Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 13 835
  • 390
  •   2
Отговори
# 375
Споделям и аз моя опит - за биопсия дори не ми предложиха упойка. Беше неприятно усещане, но за кратко, бързо преминава. Даже аз нямах никаква лигавица, понеже е медикаментозно потисната и докторът ме предупреди, че ще боли повече от нормалното, но не ме е боляло много.
За разлика от цветната снимка. Там болеше ужасно, аз треперех след това повече от половин час от болка,
а имам доста операции и имам висок праг на болката. Но тръбите ми бяха запушени тогава (сега ги няма) и екипът казваше, че ще опита отново и отново под по-високо налягане... 😭
Но всичко минава и отминава, нали е в името на дечицата ни. Колкото и да боли, стискаме зъби и продължаваме ❤

Момичета, които сте правили някакъв тест с биопсия от матката - с или без упойка ви взеха материал? Чудя се дали да си спестя 250 лв за упойка.. Аз по принцип цветна снимка правих с упойка, но там не се доплащаше. Оттогава обаче се натрупаха много, много процедури, всяка скъпоструваща и с венозна упойка, та се чудя дали много ще боли и дали мога да си спестя още Фент@нил и пари.. За ЕRА, ЕММА И ALICE тестове става дума.

# 376
Момичета ,искам да ви разкажа за моят опит до момента ,защото имам един много важен въпрос . А именно за тридневните ембриони . Ние сме с мъжки фактор . Направили сме всички видове изследвания без ПИД .Имам три стимулации за ин витро . Първия път 17 ембриона до 5 ден всичките живи ,но само един се развива нормално . Останалите със забавено развитие . Правим свеж трансфер на един на пети ден и на шести остана само един за замразяване . Другите умряха . Първи трансфер без имплантация ,втори замразен трансфер без имплантация . Втора стимулация 12 ембриона . До 5 ден всичките живи ,но само един се развива нормално ,другите със забавено развитие . Правим свеж трансфер на 5 ден ,без имплантация ,останалите умират на 6 ден . Трета стимулация в нова клиника  6 ембриона замразени на трети ден . Първи замразен трансфер на 2 тридневни ембриона ,чхг достигна 430 значи е имало нещо,но не се получи . Имам още две сламки с по два тридневни ембриона . Има ли смисъл от трансфери на тридневни в моя случай ,имайки предвид ситуацията при първите две стимулации . Вярно ли е това ,че в матката имат по голям шанс . Те ако не са качествени ,какво значение има къде са ?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 22:26 от pattyK

# 377
Няма как да им направите ПИД, така че, "най-безболезнено" ще бъде връщане по 2 на естествен цикъл.
Не бих ги унищожила, въпреки лошите прогнози. Успех 🙏

# 378
Аз ПИД така или иначе
не искам да правя и не се прави в нито една от клиниките в които съм била . А какво всъщност представлява трансфер на ест цикъл ? Никога не са ми предлагали подобно нещо . И предишния ЗЕТ беше с голяма подготовка -декапептил от предходния цикъл ,после пролутекс,три пъти на ден вагинално прогестерон ,фраксипарин ,овитрел ,вливки,естрофем …и още доста неща …

и
Няма как да им направите ПИД, така че, "най-безболезнено" ще бъде връщане по 2 на естествен цикъл.
Не бих ги унищожила, въпреки лошите прогнози. Успех 🙏

# 379
pattyK, честно казано и аз не съм съвсем наясно, защото до сега имам само СЕТ и ЗЕТ, но не на ЕЦ. До колкото знам се пият по-малко лекарства, но какви точно, ще се радвам някой да сподели. Би ми било полезно и на мен.

# 380
На естествен цикъл - идва ти цикъл и с преглед проверявате всичко ок ли е (да няма кисти, задържани фоликули). После проследявате нарастването на доминантния фоликул и овулацията. Много рядко се прилага напълно естествен цикъл - да се проследи естествена овулация. По-често се таймира с Овитрел. Минава се преглед за потвърждение, че е спукан доминантния и трансфер се прави на 5-ти ден (ако са 5 дневни бластоцистите).
Общо взето медикаментите са никакви или почти никакви ако се таймира овулацията.

# 381
Благодаря ! Значи съм правила такова нещо 😁 Бях само на прогестерон вагинално и естрофем . Пълна катастрофа ми бяха показателите ,изключително нисък прогестерон . Не е за мен това
На естествен цикъл - идва ти цикъл и с преглед проверявате всичко ок ли е (да няма кисти, задържани фоликули). После проследявате нарастването на доминантния фоликул и овулацията. Много рядко се прилага напълно естествен цикъл - да се проследи естествена овулация. По-често се таймира с Овитрел. Минава се преглед за потвърждение, че е спукан доминантния и трансфер се прави на 5-ти ден (ако са 5 дневни бластоцистите).
Общо взето медикаментите са никакви или почти никакви ако се таймира овулацията.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 23:31 от pattyK

# 382
Деня на спукването на доминантен фоликул се води ден 0, това е деня на овулацията и след това се броят 5 дни или денят на спукването се брои за ден 1?

# 383
Денят на спукването е ден 0. Както и денят на пункцията е ден 0 при стимулация.

Иначе прогестерон обичайно се прилага след трансфер, независимо какъв (свеж, зет). За естрофем не мога да дам мнение, днес го започнах за първи път и по различен повод (балансиране на хормони за първичен преглед в Турция).

# 384
За естрофем мога да ви кажа аз няколко неща. Назначиха ми го още в началото на предния цикъл, 3х1. Още на втория ден го усетих. На 3тия имах час за психолог. Аз попринцип си имам клинична депресия тъй че нямам съмнение че и това игра роля, но естрофема със сигурност ме хвърли в дълбокото. Всеки ден ставах и се чувствах подтиснато. Имах една тежест. Не можех да спя, не исках да ям абе депресия както и да го погледна. Толкова емоционална болка наведнъж отдавна не бях усещала. После пък от подготовката за трансфера (тези 5 дни) до края на моята прекрасна двуседмична БХ бременност бях на 3х2 хапчета естрофем. Тотално неадекватно се чувствах. Единия ден бях супер и нищо ми нямаше другия ден не ставах от леглото и просто плаках. Седми ден ми е откакто ги спрях. Още се боря с депресията благодарение на психолог. Със сигурност е изключително тежко хапче. Да не говорим че както никога нямах пъпки изведнъж пъпчасах като тийнейджър.

# 385
Аз бях от щастливките, на които не се отрази никак в рамките до отрицателен тест след трансфер, но при всеки е различно.
Плакала съм много при една от стимулациите ми с Гонал, неконтролируемо и безспирно 3 дни Simple Smile

# 386
И на мен Гонала ми се отрази много на емоционално ниво. Голям рев ревах. Grinning

# 387
Аз пък нямах проблем с Гонал и Естрофем, но Елонва ми разказа играта чисто физически. 15 Мин. след поставянето усетих бучка в гърлото, която остана поне 20 дни. След 4 дни се поду жестоко и лимфен възел на врата, което тотално ме изплаши.
Не се чувствах добре и от Циклогест - гадише ми се, но пък с Пролутекс нямах никакви проблеми,когато се научих как да го слагам.

За пореден път се убеждавам, че всяко тяло е различно и различно понася всеки препарат.

# 388
  • Sofia
Понеже и аз бях с Елонва първите 3 дена, бих казала, че и на мен не ми се отрази добре. Беше ми отпаднало няколко дена и усещах тежест в яйчниците още 30-40 Мин след поставянето й. Почна и кръста да ме боли в рамките на няколко дена. С останалите препарати по време на стимулацията нямах проблем (добавяхме още Пурегон и Мериоферт). Винаги съм имала проблеми по време на инсеминациите с Хориомон, а слагахме по-ниската доза от 5000 единици - тежест, дърпане и дискомфорт, но по време на инвитрото нямаше драма (пак него ползвахме в същите дози). Комбинацията от Естрофем и Циклогест след пункцията също не беше много добра, беше ми изморено и отпаднало, често главоболия. Не мога да кажа кое от двете ми подейства така.

# 389
Pattyk, щом си пила естрофем не е на естествен цикъл подготовката. Аз имам няколко ЗЕТ на естествен - следи се овулацията, евентуално овитрел или хориомон да се таймира и след нея 5 дни прогестерон, трансфер и тогава започват останалите лекарства. С естрофем сами си изчисляват кога да е трансфера на база хормони и лигавица, но без овулация. Аз не съм му изобщо фен и ако мога го избягвам, защото след него винаги имам по 2-3 миомни възела. Може и да е просто съвпадение, но си предпочитам естествената подготовка.

Общи условия

Активация на акаунт