НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 163
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/zrelostnicite_imat_sedmic … _si_vnoska_za_uli
Това е, аз не мога да разбера защо от НАП са му казали, че няма какво да внася. Поне да си беше взел ПИК.

# 541
  • Бургас
https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/zrelostnicite_imat_sedmic … _si_vnoska_za_uli
Това е, аз не мога да разбера защо от НАП са му казали, че няма какво да внася. Поне да си беше взел ПИК.

По партидата на лицето задължението се формира с подаването на Декларация 7.  Ако няма подадена декларация, не се вижда и задължение и ако отиде и поиска направо да плати, ще му кажат, че няма за плащане. Това е по принцип. Извинавам се, ако по-назад в темата сте споменали дали сте подали или не Декларация 7

# 542
Не, не е подадена. Уж за подаване и плащане го пратих, но той явно направо е поискал да плаща задължения.
Толкова ли не са могли да му обяснят какво да прави..Нямат опит на тая възраст с тези неща...

# 543
  • софия
Не знам как сте платили, но при нас излиза вноска 43+ лв., а размерът на здравноосигурителната вноска е 37,32 лв. на месец. Нямам намерение да кредитирам държавата по никакъв повод.
От къде сте толкова сигурна, че вие сте права? Всички други сме видели 43,08, дори по новините онзи ден напомниха и цитираха същата сума- 43,08.
Почти се радвам, че съм пропуснала темата и не всички имаме желание и време да следим новините. Вчера изрично попитах за размера на сумата. Сега се оказа, че има много знаещи, пишещи с манталитет на последна инстанция.

# 544
Аз платих вноска от 43.08 лв. Не е 37.72 здравната вноска.

# 545
  • гр.София
Ето, това е снимала щерката пред вратата в НАП за вноската

Аманда, безобразие е,че не са го ориентирали правилно. Прати го за ПИК номер, става бързо и лесно, а и ще му служи занапред.

# 546
  • София
Ох, добре, че ви има.
Въобще не бях се сетила … всъщност бях през юни, питах една позната хем данъчна: каза ми нищо да не правя, че държавата ги осигурява….
Влизам днес да чета и…. Сега ще го събудя с новината да ходи да си вади ПИК. И без това го тормозя да ходи да вземе попълненото медицинско от личния лекар , имат специално от университета формуляр, плюс направление за очен, че като почне едва ли ще стигне до него.
Аз също съм му направила допълнително здравно през работодател, точно заради другия град

# 547
На коя фирма ви е фонда?
 Ние сме уж с луксозен пакет на Булстрад, но отказаха да включат син и дъщеря. Не можело.

# 548
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъщеря ми вчера плати на място в НАП 87 лв. Подала е и писмото от университета, за да я осигуряват от септември. Казали са й след 1 година пак да отиде да подаде.

# 549
Здравни права губят при 3м без осигуровки, съвет от приятелка счетоводителка - да изчакаме до края на септември и тогава да платим всичко натрупано за лятото, защото някои университети осигуряват и за лятото, но подавали декларации в началото на учебната година, за да не плащат напразно за деца, работили през лятото, или пък деца, които междувременно напускат университета преди началото на учебната година

# 550
  • София
Допълнително здравно осигуряване  семейно  сме към дженерали.

# 551
  • София
Не, не е подадена. Уж за подаване и плащане го пратих, но той явно направо е поискал да плаща задължения.
Толкова ли не са могли да му обяснят какво да прави..Нямат опит на тая възраст с тези неща...

Като те прочетох се възмутих как са го върнали момчето - да му бяха обяснили, да му дадат ПИК код, да беше подал декларацията поне. Ей такива неща много ме дразнят.

# 552
  • софия
Дъщеря ми вчера плати на място в НАП 87 лв. Подала е и писмото от университета, за да я осигуряват от септември. Казали са й след 1 година пак да отиде да подаде.
Кое писмо? Писмо за прием или писмо за записване?

# 553
  • София
Възникна спор при нас с мъжа ми от кой момент е студент, тъй като от този момент държавата дължи внасяне за него. И аз звъннах в АУБГ: информация към държавата подават в техния случай от септември за студентите първа година. Та при нас ще е за трите месеца: юни, юли и август

Здравното е от Уника, не поискаха документ за него , направо то включиха

# 554
Юни са осигурени от училище.

Общи условия

Активация на акаунт