Отговори
# 120
  • Мнения: 3 109
А гювеча покрива ли се с капак /има такива със и без/? Ако е без, за 3 ч. дори и пържолите да си пускат вода, времето е много.
Да, с капак, иначе не може да се пече толкова дълго, защото ще изсъхне съдържанието. Моят няма дупка на капака и без никаква добавена вода, стават най-добре. Вече пекох няколко пъти. Времето не е много, защото се пече на ниска Т. 180 градуса е Т за кекс.
Първоначално пробвах по рецептата на майка ми с чаша вода и станаха варени. Всеки ще трябва да си нагоди рецептата според месото, фурната и предпочитанията.

# 121
  • Мнения: 32 309
Между другото, месо, печено в буркани, също става разкошно.😍
Натка, и аз съм по експериментите.😂 Какво ли не съм добавяла към кюфтетата...

# 122
  • Мнения: 3 109
Не бях чувала за печене в буркан. С каква капачка се прави? Пекла съм в стъклени купички на Икеа със стъклен капак без уплътнение, че нямам глинени единични гювечета.

# 123
  • Мнения: 32 309
Може само с фолио отгоре - за по-бърза консумация, а може и направо с капачки.🙂

# 124
  • Мнения: 40 780
И малките са супер за отделни порции, аз много харесвам гювечета с кайма, сирена и яйца, но си е друго пържолите в големия съд.

Абе ще ги накълцам на по-малки парченца.
А освен лук май друго няма  какво да сложа. То три часа ще се вари, макар че може и по-малко.

# 125
  • Мнения: 32 309
Eлора, според мен, ако ще се пече в по-малки съдове, тогава е нужно по-малко време.
Аз бих сложила и кисели краставички и/или халапеньо чушлета.🙂

# 126
  • Мнения: 40 780
Да, може би за час ще станат си мисля???
Тогава може би и други зеленчуци.
Трябва да опитам скоро.

# 127
  • Мнения: 32 309
Час-час и половина ще е добре според мен. Зависи от месото най-вече.
Не бях чувала за печене в буркан. С каква капачка се прави? Пекла съм в стъклени купички на Икеа със стъклен капак без уплътнение, че нямам глинени единични гювечета.
Ако ще е за бърза консумация, може само с фолио отгоре. С капачки (обикновени винтови) може да се пече "на сухо" във фурната или пък в тава с вода. А може и в тенджера на котлона с винтови капачки. После бурканите се обръщат с капачките надолу. По-късно ще добавя градусите и времето за печене.

# 128
  • Мнения: 3 109
Елора, ако ще печеш в малки гювечета, тогава по-малко време ще трябва мисля. Тайната е освен глинения съд е печенето на ниска температура и по-дълго време.

# 129
  • Мнения: 40 780
Онзи ден в месарския гледах някакви мариновани пържолки, абе чисто месце.
Ето ти идейка да си спретна Grinning

# 130
  • Мнения: 24 868
Влизам да ви споделя най-новото си откритие за печене на месо. Основно свински пържоли - това съм правила до момента. Не ги пека в тава под фолио вече, а в глинен гювеч. Нареждам пържолките предварително оваляни в подправки, на няколко реда, с гъби и лук. Всичко пека 3 часа на 180-200 градуса и после оставям да стои във фурната още половин - един час. Стават мозък, дори месото да е по-сухо. Сланинките също стават едни крехки и се мажат като масло.  
Единствения негатив е, че много бързо свършва една подобна "манджа". Омитаме 1 кг месо за няма и 48 часа, а печенето е дълго и ще се наложи да правя двойно количество.
Гювеч нявам, но това би трябвало да стане добре и в мултикукъра на бавно готвене или пък който ползва слоукукър.
Наистина не им трябва още течност, особено щом има е доволна гъби че и те пускат освен и сока от мръвките.
Правила съм по подобен начин в йена с капак, за мен си е същото като в гювеча че моята е огромна и съответно много масивна и дебела.

# 131
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Правила съм в голям гювеч, наистина е вкусно, но трябва по-голямо количество да е месото. За 1 -2 кг не си струва дългото печене.
Не е съвсем идентично с мултикукъра, защото при гювеча част от водата или течността все пак се изпарява, освен ако не го запечаташ с тесто.

# 132
  • Мнения: 24 868
В мултикукъра точно такова не съм пробвала все още, но смятам да пробвам по някое време. Точно че ми е 22см тенджера, ще стане добре и с по-малко количество отколкото в по-широк гювеч или йена. Във фурната съм правила като се събираме повече хора а това ще си е само за мен.
Точно бавното готвене почти не съм му го ползвала до тук и малко нямам наблюдения изпарява ли се кой знае колко, мисля че там не беше херметизирана тенджерата а просто сложен капак но пак би трябвало да се запази течността.

# 133
  • Мнения: 712
Ех, сега ще ме накарате и гювеч да си купя Joy Само това нямам. Кухнята ми е голяма в момента, но в следващата къща не се знае. Да не се налага да си складирам тенджерите под кревата.

# 134
  • Мнения: 6 170
Как се захранвате след вируси? Преди режима набивах въглехидрати, но сега искам да го избегна, че там други негативни реакции ще получа.

Общи условия

Активация на акаунт