Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата? - тема 23

• 15 343
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
При приятелките на дъщеря ми е модерно плетена лента за глава (има с камъни и перлички) - поне пази челото и ушите, и стои добре на млади момичета....

# 256
Вече са наясно, че глава и крака се пазят- не им е кеф да са болни, та последната година се пазят повече. Шалове, шапки се носят, якета!- че имаше години, в които все едно беше обидно да облекат яке Rolling Eyes
При нас температурата е що- годе добра през деня, но сутрин и вечер си е студено.

# 257
  • Mediterraneo
При нас времето никога не е чак за шапка, поне за това не дудна. Голямата вечно й е студено, ама шапки не носи заради косата. Малката си се облича, когато е студено навън, изобщо нямам проблеми в това отношение. Но и Т под 10 градуса има много рядко и то рано сутрин.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 21:29 от Тарталета

# 258
Не е за шапка, но при вас много духа и си е направо за нещо ветроустойчиво - качулка.
Може да е топло, но като духат почти ураганни ветрове, си е много неприятно.

Моите нищо не слагат и аз само викам. Аз редовно нося шапка. Макар че тази зима доста слагах само качулката на якетата.

# 259
  • Mediterraneo
А, какви ураганни ветрове?! Духа в рамките на нормалното по 2 дни в месеца.

# 260
При нас духа повече Grinning особено на атлантическото крайбрежие.

# 261
  • София
Оставям я да си преценява сама. Вече не носи шапки, но почти винаги е със суичър...

# 262
А едно враме какви въпроси се повдигаха. Къде е Бу с нейната тема "Слагате ли шапчица вкъщи"?
Навремето, когато все още се ходеше на плуване, косата се сушеше по 20 минути и пак нямаше изсъхване това чудо. Посред зима се тръгваше с колкото изсъхнала, толкова. С все чакането на превозното средство от вида градски транспорт и колкото пази качулката. И да, сега си слага шапка, когато ѝ е студено. Има си фетиш към шапки и за лято, и за зима. 

# 263
  • ВАРНА
А едно враме какви въпроси се повдигаха. Къде е Бу с нейната тема "Слагате ли шапчица вкъщи"?
рони, помня я тази тема 🤣

От тази година се носи шапка, но само в дните, в които се вихри прекрасният вятър във Варна.

# 264
  • вече Пловдив
Честно, не помня от кога не е слагала шапка, просто не ги понася.
Преди много се връзвах, говорех, обяснявах... без особен ефект.
Но пък якетата са все с качулки, слага тях  в краен случай. По Нова година бяхме в Истанбул, духаше много неприятен вятър, чак сняг ни валя - и 2-те слагахме качулки навън.
Но пък и аз от години не слагам шапка...

# 265
Тази сутрин имахме спор да излезе без яке изобщо, а не е като да няма избор между по-дебели, по-тънки, къси и дълги якета. Вън е 12-13о. За зима може да е топло, но не е само за по худи, колкото и да си го харесва. Не че в центъра няма да има момичета на нейната възраст и по гол корем, ама то си е за тях. Тръгна с яке.

# 266
Моята девойка си слага шал на главата. Завива го и става красиво. Тукашните всички така правят.

# 267
От много време не казвам как да бъде облечена. Обаче мнението за бадейна ме накара да пиша. Близо 5 год. зиме  с мокра коса, а нейната е изключително гъста, дебела и къдрава, на холандския вятър, както само тук си духа... Жива и здрава е. Зимата с голи крака навън по спорт.. Това тук ми харесва изключително много, ама няма д аотварям темата, че майките в България, ако заръми, отварят чадъри. Ако задуха, настиват децата им.
Щото, догато бях там, и аз мислех така😃

# 268
И тук спортуват основно навън. Топло, студено, дъжд, сняг - вън. Свикнала е и не се впечатлява. Здраво дете е.

# 269
Амиии, не съм съгласна.
Моите са по всяко време на годината в океана, и се прибират с мокри коси, но закачулени.
Но, сле докато си гребал/ плувал имаш повишена температура на тялото,  за едно определено време си предпазен от нея.
Но, да излезеш от вкъщи,  да се намокриш под дъжда, да седиш цял ден мокър в училище... няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт