етикет, контрол
 самоконтрол и добро възпитание не са моя работа, с една забележка няма да компенсирам ничии дефицити от първите 7 години, че и от следващите 12, а и знам, че обикновено най- големите простаци са  най агресивни..

# 67
И аз гледам да подминавам ганьовците, но когато нещо ме извади извън нерви не мога да се стърпя. Особено , ако неправдата е голяма и е пострадал човек или животно.

# 68
Не дочетох всички коментари. Аз много дълго време се опитвах да съм над нещата, да не правя скандали, да "убия простака с мълчание", ама вече не издържам! Простотията и наглостта добиха нечувани размери и вече правя забележки, карам се и изобщо не ми дреме, че изглеждам като сприхава лелка. Писна ми простаците да си мислят, че всеки трябва да се съобразява с простотията им и вече не мълча, ами гледам да ги навра в миша дупка. Понякога се получава, понякога - не, но поне знам, че съм опитала.

# 69
Ако хорската простотия е свързана с причиняването на вреда на бездомни животни, беззащитни хора, природата или доброто на обществото като цяло, не бих останала безразлична. Друг е въпросът, че хора, които са склонни да причинят подобна вреда, изобщо не им дреме от ничий коментар, не се трогват дори от намесата на органите на реда.
Според мен е много важно да не си мълчим и да не премълчаваме, когато има някаква несправедливост.

# 70
Това "убий простака с мълчание" изобщо не работи, само прави наглите хора още по-нагли. В един момент изцепките стават толкова много и често, че просто няма как да ги игнорира човек.

# 71
Когато съм на работа се старая да съм над нещата и да запазя самообладание за да не падне нивото на обслужване 😃Когато не съм на работа гледам да отбягвам хора и ситуации, които могат да ме изкарат от релси. Ако ММ е с мен си позволявам да си отварям устата, но ако съм сама се усмихвам и бягам с 300, че от прости хора всичко се очаква.

# 72
Не зная до късмет ли е, но трябва много да се замисля, за да се сетя за простотия и несъобразяване.
Повече от 30 години работя на пешеходно разстояние. Нито миризми, нито друго има как да ме дразнят.  Не ползвам ГТ.
В Кауфланд за последно ходих преди синът ми да влезе в гимназия. Сега е студент втори курс. Тогава го чаках от тренировка по плуване. Не е моето място за пазар.
Във входа никой не пуши. Огромният процент са на 70-75+.Да,мъжът ми пуши, но никога във входа и аз по-скоро знам, че пуши, отколкото да го виждам, че пуши, защото детето ни е с алергия .
Не съм шофьор, не ми се налага.
Имаме и къща на село на тихо и красиво място. Кучето ми ме дразни, че понякога лае през нощта, но какво да го правя.Наше куче си е, другите са далече.

Ако нещо искрено ме дразни, това са боклуците в града, но никога не виждам кой ги изхвърля.
Тротинетките. Два пъти ме блъснаха леко, но неприятно. Веднъж на тротоар, втори път в централната пешеходна част на града. И в двата случая под 20г,и в двата случая никой не спря да се извини.

За забавяне на опашки и тн. През пролетта бях във Виена, веднъж ми се наложи да питам за разлика в два продукта на еднаква цена(не зная грам немски, на който беше написано). Продавачката също очевидно не познаваш продукта и започна да чете и сравнява. Казах си, сега стана скандал. Нищо подобно, съвсем спокойно си изчака ха мотаенето на касиерката. Можело и да не се дразним за глупости и за безценно то си време.

# 73
Винаги съм се дразнила на подобно поведение, но откакто се роди дъщеря ми, полудявам. Карат коли и се държат, като безсмъртни, в ГТ положението е повече от трагично (този, който може да се ползва с количка, защото повечето не могат), мръсотията и грозотата по улиците е просто покъртителна. Правя много забележки, мъжът ми винаги ме предупреждава да не го правя, защото може да стане нещо. Аз си знам моето, защото не мога да си представя, че действително нещо може да се случи, особено когато съм в правото си. До онзи ден, когато едно ситуация ми показа, че наистина не знаеш кой е срещу теб и как ще реагира. Нямаш си идея колко може да е друсан, пиян, неадекватен, луд или просто зъл. Затова вече на 10, като съм с количката и около нас има коли и далече от всякакви хора. Честно ви казвам, просто искам да се махна оттук.

ПС когато преди години някой си хвърлеше боклука пред мен на улицата, когато кажеш "извинете, изпуснахте си боклука", 90% от случаите си го взимаха. Сега вече не е така. Страшно е Sad

# 74
То и когато се направеше забележка на някой подрастващ, се засрамвахме и гледахме да сме махнем. Сега тия 12-годишни келеши само дето не скачат на бой, когато им кажеш нещо. И не е само усещане, защото аз съм одъртяла и гледам с други очи.

Общи условия

Активация на акаунт