Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 13 073
  • 356
  •   2
Отговори
# 345
  • Sofia
Мен пък точно след 1вата стимулация и новините, че от 3 извадени яйцеклетки, 2 не са годни ме хвана страх и сериозно обмислям да изследвам ембриони, ако успеем да направим нещо през този цикъл. Дано доки е права и всичко това е било от възпалението, което в момента е започнало да пада според последните ми изследвания. Ще видим, че не е и малко като пари в движение ще го мислим и обсъждаме с мъжа ми.

# 346
При мен извадиха 13 яйцеклетки, 11 се оплодиха и 3 останаха като ранни бластоцити. Един трансферираха на свеж и беше неуспешен. Сега имам 2 замразени явно с неясно качество. Четох, че ранните бластоцити се имплантирали доста по-трудно. Логично е. Имате ли опит с такива ембриони?

# 347
По повод добавките за подобряване на качеството, да си питам и аз в тази връзка. Някой правил ли е терапия в барокамера и имаше ли подобрение в качеството на яйцеклетките и сперматозоидите?

# 348
MERA Аз съм при Цветков във Вита. Най-доброто решение, което взех след като бях в МЦ Щерев с първата стимулация и слушах как Я били некачествени.

# 349
Момичета, и на мен ще ми е полезно да споделите как оптимално да се подготвим за стимулация.
На мен ми предстои трета такава, от предишните две сумарно имаме едно единствено ембрионче с много кратка имплантация 😥
Аз съм с един яйчник и това е причината за малкото извадени яйцеклетки, а четвъртата степен на ендометриоза, която имам, много влошава качеството им.
Аз приемам опти ова, отделно още Неоф0лик мета, омега 3 и 6, убиквинол, мелатонин, витамин В комплекс, витамин D и пробиотик (Crisp@ct и Гинофилус), антиоксидант глутатион. С добавките определено успях да вдигна АМХ, но засега поне качеството на яйцеклетките и броят им не се е повлиял особено. Понякога си чудя дали има смисъл от тях, но си ги пия с надежда и вярвам поне в плацебо ефекта им.
Старая се да ям предимно готвено у дома, сладко рядко и то отново домашно, хляб си хапвам пълнозърнест (не мога да го изключа от менюто си), приемам и доста кисело мляко. Ям много плодове и зеленчуци, много трудно издържам ден, в който не съм хапнала плод.
Мисля, че достатъчното сън също е много важен за качеството на яйцеклетките. За жалост, в забързаното ежедневие поне аз рядко успявам да си осигуря над 7 часа сън. Не съм пила или пушила, не знам дали един пръст вино веднъж седмично се брои за алкохол.

Спокойствието и вътрешният мир са много важни, но също са трудно постижими. Просто трябва да приемем тези изпитания и трудности като част от нас, като нещо, което колкото и да е тежко, ни прави по-добри и силни.

При някоя от вас имало ли е резултат от барокамера или пък иглотерапия? ❤

# 350
По повод добавките за подобряване на качеството, да си питам и аз в тази връзка. Някой правил ли е терапия в барокамера и имаше ли подобрение в качеството на яйцеклетките и сперматозоидите?
При нас нямаше подобрение след барокамерата. Нямаше подобрение при мен и след две години прием на добавки и реших да ги спра. Доизпивам си, каквото имам, защото пари съм давала Joy и приключвам. Ще оставя само витамин Д и Б комплекс.
Leda, ходя на акупунктура от една година. Смятам от нея ми се вдигна АМХ. Имам две стимулации, откакто ходя. Резултатите ми са, горе долу както и преди нея. По един ембрион. Тук е важно да уточня, че на прегледа преди да започна с иглотерапията, доктора ми обясни, че не може да ми каже колко време ще е необходимо, за да имам положителен ефект. Прави ми впечатление, че тя си следи пациентите и тези, при които има ефект, разрежда посещенията, и дори казва че вече няма нужда да се ходи. Надявам се и аз скоро да съм се повлияла. Може би ноември ще стартираме нова стимулация.

# 351
Имам въпрос към момичетата, които са изключили захар и кафе - как успяхте напълно? Кафе пия заради аромата и радостта, която ми носи. Не пия редовно, но 3-4 дни в седмицата ми се приисква да му се насладя. Със захарта имам проблем, има дни, в които не се сещам за сладко, но и такива, в които много ми се яде. Колкото и да замествам с фурми, плодове и плодови барчета, не е като шоколад с лешници например. Ако някой има тайна, нека да я сподели Simple Smile
Аз имам две пункции със стимулация, от първата 1 ембрион с много зор на 7ми дне, небалансиран. Преди втората ходих на калолечение в Марикостино и мисля, че ми повлия добре. От 8Я, 4 ембриона, 1 балансиран, 2 небалансирани и 1 неизследван. Преди трансфера направих курс акупунктура, но беше неуспешен. Въпреки това акупунктурата ми  повлия добре и смятам да продължа. При мен е нужно подобряване качеството на яйцеклетките. Следващите пункции ще са на ЕЦ и съм решила да дам всичко от себе си да ги подобря. Този път ще пробвам комбинирани добавки FH Pro + Убихванола ще си продължа. В тях се включва почти всичко необбходимо, но се чудя дали има смисъл да приемам отделно и още нещо.

# 352
  • Sofia
Аз попринцип кафе не пия от много години. Със сърдечни проблеми съм и не ми влияе добре на пулса и кръвното, та го спрях преди 7-8 години. Цигари никога не съм пушила, а алкохол употребявам веднъж на няколко месеца по поводи. До преди 2 години и по-често, социално с приятели, но от тогава драстично го намалих. Около опити и инсеминации не съм пила въобще. Със захарта си бяхме доста близки (шоколадчета, сладкишчета, вафлички), това включително и при предишният ни опит, доста по-разредено, но не можех да ги откажа. Откакто видяхме лошите резултати почнахме да ядем повече плодове всеки ден - сякаш това ни убива глада за сладко. В понеделник пазарихме в Лидъл и се изкушихме та взехме някакви сладки от италианската седмица, ами седят си заровени в шкафа и още не сме се изкушили да посегнем към тях. Чак ми е чудно как така се случи това, но не изпитваме такъв глад за сладко и двамата (а и двамата си похапвахме доста). При мен също е нужно подобряване на качеството, подозирам че е заради възпалението, което се опитваме да контролираме в момента и почна да пада, но това ще покаже следващият ни опит. Аз в момента приемам само индивидуални добавки
- CoQ10, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin D + K, Methyl folate, NAC, селен, цинк, магнезий, високи дози Omega 3, MSM (по-скоро за възпалението на ставите и болката, не за репродуктивни проблеми), пробиотици. Приемам отделно и Плакенил за понижаване на възпалението (предписано от лекар) и мисля да включа и Куркумин (отново да подпомогне смъкване на CRP - то и дискомфорта в ставите, а съм чела, че помага и при ендометриоза, която потенциално се предполага, че имам, но без лапаро не могат да ме диагностицират окончателно).

Believe - хапвайте плодове всеки ден и постепенно ще ви се убие желанието за crap сладкото. Поне при нас така става. Много рядко посягаме към него. Желая ви много успех и късмет както на теб така и на останалите момичета

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 23:58 от Rouina91

# 353
Minnie.Mouse, благодаря за отговора.
Само аз ли не съм спряла кафето? Пия от 18 години всяка сутрин и ми е огромна част от сутрешната рутина. В последните години доста намалих дозата. Преди пиех двойни-тройни еспресота. В момента съм на половин.

Покрай предишната ми стимулация и нуждата от повече протеини, започнах да си купувам протеин на прах. Той е и като заместител на сладкото, защото е подсладен. Взимам си няколко вкуса на Born Winner и ги редувам.

# 354
believe blqblq Аз да си призная си позволявам едно нормално еспресо(55 мл) на ден. Преди положителния тест се отпусках до 2 чашки, но след това редуцирах до едно. Четох какви ли не статии и публикации - всички заключават, че до 200 mg дневно кофеин е нормална доза и не вреди на плода, както и не води до патологии на раждането. Едно еспресо има значително по-малко количество кофеин и поради този факт, както и факта, че съм с ниско кръвно и когато сутрин не пия кафе започва едно жестоко главоболие, просто оставих само една чаша и останалото го ограничавам. Ще се помъча за втория триместър( живот и здраве, да стигнем до там) да го премахна напълно. Та мисълта ми беше, просто не злоупотребявайте.
Източник: https://www.nature.com/articles/s41598-025-91982-1

# 355
  • Sofia
На скоро в темата за инсеминации водихме подобна дискусия за кафето. Ако пиех кафе, честно казано не мисля, че щях да го спра също. На мнението на Bubolina съм. То е позволено дори по време на бременност в по-малки количества. Според мен, ако си свикнала да пиеш кафе и не се чувстваш ок без него, по-скоро ще стресираш организма при спирането му и това ще се отрази по-негативно, отколкото умереният му прием.
За сметка на това, че не пия кафе - от време на време приемам зелен /черен чай. В него също има кофеин, не мисля, че съм го спирала при инсеминациите. По време на стимулация май не съм пила, че си беше доста жега, та горещи напитки тогава не ми се пиеха, но сега от време на време си пийвам чай (включително и зелен/черен), просто по-рядко.

# 356
Нито един доктор в България или в чужбина  не е коментирал дори  кафето ! Аз винаги питам и отговора е един и същ . И по време на подготовката и след трансфера е позволено да се пие кафе .
quote author=Blqblq_ link=topic=1799946.msg50306742#msg50306742 date=1759957619]
Minnie.Mouse, благодаря за отговора.
Само аз ли не съм спряла кафето? Пия от 18 години всяка сутрин и ми е огромна част от сутрешната рутина. В последните години доста намалих дозата. Преди пиех двойни-тройни еспресота. В момента съм на половин.

Покрай предишната ми стимулация и нуждата от повече протеини, започнах да си купувам протеин на прах. Той е и като заместител на сладкото, защото е подсладен. Взимам си няколко вкуса на Born Winner и ги редувам.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт