Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 2 362
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Добре де от кога е това явление? Аз моите с Гинофилус ги заселих Grinning

# 31
Последните няколко месеца. Явно е кофти партида.

# 32
А знаете ли някой изпитан вагинален пробиотик, който се предлага в Гърция? Че поне е близо и все изниква някое пътуване до там.

# 33
За Гърция не знам, ще проверя дали имат там Гинофилус, даже утре ще пиша на Промахонската аптека, че оттам си поръчвам лекарства за стомах и ще ги питам.
В Румъния имат един Гинофилус, който е различен от нашия. Води се Про. Бяха го пуснали в emag, успях да го тествам и завъжда лактобацили наистина. Но сега взеха, че го спряха.

https://www.emag.bg/vitamini-gynophilus-pro-biessen-pharma-14-ka … 184/pd/DVVNYBYBM/

Ако някоя от вас ходи до Румъния, да се зареди.

# 34
  • Plovdiv, Bulgaria
А използвате ли интимен гел? Сега последната лекарка ми каза никакви измивни, допринасяли за проблеми с микрофлората. Аз последно взех на лактацид пробиотик плюс някакъв, преди това себамед бях взела по препоръка тук във форума, започнах да гледах ph, но се зачух дали наистина е проблем да се използват..

# 35
Аз лично от Лактацид получих страшен сърбеж. И този с лактобацилите ,и за чувствителна кожа. Най-добре е само с вода.

# 36
Ползвам, иначе ми е много гадно. Аз съм с цикъл 10 дни, представям си как ще мириша, ако не мия с гел.
От години по препоръка на венероложка - Себамед. Редувам с антибактериалния на Лактацид. От класическия например, ми пари.

# 37
Ползвам този и съм доволна много. От " маркови " , " медицински", аптечни и тн, скъпи имам оплаквания..

# 38
А тези от чужбина от  къде ги купуваш?link=topic=1801038.msg50095608#msg50095608 date=1755378824]
Защото не заселва лактобацили.
Поне този, който го продават в БГ в момента е така.
Сега си правя експерименти с чужбински Гинофилуси, действат…
[/quote]

# 39
Купих си едни от emag, румънски. Действат, защото ми правиха микроскопия и само от 3 бях завъдила. За съжаление, emag не ги доставят вече, в Румъния ги има по аптеките, но не успявам да се оправя да видя може ли да се доставя до БГ.
Иначе - в Австрия има, една приятелка ми донесе от там.
Това съм намерила засега.
В Гърция нямат.п

# 40
Здравейте момичета,

Реших да споделя, защото съм в пълно отчаяние и може би някоя от вас е минала по същия път.

Не бях имала гъбички 7–8 години, откакто съм с мъжа ми. Преди това обаче бяха станали хронични – почти на всеки няколко месеца в продължение на 10 години 😢. И сега – от миналия септември – пак се върнаха.

За половин година имах два пъти. После през юни и юли хванах цистит, пих антибиотици, взимах Микомакс и пробиотици уж превантивно. Но след това направих микробиология – и изненада: бактерия, намалени лактобацили и гъби. Оттогава вече втори месец цъфвам пак…

Гинеколожката каза да не лекувам бактерията, само ми изписа Гиназол. Миналия месец ми помогна, този ме успокои, но все още отвън имам сърбеж (без зачервяване). Преди това бях правила 10 дни Лактажин, но въпреки това пак се появиха гадинките. Сега три дни след Гиназол започнах Интимо Хелп всяка вечер. Отделно взимам орален пробиотик и Д меноза, защото ме е страх да не направя пак цистит.

Честно, направо ми се реве, ако пак вляза в цикъла с години гъбички… 😔

Отделно чакам цикъл и след седмица заминаваме на лодка. Взела съм си пробиотични тампони Ellen и и такива, които не пускат вода, а за всеки случай и менструална чашка. Това за времето, в което ще влизам в морето, иначе превръзки.

След като се върна, искам да отида на лекар, който е наистина добър с рецидивиращи гъбички и вагинална дисбиоза. Ако имате препоръки за София, ще съм благодарна 🙏.

# 41
Ама това е страшна глупост от страна на твоята АГ. Имала си малко гъбички, но значително количество Бета хемолитичен стрептокок, който не сте лекували. Аман от такива доктори, много ясно, че имаш сърбеж и дискомфорт.
С този интимохелп в момента абсолютно нищо не правиш. В него няма нищичко, което ще ти помогне в ситуацията.
По принцип за теб най-удачно е да се лекуваш с антибактериални/антисептични комбинирани глобули, след което с вагинален пробиотик.
Аз лично няколко пъти съм оправяла такъв стрептокок с 2 опаковки Полижинакс и опашка от Гинофилус. Той има и Нистатин, който ще помогне за гъбичките.
Полижинакс може да се слага и по време на цикъл, но с тая лодка нещата ще се оплескат много. Той тече, цапа много…
Така, спирай с този Интимохелп и почвай Лактажин. И слагай във всички чисти от цикъл дни, вкл. и на морето. Там не стой с мокър бански, вземи си 2-3 долнища и се преобувай, иначе с гъбите нещата ще станат много страшни.
Вземи си крем Ломексин или Канестен и мажи външно сутрин и вечер, поне 2 седмици, покрий периода на морето.
Като се върнеш, спираш глобулите Лактажин, чакаш седмица и отиваш на контролна МБ при друг АГ.
Аз лично ще ти препоръчам да отидеш при доктор Рачева в Кожно-венерическия диспансер към 29 ДКЦ, тъкмо да ги провери тия гъби и ще ти изпише схема за няколко месеца превантивно, ако все още става дума за гъбите. Носи си старите изследвания.
Ако решиш да правиш секс (не те съветвам) - само с презерватив. И като се върнете от морето - мъжът ти да си пусне о той един еякулат за МБ, че да няма и при не го нещо.
И споко, флората ти е нарушена от АБ, затова се получават тия екстри.
А за циститите - пий си добавките с Д-маноза и боровинки поне 3 месеца.
Хубаво е, ако правиш често цистити да си вземеш и ваксината Уростим, пие се 3 месеца по схема. В момента я няма по аптеките, но до 2 седмици би трябвало да се появи.

# 42
Привет,
Аз искам да попитам гинексид добре ли е да се позлва след менструация или по-скоро пробиотик е по-добре?
И също така по време на менструация кое е по-хигиенично тампони или чашка? Превръзки много трудно понасям особено през лятото…, но ако те са най-добрия вариант ще се жертвам..

# 43
Привет. Вчера посетих д-р Боянова в НЦЗПБ
Пуснаха се пълни пакети при мен и мъжа ми на стойност 510 лв
Тест за трихомони както Антигенен така и tv4 среда.
От всичко си поискахме защото цяла бг обиколих от лекари , нищо не се намира и все нещо ми има.
Оплакванията ми бяха вагинално течение постоянно , болка парене и сърбеж.
Днес д-р Боянова каза че вижда разтеж само на Кандида Парапсилосис
Видях че на 1 страница са посочени Иванчев от Пловдив и Бодимед.
Успоредно съм пуснала в Бодимед , Синево и София проби през ден.
Бодимед ми намират Ентерокок фекалис както и Синево.
Боянова ми намира само гъбата
Реално аз съм от Пловдив и не мога за всеки секрет да ходя до София , а ще се налагат много такива.
Въпроса ми е някой имал ли е такива разлики в резултата и реално аз ще се доверя на д-р Боянова
Ще слагам  залаин , но не знам занапред къде да се тествам и на кого да се доверя най най ……

# 44
В цял Инстаграм и фейсбук е тъпкано с реклами на някакви flow vitamins. Какво мислите за тях. Позволяват си доста категорични и гръмки обещания ..

Общи условия

Активация на акаунт