НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 177
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
klemy аз писах. Синът ми беше с 8 часов договор.  Незнам дали има значение.  Той успяваше да съчетава нещата,  защото понеделник нямаше лекции, а и имаше нощни смени. 
Сега се води дискусия във ФБ групата на университета и разбирам, че някои преподаватели не признавали тази привилегия. Студентите не са очаровани от това, защото здравните осигуровки отпадат от задълженията на университета и тази привилегия я чувстват като жест към тях.Защо не опростят здравните осигуровки на фирмата, където работят? Следя дискусията, защото той пак работи на 8-часов договор.  Студентът е спокойна натура и хич не го мисли. Октомври, като започнат занятията ще преценява.
Не мога да кажа и дали това е решение на местно ниво.

# 436
Прибра се най-после от море. Да ви кажа направо бях врътнала от притеснения -покрай шофиране, бурно море, палатки и т.н.
И за капак тия гадории от тази сутрин в София с колата и автобуса.
Сигурно занапред ще е все така. С малки деца е май по-лесно..

# 437
  • София
Нали знаеш приказката "малки деца-малки проблеми,големи деца -големи проблеми...".Просто са от различно естество.А в нашите очи са все големи

# 438
  • у дома...
И моята се прибра днес. Даже на морето се е запознала с колежка от специалността. Много е харесала момичето.
А аз броя дните до моето море...

# 439
А как са майките на пътуващите по Discover EU? Притеснявате ли се? Аз едновременно се радвам за нея, но и нямам търпение да се прибере.

# 440
  • София
Моят се прибра след 16дневно миткане из Португалия и Испания. Екстра е било, но между Португалия и Испания са били с Фликсбус, че пристигал за 7часа, а с влак 3 смени и 17ч, като трябвало и места да си купуват, та се връзвало почти същото и с влака.

# 441
  • Благоевград
В профилите на Технически университет са обявили условията за общежитие и са разпратили договорите.

# 442
  • Пловдив
А можем ли някъде да видим инфо кои са реновираните блокове на ТУ?

# 443
2,3,4,12 и 16 блок са реновирани и....ние не сме там Simple Smile)))

# 444
Здравейте, момичета! Записвам се в темата една идея по-късно покрай кандидат-студентски въпроси и питанки, но ако мога и аз да бъда полезна.
Някои от пишещите в темата помня от отчетната с термин за раждане ноември, 2006 😃 Там бях доста активна.
Накратко да се представя или по-скоро да представя дъщеря си. Приета е публична администрация, държавна поръчка в УНСС. Записана, кандидатства за общежитие и чака класиране.
Синът ми завърши КСИ в ТУ и мога да помогна с някакви въпроси за там евентуално. Предупреждавам, че хич не е леко там, освен ако нещо не се е променило междувременно. Не подценявайте нищо. Там всичко е важно, включително и спорта...
Общежитието беше под всякаква критика....Бедна ви е фантазията.
Падна се в семеен блок - 2 стаи, коридор, баня и тоалетна. В стаята с 2 легла бяха двама приятели, за него остана някаква бивша кухня. Всичко беше в мухъл, тотална мизерия. А банята беше потресаваща. Добре че мм разбира от това - онова, та ремонтира всичко съвсем сам. Сменя плочки, слага ламинат... Съсипахме се, но направихме това място не само годно, но и приятно за живот.
Та сега тръпна какво ни чака този път...Синът уж каза, че на УНСС всички общежития били ремонтирани, ама... Пак според него единствените гадни останали били на ТУ.
Четох някъде въпроси за здравното осигуряване, в ТУ е от момента на записването.
За УНСС как е, някой има ли информация? Не намерих такава в сайта им.

# 445
ВечеПетя, благодаря за споделена информация. В кой блок е бил синът Ви и преди колко време е завършил, ако не е тайна?

# 446
2022 завърши. Обаче блока... май 54 беше 🤔 А де, старост, нерадост... Този, който е точно срещу Кауфланд в Студентски град.

# 447
  • Благоевград
Здравейте, момичета! Записвам се в темата една идея по-късно покрай кандидат-студентски въпроси и питанки, но ако мога и аз да бъда полезна.
Някои от пишещите в темата помня от отчетната с термин за раждане ноември, 2006 😃 Там бях доста активна.
Накратко да се представя или по-скоро да представя дъщеря си. Приета е публична администрация, държавна поръчка в УНСС. Записана, кандидатства за общежитие и чака класиране.
Синът ми завърши КСИ в ТУ и мога да помогна с някакви въпроси за там евентуално. Предупреждавам, че хич не е леко там, освен ако нещо не се е променило междувременно. Не подценявайте нищо. Там всичко е важно, включително и спорта...
Общежитието беше под всякаква критика....Бедна ви е фантазията.
Падна се в семеен блок - 2 стаи, коридор, баня и тоалетна. В стаята с 2 легла бяха двама приятели, за него остана някаква бивша кухня. Всичко беше в мухъл, тотална мизерия. А банята беше потресаваща. Добре че мм разбира от това - онова, та ремонтира всичко съвсем сам. Сменя плочки, слага ламинат... Съсипахме се, но направихме това място не само годно, но и приятно за живот.
Та сега тръпна какво ни чака този път...Синът уж каза, че на УНСС всички общежития били ремонтирани, ама... Пак според него единствените гадни останали били на ТУ.
Четох някъде въпроси за здравното осигуряване, в ТУ е от момента на записването.
За УНСС как е, някой има ли информация? Не намерих такава в сайта им.
В кой блок са тези семейни общежития, 12-ти?

# 448
Семейните на ТУ са 54 и 59. До Кауфланд е 59.  Аз навремето живеех в 54-ти. Първо в апартамент с две стаи и отделен бокс, там бяхме общо 4-ри момичета, а след това в подобна конфигурация, която описа Петя - стая, кухня и баня, тя е за трима. В семейните има стаи и само за двама - при тях има обособен или поне имаше кухненски бокс в коридора при влизането към стаята срещу банята. Всъщност това е преди 20 години беше разпределението на всички семейни общежития независимо на кой университет бяха. Освен кухненският бокс другото им предимство бяха терасите.

# 449
А някой знае ли блоковете на СУ дали са ремонтирани и кои евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт