Приходи от социални мрежи

• 1 641
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Може, бях чула, че този, който спечели битката, взима и от печалбата на губещия, уж информацията беше от хора, които са участвали, но като нищо да са ме подвели. Съжалявам за неточното инфо.

На една моя позната, бившият ѝ мъж учи децата - съответно вече във втори и пети клас да бъдат инфлуенсъри, защото там били парите. Даже петокласничката има тик ток канал, ютуб канал и всякакви други социални мрежи.

# 16
  • Бургас
Не го разбирам това с инфлуенсването. За мен инфлуенсъра трябва да е постигнал нещо в някоя професия и със знанията и ерудицията си в съответната професия или бранш да дава съвети и т.н. Това да си известен само защото се кълчиш на клипчета или говориш глупости за да се харесаш на хората... Ами не го разбирам наистина.
Например не знам дали сте го гледали Д-р Майк е лекар и неговите клипове са много полезни в областта на здравето.

# 17
  • Бургас
Аз съм дърта и далеч от тези неща, ама на какви теми са тези битки, разбирам мъже да плащат да гледат голи мацки в онлифенса, ама да дават пари да гледат бръщолевене на некви девойки…

# 18
Въобще не са само девойки, ако трябва да съм честна, мъжете се правят дори на по-големи шутове.

# 19
Мислех, че въпросът е за сериозна дейност онлайн, а то... тик-ток Close
Парите са хубаво нещо, но все пак има неща като достойнство, самоуважение.
Познавам много хора, които печелят от онлайн активности, но нито един от "битки" в тик-ток. Това е голямо дъно, и наистина не мога да си представя колко трябва да е изпаднал и алчен човек, за да го прави.

# 20
Мислех, че въпросът е за сериозна дейност онлайн, а то... тик-ток Close
Парите са хубаво нещо, но все пак има неща като достойнство, самоуважение.
Познавам много хора, които печелят от онлайн активности, но нито един от "битки" в тик-ток. Това е голямо дъно, и наистина не мога да си представя колко трябва да е изпаднал и алчен човек, за да го прави.
Въпросът е сериозен. Просто се спомена TikTok като вариант и какво всъщност се случва там.
Няма нищо не достойно в TikTok. Никой не кара никого на сила да праща нещо. За някои това е entertainment, тоест  забавление, в което си влагат парите. Нямаш си и на представа колко богати хора си хвърлят парите в TikTok да пращат подаръчета. Арабите(Обединените Арабски Емирства) пък в една TikTok "битка" за 5мин. обикновено влагат по $50 000-100 000. Както казах за България има класация на най-много получили подаръци, която е седмична(от днес е дневна), а там е на всеки час. Толкова много пари се хвърлят, че са направили класацията почасова.

Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава.

# 21
Благодаря и за въпроса, и за отговорите. Ви аги съм се чудила и аз как може да изкарваш пари от тик ток и ютуб за това, че си разказваш живота или мислите, или подобни неща. И най-вече се чудя на тези, които ги гледат и още повече - плащат за това 😬Честно казано, повечето ми се струват губене на време. Не знам как може да гледаш от ден в ден някой мацка, която се гримира и ти обяснява някакви неща 😬 има и стойностно клипове, но масовката са абсолютно безполезни и откровено затъпяващи 🤐

# 22
Има кой да гледа, очевидно, щом не са потънали в забвение.
Те в тубата приходите между другото зависят и от това гледащите от коя държава са, така че каналите на български и само с нашенска публика освен по-малкото гледания заради това, тези гледания се и монетизират по-евтино като са от тук. Не знам това дали го има при другите платформи, за YouTube рових преди време понеже племенникът ми си беше наумил да опита да изкарва по нещо там.

# 23
Благодаря и за въпроса, и за отговорите. Ви аги съм се чудила и аз как може да изкарваш пари от тик ток и ютуб за това, че си разказваш живота или мислите, или подобни неща.
...Не знам как може да гледаш от ден в ден някой мацка, която се гримира и ти обяснява някакви неща 😬
TikTok нищо не плаща за гледанията на видеата независимо от броя им. Само YouTube го прави, но там си има реклами.
Уроците по гримиране са полезни за децата. YouTube плаща повече за видеа над 10мин. С такова съдържание лесно може да се постигне.

# 24
Ви аги съм се чудила и аз как може да изкарваш пари от тик ток и ютуб за това, че си разказваш живота или мислите, или подобни неща. И най-вече се чудя на тези, които ги гледат и още повече - плащат за това 😬Честно казано, повечето ми се струват губене на време. Не знам как може да гледаш от ден в ден някой мацка, която се гримира и ти обяснява някакви неща 😬 има и стойностно клипове, но масовката са абсолютно безполезни и откровено затъпяващи 🤐
В бъдеще се очакват много клипове на изкуствения интелект, и там ще е с изкуствени гласове с правоговорни грешки, и нарисувани анимирани аватари, вече ги има. И хората, ще бъдат все по-самотни (очаква се) и точно такива 'живи' клипове ще станат още по-гледаеми. Един блогер разказваше, че е посъветван именно от ИИ, да си показва лицето във всеки клип, а не само да показва това, което прави в неговия канал. И той се показва, и вече даже сподели, че го разпознават по улиците.
Така, че клиповете на тази мацка, ще и донесат още много пасивни пари в бъдеще.

# 25
  • Бургас
Уроците по гримиране са полезни за децата.

Това искрено ме развесели. Grinning

Аз от нашите влогъри харесвам The Clashers,  детето ми научи много интересни неща от там.

Един блогер разказваше, че е посъветван именно от ИИ...

Хората не осъзнават, че зад ИИ стои естествен такъв, който му е написал алгоритми от къде каква анформация да взима. ИИ го е посъветвал това, защото много маркетингови гуру-та съветват това. Повечето ИИ преповтарят това, което го има в мрежата. Просто го събират и обощават и го изплюват в лесносмилаем вид.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 20:44 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт