Еритритолът уж го водят че не вдигал инсулина, макар че според някои самото възприемане на сладък вкус задействало отделяне на някакъв все пак, макар и не колкото като се и вдигне КЗ. Сукралозата ми е странна на мен, в Канада се нагледах на огромните им пакети Спленда, че и с лого на накаква тамошна диабетна асоциация... Не го разбирам това, честно. И заради това се ползва яко, не ей тъй по малко ами подсраждат си без спирачка, бухат в кафето, пекат си сладки и прочие, абе ужас.
Малитол и прочие дето завършват но -ол са алкохоли, които могат да повлияят на чревната флора, те и заради това на накои действат разхлабващо.
А като видя "натурални аромати" или някаква такава щуротия и ми настръхва лявото ухо
Никой не казва там какво е. А не винаги е както ни звучи. Да не почвам и колко често пък всъщност пише "натурално идентични" всъщност с дребния шрифт, но много хора не забелязват, на тях им харесва да си го четат за натурално
В доста чайове е така, само с натурално няма как чак такъв аромат да докарат, та си чета и на тях.То е малко като надписа "no sugar added" дето много хора от ниго прочитан само до "no sugar" че посредното тактично не е сложено на същия ред...
Държа да кажа че и аз никаква светица не съм, всеки си решава за него си къде да тегли чертата. Че тоя живот трябва и да се живее все пак, нали.
Не е въпросът да сме зорлем още по-стресирани, а да не даваме да ни подвеждят и да си правим изборите информирано.

И си добавих колаген и протеин, че да ми е по-протеиново