Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 2 363
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте.
При профилактичен преглед всичко беше нормално. Пуснах рутинна цитонамазка и микробиология при която излезе оскъдно количесто левкоцити. Не се изолира кандида.
Тъй като ще правим опити за дете лекарката пусна фемофлор и излезе Кандида 10^4.1.
Това много ли е? Нормално ли е? Странно, е че при микробиологията не излезе…
Не съм имала абсолютно никаква симптоматика, никаква…

# 16
Здравей,
Отностно гъбичките и храната аз бях в такъв порочен кръг преди време и се реших да махна изцяло сладкото,газирано,тестяно и с правилно лечение към този момент съм по добре. Пия орален пробиотик от доста време и внимавам с храната защото то ми стана като навик вече и се чувствам много по добре.
Та за мен лично прекомернато консумиране на въглехидрати вредеше и затова ги махнах.
Здравейте, от година се въртя в кръг и няма излизане. Последно видях, че юни месец съм писала - последното лечение ми беше Интраконазол 2х2 през три дни за мен и мъжа ми, флумизин за 6 дни вагинално, и на трети и шести дни  от цикъла кандизол, който продължавам да взимам така, за 6м. Диагноза - кандида албиканс.

От два - три дни пак имам дискомфорт - няма течение, но то и предните пъти нямаше, леко парене, болка, сухота..  
Ще ида на лекар да пуснем секрет, но няма да мога веднага, а искам да облекча симптомите, не са силно, но ги има. Имам овлажняващ гел и пробиотик, дали биха помогнали?
Тази кандида толкова ли е упорита.. мислех, че вече съм се отървала. Чудя се и един естроген да не пусна - чета, че има връзка със сухотата, а тя не е от сега.
Успявали ли сте и с изчистване на храната да оправите положението, или поне да не се възвръща..

Също бих помолила за насоки къде в Пловдив да ида, лекар, който би пуснал по - разширени изследвания ли, да даде по-добро лечение, ако има такова.. Виждам на първата страница пише за лаборатория Йордан Иванчев - там взимат ли на място секрет или се носи вече взет от лекар?
Пускани са ми изследвания и за микоплазма и уреаплазма - отрицателни бяха
[/quote]

# 17
JoySS,

Не са много, затова нямаш и симптоматика. Но при падане на имунитета по някаква причина - може и да станат повече. Предвид евентуална бъдеща бременност - аз те съветвам да ги лекуваш, с нещо по-леко.
Аз с подобен резултат се лекувах преди няколко седмици с малко Дифлукан и Гиназол. Но разбира се, нека лекарката да изпише.
Как са ти лактобацилите?

# 18
JoySS,

Не са много, затова нямаш и симптоматика. Но при падане на имунитета по някаква причина - може и да станат повече. Предвид евентуална бъдеща бременност - аз те съветвам да ги лекуваш, с нещо по-леко.
Аз с подобен резултат се лекувах преди няколко седмици с малко Дифлукан и Гиназол. Но разбира се, нека лекарката да изпише.
Как са ти лактобацилите?
Благодаря, Мила!
Лактобацилите пише, че са 72-98% и (10^6.2).

# 19
JoySS,
А на микробиологията какво пише? Защото хич не вярвам на количествата лактобацили във Фемифлор. Виждала съм потресаващи несъответствия - при тежки инфекции, където няма начин на има каквито и да е лактобацили пишат някакво нормално количество.

# 20
JoySS,
А на микробиологията какво пише? Защото хич не вярвам на количествата лактобацили във Фемифлор. Виждала съм потресаващи несъответствия - при тежки инфекции, където няма начин на има каквито и да е лактобацили пишат някакво нормално количество.
За Лактобацили мисля, че не пише нищо…
“ Микроскопски данни за интермедиерна флора с наличие наоскъдно количество левкоцити. Не се изолира Кандида”

# 21
Това значи, че има някакви, но не са в оптимално количество.
След лечението на гъбите, направи един курс с вагинален пробиотик.

# 22
Дадоха ми Микомакс, гиназол и след следващата менструация Гиналгин, но в изследването има и завишени стрептолоки, Еубактерии и Коринебактерии. Някой от тези бактерии предават ли се на партньора? За него казаха само Микомакс.

# 23
За тези бактерии е изписан Гиналгина, въпреки че схемата е доста тъпа. Трябваше първо да се лекуват бактериите, а след това гъбите. Смени ги. Сега пий Микомакса + Гиналгин, после след цикъл сложи Гиназол и след 6 дни можеш да започнеш с вагинален пробиотик.
Тези бактерии са ти завишени заради нарушената флора. При достатъчно количество лактобацили, те не прорастват толкова.
А за партньора, може и да има, може и да няма. Зависи много от имунитета му. Но тъй като мъжете се лекуват само с АБ орално, най-добре е той да се изследва също. Поне на теория е така.

# 24
Ох добре, че я има тази тема…
Значи сега си започвам Микомакс 1-3-7 ден и с него 10 дни Гиналгин? Имам 13 дни до менструация и трябва да я изчакам за да мине и после ли прилагам Гиназол (който не разбирам как трябва да прилагам.. така са го написали, че ще се гръмна. В амбулаторния лист 1 апликация през 4 дни, в рецептата - един крем веднъж на ден за 4 дни, а помня, че в кабинета ми каза да го прилагам заедно с Микомакса, който пък е друга схема… )

# 25
Обяснявам, защото искам да ти стане ясно.
Микомаксът и Гиназолът са противогъбични. Гиналгин има широкоспектърно действие, но предимно върху бактерии, освен това в него има и локален АБ, затова не искам да го прилагаш последен, защото самият той може да ти увеличи шанса от гъбички. Малък шанс, но по-добре да бъде избегнат.
При смесени инфекции винаги се прилага първо антибактериалния продукт, а след това противогъбичния.
Аз ще ти разместя сега така схемата:
1-3-7 ден Микомакс
Успоредно с него Гиналгин.
Идва цикъла, свършва, слагаш 1 Гиназол. След 4 дни - още един, въпреки че според мен и 1 ще е достатъчен. Действието му е около 3 дни, затова когато се налага да са 2 (обикновено при тежки гъбични инфекции, каквато ти нямаш) се повтаря - през 4 дни или през 7.

# 26
Супер! Много, много благодаря за разяснението. След Гиназол-а ще включа и пробиотик и Октомври месец на контрола. Надявам се всичко да е наред.

# 27
Да, пробвай Лактажин, че Гинофилус нещо го развалиха.
Надявам се на контролата вече всичко да е наред.

# 28
Здравей Мила
Защо Гинофилуса не е ок вече?
[/quote]

# 29
Защото не заселва лактобацили.
Поне този, който го продават в БГ в момента е така.
Сега си правя експерименти с чужбински Гинофилуси, действат…

Общи условия

Активация на акаунт