НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 173
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
punch, така беше и при сина ми. При настаняването само огледахме стаята, а няколко седмици по-късно започнахме ремонтите. Но това беше през 2018.

# 466
Нещо като "Бригада Нов Дом" май ни чака. Иначе ще платим наема за целия месец, ще си ремонтираме сами и за наша сметка и на всичкото отгоре, всичко трябва да се случи за отрицателно време.

# 467
Поне имате време. В СУ ще има разпределение след 15.09. Настанителните заповеди се раздават по факултети от 23 до 30.09, започват учебната година на 1.10 За разкош, Стопанският факултет е последен в списъка. Та, нещата ги виждам така. Караме го на 30.09 с един сак дрехи, взема настанителната заповед, виждаме какво е положението и търчим да купуваме, ако нещо е нужно. Опитвам се да гледам оптимистично. И аз съм живяла на общежитие, беше далеч от идеално, но не съм боядисвала или сменяла плочки.

# 468
Надявам се общежитията да не са това, което бяха преди няколко години.
За СУ наистина настаняването се случва в последния момент. Приятели на сина ми учиха там и чакаха до последно, а единият даже се оказа некласиран и го разбра ден преди началото на семестъра. Пак за 2018 говоря; дано са се променили нещата сега.

# 469
Ооо, по инфо и УАСГ е зле - настаняване до 23 или 26.09, а начало на учебна година - 15.09. Класирането излиза на 09.09. Как ще насмогнем - незнам. Пътя Варна-София и обратно ще го минем два-три пъти за 5 дена. Искам вълшебна пръчица пък.

# 470
  • София
43,08 ли са здравните за тях?
Да

# 471
  • Пловдив
Хм, не знаех тези неща за общежитията на ТУ, благодаря за споделеното!
А когато отидем първоначално направо в определения блок ли отиваме или първо в Ректората - къде се заплаща?

И ме интересува ако искаме да сменим матрака възможно ли е - трябва ли да пазим техния матрак?

# 472
Ох, аз малко на всяко гърне мерудия, ама за ТУ по спомени мога да помогна, макар и за няколко години назад.
Та, по него време отидохме първо в блока. Оттам издадоха настанителна заповед, с която отидохме в съответната община по район. Там издадоха удостоверение за настоящ адрес, с което се върнахме в блока. Губи ми се момента с плащането обаче... Май последната стъпка беше плащане в Ректората с всички налични документи.
А и за матрака, да се изкажа. Ние сменихме цялото легло. Домакинката каза да изкараме старото в коридора и те ще си го приберат. Понеже се притеснявах кога и как ще се случи това, все питах сина какво се случва с това старо легло в коридора... Доколкото си спомням, си отвися там няколко месеца.

# 473
Ооо, по инфо и УАСГ е зле - настаняване до 23 или 26.09, а начало на учебна година - 15.09. Класирането излиза на 09.09. Как ще насмогнем - незнам. Пътя Варна-София и обратно ще го минем два-три пъти за 5 дена. Искам вълшебна пръчица пък.
Нашата информация е, че ще могат след 09.09 да се настанят, т.е. да се запознаят със ситуацията, едва ли ще става за настаняване.
Иначе годината за тях ще е от от 9-10, заради курса по математика. Бяхме чули за него, че е само за влезлите с БЕЛ, но на записването не са споменали нищо подобно, та явно ще е там.

# 474
И какво ще стане, ако изпуснат първата седмица, щом няма да имат яснота за живеенето? Как така настаняване щто е след началото на учебната година...

# 475
Нашата информация е, че ще могат след 09.09 да се настанят, т.е. да се запознаят със ситуацията, едва ли ще става за настаняване.
Иначе годината за тях ще е от от 9-10, заради курса по математика. Бяхме чули за него, че е само за влезлите с БЕЛ, но на записването не са споменали нищо подобно, та явно ще е там.
Какъв е този курс по математика? Сега се рових в сайта на УАСГ и нищо не видях такова.

# 476
Правят няколко дни встъпителен курс по математика. Казали са на записването да се гледа сайта. Около 9-10 ще е, както написах.

# 477
  • София
Младежите и девойките почнаха един по един да заминават. На места учебните години почват по-рано. Странно е усещането. Все едно птиците отлитат на юг и лятото си отива. Навява ми лека тъга. Във фейсбука ми за последните 2-3 дни поне няколко приятели качиха постове за заминаващите си деца.

# 478
Къде са написани спортовете за СУ, дайте ми линка ако знаете. Дали има фитнес и планинарство?

Намерихххх - https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/departament … /grafici_po_sport

# 479
  • Отвъд алеята зад шкафа
Младежите и девойките почнаха един по един да заминават. На места учебните години почват по-рано. Странно е усещането. Все едно птиците отлитат на юг и лятото си отива. Навява ми лека тъга. Във фейсбука ми за последните 2-3 дни поне няколко приятели качиха постове за заминаващите си деца.

Къщата в момента е затрупана от купища дрехи, обувки и какво ли не. Ще ни трябва 20 кубика камион, за да изнесем тоя багаж на студентката 😄 Октомври ще се върне за седмица, после декември за 2-3 седмици, априлската ваканция ще сме заедно, аз ще отида вероятно 1-2 пъти поне. Полети има по 2 пъти на ден, та ако много ми домъчнее, отивам за уикенд. Но да, като дойде септември и аз добивам усещането за край на безметежното лято и за нов старт. Само че не ми е тъжно, а се мобилизирам.

Общи условия

Активация на акаунт