Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 974
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 120
Според мен Ингрид Александра е избягала на другия край на света в опит поне студентските си години да изживее в сравнително спокойствие. Там би могла да се впише по-инкогнито, докато, ако е в Европа, трудно ще минава незабелязано. Дори и студентите да проявяват разбиране и да не изнасят информация, журналя и папараци много по-лесно ще я налазват тук, отколкото в Австралия.
Жал ми е, че така й се нахвърлят в Норвегия - тя няма вина, че родителите й не са си свършили работата с големия й брат.

# 121
Tino, аз знаех, че държавата плаща, но не знаех, че е до 41 хиляди евро (500 000 крони на година). Мислех, че е по-малко.
Над тази сума родителите й доплащат останалите разходи. Родителите й получават милиони на година апанаж, така че реално държавата плаща всичко. Според мен не е много добре обмислена тази работа с огромните разходи. Австралия е на другия край на света. Можеше да избере европейски университет, ако й е толкова лошо мнението за тукашните. Очевидно просто искат да я махнат максимално далеч от скандала с Мариус.

Иначе британското кралско семейство е мнооооого по-заможно от норвежкото. Така че директни сравнения не може да се правят така. Също и тук не е прието да се разхищават пари така, дори напротив. Културата и очакванията към кралското семейство са - по-скромно и без излишни разхищения. Особено на фона на икономическата обстановка в страната, която е сериозно влошена последните години.

G&B, оказа се, че първата статия, която прочетох със сумата 25 хиляди евро на година покрива само малка част от разходите - семестриалната такса. Реалната сума е двойна като се сложат и разходи за общежитие, охрана, и т.н.

Разходите на Мариус на месец за наркотици са големи, да. И те са покрити от парите на Метте-Марит и Хокон. Давали са му реално една стандартна месечна заплата без да работи или да прави каквото и било друго от купони, напивания, изнасилвания и снимането на жертвите, кокаин ... Той си призна сумата в разпит в полицията. Това прави 20 хиляди евро на година за него.

Ирена, да се надяваме, че поне тя няма да излага скандалното семейство. Досега не я закачаха с нищо журналистите - само написаха в коя гимназия учи, че имала гадже, че скъсала с гаджето и че се е изнесла да живее в апартамент под наем в Осло. Това е много малко медийно покритие за втората поред за трона. За Сверре Магнус и Мариус пък почти нищо не се пишеше толкова години. За Сверре Магнус само какво е започнал да учи, че си е хванал гадже, че временно е живял в Трондхайм и че си е открил фирма. За Мариус най-вече коя му е гадже, с коя е скъсал и това е. Ясно е вече, че изборът на университет е по чисто географски причини. Но поне да бяха пуснали един Гугъл за St. Andrews.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 18:48 от Fenris

# 122
Явно тепърва се канят да я разкостят за неща, които са съвсем нормални за студентски години. В това зловещо общежитие да не би само тя да живее, нали и други са го избрали, ако е такъв Содом и Гомор, че и с опасност за изнасилване как си пращат там хората децата изобщо.
Колкото до виното, държа на мнението си, че това е най-безобидната алкохолна форма, която може да пие някой на студентски купон и ако техните купони са с вино,  в нашите студентски общежития биха им се изсмели.. Сигурно момичета ще го пият това вино.
Странно ми е едно момиче, което още не е направило нищо лошо да бъде поставяно под подозрение заради  младините на майка си и деянията на полубрат си престъпник, но явно медиите в Норвегия са на старт.

Ако пък сумата от държавата е непосилно голяма за Норвегия, да не са я определяли. Тя можеше да дойде да учи например у нас в Нов български, но се опасявам, че щеше по скъпо да и излезе...даже не искам да споменавам АУБГ, в който имаме и съфорумки и деца на съфорумци...

# 123
  • София
Скрит текст:
Според мен Ингрид Александра е избягала на другия край на света в опит поне студентските си години да изживее в сравнително спокойствие. Там би могла да се впише по-инкогнито, докато, ако е в Европа, трудно ще минава незабелязано. Дори и студентите да проявяват разбиране и да не изнасят информация, журналя и папараци много по-лесно ще я налазват тук, отколкото в Австралия.
Жал ми е, че така й се нахвърлят в Норвегия - тя няма вина, че родителите й не са си свършили работата с големия й брат.
Това че една предубедена и антимонархично настроена дама пише тук неща за норвежкото [коригирано на 03.08.2025 - 09:50] кралско семейство, това не означава, че някой в страната се нахвърля върху някого.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 09:51 от дядо хаджия

# 124
Дядо хаджия, нацели първата буква правилно. Н е, да. И да, откакто  скандалите с Марта и Мариус се разразиха - определено съм по-негативно настроена към монархията. Но пък чета тукашната преса и какво пишат хората в коментари под статии. Та гледам, че не съм само аз с критиките.

В Дания също имаше скандал с Herlufsholm Boarding School, когато принц Кристиан учеше там. Нямаше данни той конкретно да е правил нещо нередно, но родителите му го преместиха набързо, което беше правилното решение. В този смисъл защо Ингри Александра я пращат на такова компроментирано място е неясно. Какво другите родители правят си е тяхна работа. Едва ли другите студенти там са кралски особи и бъдещи престолонаследници.

# 125
Може би там е желаната специалност и обучение, не разбрах точно каква е. 
А и е добър ход да я пратят извън Европа, докато тук текат дела срещу непрокопсания и брат. Със сигурност ще се радва на по-нормални студентски години и по-малко негативно медийно внимание.

# 126
Ирис, абсолютно същата специалност я има навсякъде, дори в Норвегия. Изборът не е заради уникалната специалност, а заради отдалеченото географско положение на Австралия.

# 127
Кралят присъства на ежегодните игри Mey Highland Games на изложението John O'Groats в Кейтнес, Шотландия днес.
Сара и Даниел Чато, дъщеря и зет на принцеса Маргарет, седят зад краля и до Джони Томпсън.

# 128
Една сладка Пипи, която се забавлява истински.
Шарлот присъства на първия си самостоятелен ангажимент с родителите си на игрите на общността на 2 август преди три години.

# 129
  • Някъде там

Колкото до виното, държа на мнението си, че това е най-безобидната алкохолна форма, която може да пие някой на студентски купон и ако техните купони са с вино,  в нашите студентски общежития биха им се изсмели.. Сигурно момичета ще го пият това вино.

Ти остави че е най-безобидната, ами гледам ги тези снимки,откакто са ги пуснали, виждам само две бутилки вино. Ако беше цялото кашонче, първо всички щяха да са прави, второ едва ли с една ръка щеше да го носи..
Но, това аз виждам..

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 19:41 от daviz

# 130
Момичето ще учи много подходяща за ролята си специалност - международни отношения и политическа икономика. Хубаво е да излезе от "балона" Европа. Дано я оставят намира.

Норвежците пък, като са толкова скръндзливи да си поддържат монархията, да я закриват. Ако в Норвегия има икономическа криза, не знам ние тук на Балканите как оцеляваме. Grinning

# 131
  • София
Дядо хаджия, нацели първата буква правилно. Н е, да. И да, откакто  скандалите с Марта и Мариус се разразиха - определено съм по-негативно настроена към монархията. Но пък чета тукашната преса и какво пишат хората в коментари под статии. Та гледам, че не съм само аз с критиките.

В Дания също имаше скандал с Herlufsholm Boarding School, когато принц Кристиан учеше там. Нямаше данни той конкретно да е правил нещо нередно, но родителите му го преместиха набързо, което беше правилното решение. В този смисъл защо Ингри Александра я пращат на такова компроментирано място е неясно. Какво другите родители правят си е тяхна работа. Едва ли другите студенти там са кралски особи и бъдещи престолонаследници.
Права си сбъкал съм и вместо Норвегия съм написал Нидерландия, от там нататък обаче всичко останало е истина. Има още нещо, имам пълни съмнения, че някои неща умишлено се изопачават. И още нещо къде ще учи дъщерята на Норвежкия престоналследник не е наша работа, а ... Норвежките данъкоплатци си имат правителство и парламент и ако искат имат механизми да им държат сметка. Това, което ти обаче не знаеш, че работещите членове на норвежконо кралско семейство получават възнаграждения и могат спокойно да издържат обучението на дъщеря си където си поискат.

# 132
  • София
Fenris, няма значение за мен 25000 евро много ли са или са малко. За целите, за които си писала, че ще послужат - семестриална такса и настаняване на студент в чужбина за една година, са съвсем нормална сума, дори като за простосмъртни.
Когато става дума за приходи на кралски семейства, границата между "финансиране от данъкоплатците" и "притежание на короната" така или иначе е малко или много условна. Силно зависи в какъв исторически контекст съответната монархия от абсолютна е преминала в конституционна и какво е успял да скатае като лична собственост монархът. А и колко отдавна се е случило, щото времето пере пари все пак.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 19:48 от hatred

# 133
Самюъл Чато и приятелката му Елинор Ексерджиян също бяха гости на крал Чарлз, докато той присъстваше на Игрите на Хайленд Мей в Джон О'Гроутс.

И тук се очаква годеж в близко време. Беше на Коледа в Сандрингам, сега е поканена в Шотландия. Заедно са от 2021 година. Той е на 28, а тя на 28.

Но коя е известната абстрактна художничка? Родена в прочуто артистично семейство, баща ѝ е известният историк на изкуството професор Дейвид Ексерджиян, който е професор по история на изкуството и киното в Университета в Лестър. Професор Ексерджиян е женен за Сюзън Мур, арт критик във Financial Times . Подобно на Сам, Елинор е завършила Университета в Единбург.

Творчеството на Елинор, голяма част от което е вдъхновено от арменската диаспора, е било част от множество частни колекции, включително една в лондонската галерия „Редфърн“. Едно от последните ѝ произведения, озаглавено просто „САМ“, е емоционална скица на нейния кралски приятел, някога излагана в лятната изложба на „Грийн енд Стоун“ в галерията.

Муза, както и партньор, Сам Чато е и самият той е истински художник. След като се е оказал „напълно невдъхновен от тримесечната си работа на пазара на търговско изкуство“, най-големият син на лейди Сара Чато е взел нещата в свои ръце и сега се описва като „британски художник и майстор, който в момента работи с глина, за да създава функционална и скулптурна керамика, изпечена на дърва, от дома и студиото си в Западен Съсекс “.

# 134
Фенрис живее в Норвегия, от колко беше - 20-25 години?
Плаща данъци и от нейните пари се издържа кралското семейство.

Не съм сигурна колко добро е решението да бъде толкова далече. Не, че ако е близо, родителите не могат да изпуснат юздите, както с брат й. Тук вече е много важно дали тя се е отвратила от тези пороците в семейството си или може да залитне към някой, докато си купонясва.  Времето ще покаже.

Повратният момент е процесът и присъдата на Мариус.

Общи условия

Активация на акаунт