Ако говорим за Хамас и Израел, знаете, позицията ми е много категорична и много пъти съм обяснявала гледната си точка. Аз съм по принцип много детайлна, затова и задвам въпроси, когато не разбирам точно, или не съм сигурна, че разбирам правилно. Някои потребители се сърдят, но аз, по тази тема, винаги влизам в детайл, с моето си мнение разбира се.
За мен, след зверството от 07 октомври 2023г., Израел няма избор какво да направи. В смисъл че, преговори с терористи... опитаха... ама те от десетилетия опитват...
А е крайно време да се намери устойчиво решение, което да донесе траен мир, аз това искам. Но няма и няма да има траен мир, докато има Хамас. Сега, аз разбирам логиката на потребителите, които казват, че с действията си Израел ще подтикне към радикализиране следващото поколение. Да, има логика, но Израел няма какво да направи, просто трябва да премахне Хамас и след това всичко останало. Публикувам и много информация, за да покажа, че всъшност Израел прави и много добри неща, те просто не се раздухеат по медиите и затова масовия потребител не знае. И в същото време, пропагандната машина демонизира Израел, систематично и целенасочено. С това, категорично не съм съгласна.
И се радвам, че много лъжи бяха развенчани в последно време.
И се радвам, че Израел води преговори със Сирия, че си помага с Ливан за премахването на Хизбула. Ако Израел подпише мирни договори с Ливан и Сирия, аз лично много ще се радвам. За Ливан например ми е много мъчно, защото е било едно много хубаво място. Със Сирия не съм така запозната.