НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 177
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За градския транспорт на малкия миналата година си взеха снимката от личната карта. Аз не съм носила никаква.

# 511
Бъдещият студент ходи днес до НАП да си плаща осигуровките, казали му, че му били платени. Чак в края на септември можело да се наложи... Нали СУ не плащаха...

# 512
УНСС се отказвали от увеличаване на таксите.

# 513
  • у дома...
Когато фактите говорят, и боговете мълчат

УНСС - университетът, който е винаги до своите студенти.

# 514
Големи сте образи:satisfied:

# 515
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не знам как е възможно да ти променят таксата за престоящата учебна година 2025/2026 постфактум. Това се обявява ПРЕДИ кандидатстването. Обнародването ако искат и на 31 декември да го обявяват, разликата в таксите трябва да е за сметка на университета, а не на студентите. Те са кандидатствали и взели решение за записване при конкретни условия.

# 516
Факт - поизложиха се и замазаха с баданарката.

# 517
  • Стара Загора/Бургас
Бъдещият студент ходи днес до НАП да си плаща осигуровките, казали му, че му били платени. Чак в края на септември можело да се наложи... Нали СУ не плащаха...
Все още са с непрекъснати здравноосигурителни права. Трябва да имат три последователни месеца без плащане на вноски и тогава прекъсват. Би следвало в момента, щом училищата не ги осигуряват от 1ви юли, да няма какво да платят. Но...след известен период ще бъде отбелязано, че се дължи (при самоосигуряване). Точно днес студентът подаде декларация образец 7 електронно и плати сумата за три месеца. Не са му казали от СУ, че ще плащат от там.

# 518
Моята не си го е сменялс лекаря като отиде в друг град. Но съм й пуснала допълнително здравно и си ходи с него директно на специалист.
Колегите студенти процедират д телефонно обаждане до личния си лекар. Вече всичко е електронно и готово.
За спешна помощ така или иначе е ясно.
Сподели застраховка и застраховател. Взех да гледам, ама май друго си представях.

# 519
  • у дома...
Аз не знам как е възможно да ти променят таксата за престоящата учебна година 2025/2026 постфактум. Това се обявява ПРЕДИ кандидатстването. Обнародването ако искат и на 31 декември да го обявяват, разликата в таксите трябва да е за сметка на университета, а не на студентите. Те са кандидатствали и взели решение за записване при конкретни условия.
Вписано е изрично в договора за платено обучение. Който студентите са подписали и се предполага, че са прочели.

# 520
Част от факултетите в СУ обявиха допълнителен прием. Утре очакваме официално файла за всички факултети в сайта.
Аз се интересувам за платената форма особено за медицинските специалности - тъй като класиранията текат все още, вероятно доста размествания ще има до средата на септември.
Четвърто класиране за платено във Варна излезе днес, вчера в МУ-София също излезе.

# 521
  • софия
Извинявам се, ако се обсъждали, но съм пропуснала съм темата. Днес дъщерята онлайн подаде Декларация 7. Получи потвърждение, че е приета. В сайта на НАП начислява *43+ лв. месечна вноска. Чета, че се изчислява до дни, но в момента няма възможност за такъв избор. Само месеци могат да се избират. Правилно ли подхожда или трябва да изчака определено време нещо?

# 522
Част от факултетите в СУ обявиха допълнителен прием. Утре очакваме официално файла за всички факултети в сайта.
Аз се интересувам за платената форма особено за медицинските специалности - тъй като класиранията текат все още, вероятно доста размествания ще има до средата на септември.
Четвърто класиране за платено във Варна излезе днес, вчера в МУ-София също излезе.

Здравейте! Може ли линк към въпросните обявени места на съответните факултети?

# 523
Месечно се плаща, не по дни в НАП.

Допълнителното здравно е от работодателя ми, включила съм член семейство. Конкретно ние сме с Доверие. Около 40 лв месечно.

# 524
Извинявам се, ако се обсъждали, но съм пропуснала съм темата. Днес дъщерята онлайн подаде Декларация 7. Получи потвърждение, че е приета. В сайта на НАП начислява *43+ лв. месечна вноска. Чета, че се изчислява до дни, но в момента няма възможност за такъв избор. Само месеци могат да се избират. Правилно ли подхожда или трябва да изчака определено време нещо?
След като се подаде Декларация 7, отнема известно време, за да се обработи. След обработката се появява задължението за месец юли и опция за плащане. Ако правилно съм разбрала въпроса, де.
Вижте какъв е статуса на декларацията. Ако все още се обработва, не се виждат задължения и опция да се заплатят.

Общи условия

Активация на акаунт