Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 803
  • 322
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Днес сага с "шумните" гости на нашия хотел продължи с пълна сила, този път 5 мъже играха волейбол в детския басейн и потърпевши бяха две китайски момиченца. То бяха псувни, то бяха крясъци към жените - айде стига се чекна, ма, ходИ за бира.
Някой пита дали няма спасител и тъжната истина и, че няма. Само на един от големите басейни има спасител и то не постоянно, на другите, включително детския - не.
Бременна съм и затова решихме тази година на нашето море да почиваме, но живот и здраве следващите ще бягам на друго място. Не знам, има простаци навсякъде, но май при нас повече се толерира.

# 256
Същото го помня в басейна на хотел Пеликан на Дюни. Преди 20+ години. Само че без деца. Мьекоговорещи мутри играят волейбол в басейна, водата се пени, топката хвърчи, тия, които не са във водата окуражават отвън на висок глас. Може би вашата компания е на децата им.

# 257
  • Melmak
Стараем се да избягваме такива комплекси. Наистина вярвям в описаното, бях дълго време на бг морето и какво ли не видях!
Къде е спасението? Да се опитваме да се разминаваме с простотията. Наема се нещо с по-малко съседи, не в голям комплекс, не близо до плажа.
Избягваме ол инклузиви в България, защото много от тях и без това са гадни. Нямам желание да се блъскам с Ганьо и да си правим пого пред блок масата.
Избягваме басейни, нали сме на море.
Отиваме на плажа като стане 17:30-18 ч и всички отиват да ядат!

# 258
В подбора му е майката. Самото Катерини е "гръцкият Китен", но в хотела ни на 2 километра поне половината коли са на българи. И коли и за над 200 бона. Но нито в ресторанта на закуска, нито на плажа, нито на басейните има каквито и да е ганьовщини.  Или средата потиска ниските страсти, или хората, които ходят там нямат такива, но е истинска спокойна почивка.

# 259
Въобще, много прилично се държат сънародниците ни на гръцките плажове. И аз не съм била свидетел на ганьовщини. А и тези, които държат плажните барове гледат като орли, едва ли ще допуснат някой са се разпищоли по нашенски. Не ми харесва, че има музика на плажа и не мога да заспя. Но все пак по-добре тази музика, отколкото чалгата от нечия колонка.

# 260
  • София
Темата позамряла, я кажете става ли да се играе тенис на маса, ако наблизо има пейка и вече седнали хора?
На близка детска площадка са ги сложили така, не е изключено някое топче да удари хората, добре че е леко.
Колебая се между двете

# 261
Общините не правят нови паркове, затова накачурват нови и нови пейки или съоръжения и така на тясно пространство един спортува, друг пищи, трети се опитва да релаксира и да проведе разговор.

# 262
  • Melmak
Блокът ни е разположен така - отпред улица, отзад малка тревна площ и граничим с къща. Хората от къщата са тихи, проблеми не сме имали. Съседката над нас е с две бебета. Някакво дете се разкрещяло зад блока, където е тихо, явно вика някое приятелче или не знам кого. Някакво име викаше, ама страшна досада. Излезе съседката с децата и му се скара, защото бебетата й спят. Не знам това викащото майка и баща няма ли…

За мен не е ок да се играе, Сиско, но явно общината си мие ръцете като наблъсква такива площадки, колкото да отчитат дейност.

# 263
Ако е голям паркът, не е проблем, защото има място къде да се разположи тенис масата, за да не пречи на никой. Тук до нас паркът е голям и масата си стои в едно определено пространство без пейки в близост. Явно става въпрос за по-малко паркче или междублокова градинка. Нека се помисли за друго пространство в близост, където може да се сложи масата за тенис.

# 264
Пред нас е същата конфигурация. Доста рядко се играе тенис, а и пейките не са много посетени. Дори съм забелязала, че понякога има повече млади хора, от една компания, едните седят на пейките, едните играят на масата, не съм забелязала конфликти. Аз не седя на пейките и ако играещите не вдигат много шум, изобщо не ме засяга.

# 265
  • Sofia
В парка до нас има две тенис маси ,а около тях доста пейки.
Седяла съм често там,не се е случвало топче да ме удари.

# 266
Идеята на тая пейка не е ли по-скоро играещите да могат да си оставят вещите на нея докато играят? Аз смятам, че щом някой е решил да стои до тенис масата си е поел риска да бъде ударен евентуално.

# 267
  • София
Идеята на тая пейка не е ли по-скоро играещите да могат да си оставят вещите на нея докато играят? Аз смятам, че щом някой е решил да стои до тенис масата си е поел риска да бъде ударен евентуално.
В днешно време не знаеш чии права са повече права. Иначе съм напълно съгласна.

# 268
Ми не знам в други държави как успяват, но откакто има нови правила за пешеходците, виждам повече хора да пресичат, докато говорят по телефона.
Толкова много души, как ще ги хванеш и ще ги глобяваш?
За шофьорите пък, хич да не говорим, особено тези, дето изпреварват много близо да завои.
Човека си минава, ей така, без чувство за вина, няма глоби, щото там на баира кой ще го види и после от къде излизат тези катастрофи.

Най-ми е гадно, че не можем да се справим със замърсяващите на околната среда.
В нашата област се чисти яко и всичко блести, но на следващия ден, пак същата бъркотия.
Какво да ги правим тези хора?

# 269
Забранено е да пресичаш, докато говориш по телефона? Не знаех.
Миналия уикенд бяхме в Ринг и бяха зарязали 3 деца на около 10 да се забавляват сами. Тичаха и викаха като ненормални, влизаха по магазините и бутаха всичко. В магазина с айфоните човекът настръхна, обаче какво да им каже? Опипаха и разместиха всичко за секунди, нула внимаване да не направят беля. Ходи после търси родителите, ако си нямаш работа.

Общи условия

Активация на акаунт