Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 384
  • 322
  •   1
Отговори
# 285
На мен днес ми свирнаха на червен светофар, като светна жълтото, защото не тръгвам Grin
Тоест, свирнаха ми още на жълто. Бях първа кола

# 286
Някои гледат стоповете, че не отпускаш спирачка. Някои светофари са много кратки, а някои шофьори много бавно превключват. И докато тръгнат, вече е тъмно зелено.

Дали е било така, ти си знаеш. А и какво ти пука. Всеки свири за всичко. Ако мислиш, че трябва да подобриш нещо, подобряваш, ако ли не - не.

# 287
Мен така ме удариха преди години. Подозрително дълго светеше зелен светофар. Не бях сигурна дали ще успея да мина. В един момент светна червено. Аз успях да спра, този зад мен не успя. За късмет, бях с много яка кола, само спука задната броня. Но този, който ме удари, така си беше разбил колата, че чак на мен ми се доплака.

# 288
Някога свиркаха милисекунди след като се смени светофарът. Но откакто има телефони толерантността към бавно потеглящите рязко нарасна Wink

# 289
Аз съм с автоматични скорости, така че тръгвам за секунди, но когато светне зелено, а не още на жълто. Не знаех, че има хора, които следят дали пускаш спирачката. Това си граничи с психично заболяване Grin Иначе и в мен са се забивали отзад такива, дето си мислят, че на жълто ще продължа да карам и ще мина. Ми не, няма да мина. А защо откакто има телефони?
Бавно потеглящ е този, който 5-8 секунди след зелен сигнал не тръгва. А не такъв, който не тръгва на жълто или на жълто не е отпуснал спирачката

Най-любимо ми е също, когато нервничат и плесвяткат и свирят, когато шофираш с ограничението. На мен на таблото постоянно ми показва какъв знак следва и какъв е в момента и винаги си карам в ограничението. Обаче май в повечето случаи съм единствената и другите много се нервят и ме псуват. Парадокс.

А днес ми поставиха фиш за неправилно паркиране за 50 лв, на улицата пред вкъщи, бях спряла точно за 5 мин на аварийни и работещ движател, за да си взема една пратка от охраната. Даже и не съм ги видяла. Парадоксът тук е, че от нашия комплекс от години се борим с неправилно паркиращите, вкл.върху тротоара по същата улица. Правихме протести, пускали сме лични и колективни сигнали и нищо. Grin

# 290
Аз съм с автоматични скорости, така че тръгвам за секунди, но когато светне зелено, а не още на жълто. Не знаех, че има хора, които следят дали пускаш спирачката. Това си граничи с психично заболяване Grin Иначе и в мен са се забивали отзад такива, дето си мислят, че на жълто ще продължа да карам и ще мина. Ми не, няма да мина. А защо откакто има телефони?
Бавно потеглящ е този, който 5-8 секунди след зелен сигнал не тръгва. А не такъв, който не тръгва на жълто или на жълто не е отпуснал спирачката

Най-любимо ми е също, когато нервничат и плесвяткат и свирят, когато шофираш с ограничението. На мен на таблото постоянно ми показва какъв знак следва и какъв е в момента и винаги си карам в ограничението. Обаче май в повечето случаи съм единствената и другите много се нервят и ме псуват. Парадокс.

А днес ми поставиха фиш за неправилно паркиране за 50 лв, на улицата пред вкъщи, бях спряла точно за 5 мин на аварийни и работещ движател, за да си взема една пратка от охраната. Даже и не съм ги видяла. Парадоксът тук е, че от нашия комплекс от години се борим с неправилно паркиращите, вкл.върху тротоара по същата улица. Правихме протести, пускали сме лични и колективни сигнали и нищо. Grin
Ми то вечерта кви чобани карат коли, никой не ги вижда, но си спираш за 5 мин. Хоп глобата е готова.
С Мм като сме, полиция, жандармерия, всичко ни спират за проверка, но познавам пияни, дето никога не са ги хващали, ква файда?
Глобяват или проверяват повечето пъти почетните шофьори.
Аз не мога да карам, имам си книжка, но ме е страх да не прегазя котка и да умре, защото винаги изведнъж скачат на пътя и аз се паникьосвам.Обаче и баща ми си е почетен шофьор, веднъж паркирал 5 мин. до магазина и хоп глобата готова.
То и в интернет ги има, как карат с опасна скорост, но за тях глобички няма. Ей така се губят животи. 😔

# 291
Странно разбиране за думата "почтен", но правилата са за всички. Няма да сглобяват, ако не е извършено нарушение, каквато и конспирация да приписвате на катаджиите. Изключвам прибързаните действия при фалшиво положителните резултати за наркотици, но и там си е някакъв протокол и никой не разчита на честната дума на шофьора.

# 292
В белите държави те спират, когато има причина. Така катаджийската сила е съсредоточена върху опасните участници в движението, а не върху “я да поизляза да развея палката”. Също и тестове се правят, когато има предпоставки да се направи такъв, защото и те не са безплатни, все пак.

# 293
Това по какъв начин оневинява паркиралия неправилно "за 5 минути" в нашата не-бяла държава "почтен" шофьор?

# 294
Има разлика между почетен и почтен. Явно имат златни талони...?!

# 295
Някога свиркаха милисекунди след като се смени светофарът. Но откакто има телефони толерантността към бавно потеглящите рязко нарасна Wink
Смисъл? Телефонът не заснема откъде идва свиркането. Понякога даже свири не втората кола, а отзад в колоната.
Е да де, точно с автоматични се вижда кога си отпуснал спирачка. Стоповете сигнализират. И тепърва трябва да натискаш и газ, защото даже не пъплят новите, защото start/stop акумулаторът е изключил. Тръгваш от P един вид.
Дали граничи с психично заболяване, не знам - вече всеки е "нарцис" и "психопат" Grinning Та малко са ми олекнали тия понятия.
5-8 секунди седене на зелен светофар са баааааая време. Това не е бавно потегляне, а направо дрямка Grinning

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 12:14 от Linda*kiss

# 296
Това с паркирането на забранени места е турбо простотия. Пред гаража на сина ми в центъра на Бургас има жълта зиг заг маркировка, което не пречи на тъпанарите с напомпани SUV да паркират точно там - а табела по правилата имаме, но кой да гледа. Беше станал абонат на паяка, всеки ден почти, накрая явно се разчу и престанаха. Последно една огромна Тесла беше спряна на половината тротоар, сложихме бележка да се разкара час по-скоро и отидохме да пием кафе Simple Smile
Прясно, току що. Чакаме паяка.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 15:41 от BillieCross

# 297

Ми то вечерта кви чобани карат коли, никой не ги вижда, но си спираш за 5 мин. Хоп глобата е готова.
С Мм като сме, полиция, жандармерия, всичко ни спират за проверка, но познавам пияни, дето никога не са ги хващали, ква файда?
Глобяват или проверяват повечето пъти почетните шофьори.
Аз не мога да карам, имам си книжка, но ме е страх да не прегазя котка и да умре, защото винаги изведнъж скачат на пътя и аз се паникьосвам.Обаче и баща ми си е почетен шофьор, веднъж паркирал 5 мин. до магазина и хоп глобата готова.
То и в интернет ги има, как карат с опасна скорост, но за тях глобички няма. Ей така се губят животи. 😔
Аз сигурно съм най-съвестния шофьор, който познавам. Супер внимателна съм и спазвам всички правила. Не карам бавно и флегматично, карам в ограниченията. Имам бързи реакции, не се бавя на завои. Един път да направя нарушение и глоба. А на булеварда до вкъщи всяка вечер се правят гонки (новият булевард при зоологическата градина), досега никой нищо не е направил, а даже две вечери бяхме продавали сигнал, защото беше нещо страшно.

# 298
Смисъл? Телефонът не заснема откъде идва свиркането. Понякога даже свири не втората кола, а отзад в колоната.

В смисъл, че днес на светофар масово се гледа в телефона и хората не са толкова нетърпеливи и изнервени.

# 299
Aха, да, другото похвално Grinning

Общи условия

Активация на акаунт